Paula Uribe om drömyrket som barnmorska: "Om 6 år har jag uppnått mitt mål" | Vimedbarn - Topplistor för influencers

Paula Uribe om drömyrket som barnmorska: ”Om 6 år har jag uppnått mitt mål”

Paula Uribe som driver en av Sveriges största bloggar pluggar just nu till barnmorska, först om 6 år beräknas hon vara färdigutbildad. Vi har frågat Paula om vardagspusslandet som heltidsstuderande småbarnsmamma!

Hej Paula, hur får du ihop tiden med dagis, skola, träning och bloggen?

– Oftast är det Hugo som lämnar Molly på förskolan. Jag börjar nästan varje dag vid kl. 08:30 så då går jag hemifrån vid ungefär halv åtta. Molly är en tröttis och vaknar ungefär kl. 08:00 varje dag. För mig är plugget ett heltidsarbete, det betyder att jag vill plugga mellan 8-16.

Jag brukar oftast hämta Molly och då är det en pluggfri tid mellan kl. 16-19. Då är det även telefonförbud för mig själv som gäller, det handlar om några få timmar kvalitetstid med min dotter och Hugo, då vill jag inte ha en telefon som stör.

Sen vid sjutiden gör jag det som behövs. Pluggar eller bloggar för nästkommande dag. Har jag riktigt tur så kan jag kanske få in ett träningspass eller bara kolla på en film med Hugo. Det är mycket just nu och inte alls mycket tid över till mig själv.

 

Du har gått i skolan i några veckor nu, hur känns det att vara student?

– Det känns skoj! Jag gillar att plugga och har alltid varit duktig i skolan.

Du pluggar nu först till sjuksköterska i 3 år, sen kommer du jobba som det i 1 år innan du kan plugga vidare till barnmorska – när är du färdig barnmorska?

– Precis, sjuksköterska är tre år. Sedan måste jag jobba som sjuksköterska i 1 år för att få vidareutbilda mig till barnmorska. Jag tror att vidareutbildningen är på ca 2 år. Då om 6 år har jag uppnått mitt mål!

Hur tänker du kring ett syskon till Molly under utbildningstiden? Kommer du plugga på distans under din mammaledighet eller blir det ett uppehåll i studierna?

– Blir jag gravid under skolgången så löser vi det där och då. Jag skulle inte tveka en stund på att göra ett studieuppehåll för att ta emot en till diamant.

Har barnmorska alltid varit ett drömyrke för dig?

– Absolut inte. Jag har velat bli allt ifrån målare till polis. Min största dröm var att bli psykolog men då behöver du toppbetyg för att komma in på den linjen. Det har inte jag, men då tänkte jag om och sökte till andra yrken. Jag kommer i mitt yrke som sjuksköterska få jobba med människor dagligen som jag kan hjälpa. När ohälsa råder är det min uppgift att vårda och hjälpa patienten att hitta tillbaka till hälsa. Att jag brinner lite extra för allt som har med graviditet, barn och föräldrar kom till mig först när jag själv blev gravid och fick ta del av hela det livet, där kom drömmen om att få bli barnmorska.

Vilka personliga egenskaper hos dig tror du har som kommer att stärka dig i din roll som barnmorska?

– Jag är en god lyssnare, trygg och har omvårdnad i min personlighet.

Vad ser du mest fram emot under din utbildning?

– Just nu längtar jag tills praktiken och kursen som handlar om kroppens anatomi. För tillfället läser vi om hur omvårdnad blev vetenskap, inte speciellt kul om jag ska vara ärlig.

Vilka är dina bästa tips när det kommer till att vara studerande småbarnsförälder?

– Planera, strukturera, hjälps åt och avsätt tid för familj. Vardagspusslet är inte det allra roligaste men man får se framåt och längta lite extra efter sommarledighet med flera veckors lata dagar.

Läs mer om hur det går för Paula i bloggen här på Vimedbarn: Paulas.me ››

2 kommentarer till “Paula Uribe om drömyrket som barnmorska: ”Om 6 år har jag uppnått mitt mål”

  1. Vidareutbildningen är 1,5 år men ingen i Stockholm kommer in på barnmorskeprogrammet när man bara jobbat ett år. De flesta behöver åtminstone fyra års yrkeserfarenhet som SSK och sen några få som har tur kommer in efter två år…Antagningen till BM baseras på antal yrkesverksamma år som SSK.

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

stats