Boeuf Bourguignon | Vimedbarn - Topplistor för influencers

Boeuf Bourguignon

En mustig gryta som är perfekt att bjuda på när man har lite flera gäster än vanligt! Den blir som bäst när den får koka riktigt länge och glöm inte att smaka av medan du lagar den. Boeuf Bourguignon går även att göra några dagar i förväg och behöver bara kokas upp innan du serverar dina gäster med denna goda köttgryta.

Ingredienser för ca 6 port

  • 1,2 kg benfri fransyska, högrev eller ytterlår av nöt
  • 2 msk smör
  • 2 st morötter
  • 2st palsternackor
  • 2 st gul lök(ar)
  • 1,5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 3 msk vetemjöl
  • 4 dl rött vin
  • 3 dl köttbuljong av tärning eller fond
  • 2 msk tomatpuré
  • 0,5 tsk torkad timjan
  • 1 st lagerblad
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 paket bacon
  • ett knippe färsk persilja

Tillagning

1.Häll upp vatten i en stor gryta och tillsätt en buljongtärning. Låt vattnet koka upp.

2. Skär köttet i ca 3 cm stora tärningar. Bryn det i  en stekpanna på hög värme i en klick smör och lägg i det i grytan.

2. Skär morötter och palsternackor i skivor, inte alltför tunna, och skiva också löken. Fräs dem lätt och lägg över i grytan.

3. Tillsätt mjölet och rör om under uppvärmning så att mjölet fördelar sig jämnt i grytan.

4. Häll på vin och tillsätt tomatpuré, salt, peppar, timjan och lagerblad. (ett tips är att lägga lagerblad och svartpepparkorn i en te-sil i grytan). Pressa i vitlöksklyftorna och koka upp grytan under omrörning.

5. Låt grytan koka tills köttet är mört. Det tar minst 1 1/2 timme och smaka av köttet innan du tar bort grytan från plattan.

6. När grytan börjar bli klar, klipp baconet i stora bitar och bryn det lätt innan det tillsätts i grytan.

7. Dekorera med färsk persilja och servera med ris eller potatismos och en grönsallad.

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

stats