10 kom i form tips - ge dig själv en piggare vår! | Vimedbarn - Topplistor för influencers

10 kom i form tips – ge dig själv en piggare vår!

Nytt år och detta innebär för många även nya tag att komma i form inför den kommande sommaren. Vi med barn tipsar – så kommer du i form psykiskt och fysiskt tillsammans med dina barn!

Har du inte tid att springa på gymmet tre gånger i veckan? Det finns flera andra alternativ till gymmet som du kan göra hemma – helt utan träningsmaskiner – för att komma i form och på så sätt må bättre.

Att komma i form behöver inte nödvändigtvis betyda att du ska gå ner flera kilo i vikt utan att komma i form med ditt inre. En mörk tid börjar lida mot sitt slut och det är dags att peppa sig själv att börja njuta redan nu av den kommande våren och sommaren.

10 enkla kom i form tips

  1. Feel good! Unna dig själv nya träningskläder som du känner dig snygg och bekväm i för en vår full av motion och rörelse.
  2. Fyll på fruktskålen med dina favoritfrukter, när suget efter något sätter in blir det mycket enklare att avstå sötsaker eller fett och istället ta en uppfriskande frukt.
  3. Ta en kvällspromenad med familjen, det blir ett utmärkt tillfälle att prata om dagen som har varit. Din tid är det bästa ditt barn kan få! Här finns varken disk eller tvätt som kan störa er konversation.
  4. Ta en joggingtur med barnen, när trottoarerna har sopats kan barnen cykla och du öka tempot på joggingen.
  5. Barn älskar att bli utmanade, tillsammans kan ni göra armhävningar, sit-ups och andra övningar hemma i vardagsrummet.
  6. Införskaffa en träningsboll om du inte redan har det, här kan du träna hela kroppen! Lägg dig på rygg och gör sit-ups eller på magen och träna rygg. Stå med bollen mot din rygg och väggen som stöd och gå ner i 90 graders vinkel med benen och träna rumpa och ben.
  7. Planera in en rolig dag i vår för familjen som ni kan se fram emot tillsammans, det kan vara vad som helst där ni hittar på något utöver det vanliga.
  8. Stressa ner med en avkopplingsskiva eller bok. Lägg dig skönt och låt dig själv vara i nuet, låt dina tankar känna hur det känns just här och nu i dina tår, andas långsamt, låt dig själv känna igenom hela din kropp och tänk inte på någonting annat. Detta är också en mycket bra övning att göra tillsammans med ditt barn – han eller hon behöver också en stund på dagen av total avkoppling från yttre påverkan, varför inte göra den innan läggning?
  9. Ta hjälp av andra och lär dig säga nej själv! Våga ta hjälp av andra på jobbet när du har mycket att göra om det går. Och säg nej själv när du känner att du redan har för mycket som vilar på dina axlar, minimera stressen så gott det går i dig så får du mer energi över till barnen.
  10. Gör en semesterbudget och börja spara! Finns det inte sparade semesterpengar? Har ni möjlighet att lägga undan några hundralappar var extra varje månad fram till semestern i sommar så gör det och få ett par extra tusenlappar i fickan!

Tyck till! Vad gör du för att må bra med dig själv i vår? Dela med dig av dina bästa tips!

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

stats