Fröknäcke recept – här är Sojkas goda!
Baka eget bröd så får du bättre koll på vad du stoppar i dig och dina barn. Här är ett recept på fröknäcke med bland annat linfrön, solroskärnor och fiberhusk.
Sojka’s Fröknäcke
- 1 dl hela linfrön
- 1 dl skalade sesamfrön
- 1 dl solroskärnor
- ½ dl pumpakärnor
- 1 msk fiberhusk
- 0,5 dl kokosfett
- 1 tsk flingsalt
- 2,5 dl hett vatten
- 1 tsk flingsalt (jag använder det både i smeten och till garnering så då går det åt lite extra salt)
Garnering
- Flingsalt
Gör så här!
Blanda alla torra ingredienser. Häll i kokosfettet i det varma vattnet och låt det smälta. Blanda ihop allt och bred ut på bakplåtspapper. Grädda i 150° C i 60 min. Dela i fyrkanter med pizza-slicer eller kniv. Lägg på galler och ligga i ugnen på eftervärmen i ca 60 min.
Vill du ser fler recept från Sojka, klicka här: Sojka recept ››