Debatt

gravidsticka

12:e barnet på väg – nu får Mirka ”löneförhöjning”

Mirka Norrström, även känd som ”11-barnsmamman” från programmet ”Familjen annorlunda” kommer inom kort bli känd som ”12-barnsmamman” enilgt uppgifter i hennes blogg. Hon visar i sin blogg ett graviditetstest som visar att hon är gravid och där hon själv skriver att det var planerat även om det kom lite fortare än vad som var väntat.

Snabbt spekuleras det på sociala medier runt om på webben att detta ska vara ett PR-trick från ”Familjen Annorlunda/Norrström” och vissa går tillochmed så långt som att de säger att Mirka skaffar ett till barn för att driva mer trafik till sin blogg och fortsätta vara ett föremål för programserien som visas i TV4.

Bruttolön på 35 000 kr

Enligt Försäkringskassan som Vimedbarn kontaktade ersätts en familj med 12 barn en summa på 22 964 kr/månad vilket motsvarar en bruttolön på ca 35 000 kr. Frågan som många ställer sig är om Mirka och hennes make fortsätter skaffa fler barn just av den anledningen.

I sin blogg har Mirka hittills fått 466 kommentarer på inlägget där hon visade upp det positiva graviditets-testet, de flesta av hennes läsare är positiva och gratulerar Mirka men hon får även en del ris av läsare som anser att hon är från vettet. Debatterna går heta inne i Mirkas kommentarsfält där läsarna ställer sig i två läger, FÖR och EMOT.

De som ställer sig negativa till Mirkas val kallar henne egoistisk, vill att hon ska göra abort, påstår att hon inte jobbar ihop en pension och att om Peter, hennes man, inte finns kvar i bilden så kommer samhället behöva försörja henne. Och de som ställer sig i ”Camp Norrström” hyllar Mirka och hennes make med lovord som att hon är en hjälte, en super-kvinna/mamma och en förebild för alla kvinnor.

Som sagt, det finns en het debatt om detta både i Mirkas blogg och på andra sajter på nätet. Vilken sida står du på? Camp Norrström eller den som tycker att 11 barn borde räcka?

Läs Mirkas blogg HÄR

Läs andra artiklar om:

Tyck till du också!

 • Ella

  Jag hade hellre vuxit upp i en familj med många syskon än inga syskon alls. Jag är äldst av tre syskon och när jag var liten hade jag jättemycket utbyte av min syster. Visst blev det mycket bråk också, men jag skulle ändå inte vilja byta ett ensambarn.. Det verkar ju jättetråkigt. Mirka och Peters barn är ju van att ha syskon runt sig, de blir aldrig ensamma. Såklart kan det också ha nackdelar men jag tror det är mest fördelar att växa upp med syskon.

  2015-02-05 08:43:20

 • Linnéa

  Det är hennes ensak. Lycka till Mirka!

  2013-02-22 17:34:15

 • mamma

  tänker deras 14 åring!! Undra hur han mår och hur han tar detta? Måste ju vara pinsamt att ta hem kompisar om han äns gör det. Hon skriver hon är orolig för fostret att det ska vara sjukt eller att hon ska få missfall osv,,ja är hon så rädd som hon skriver borde hon ju slutat röka för längesedan.

  2013-02-04 11:43:10

 • Pernilla

  svensk avundsjuka tror jag,, finns väl ingen som kan bestämma hur många barn varje familj ska ha. Det är upp till var och en. Själv har jag 7 barn.

  2013-01-29 11:05:46

 • jennifer

  Det är Mirkas ensak om hon vill ha flera barn inte er,vissa vill ha många barn andra vill inga ha,tycker var och en besämmer,är så otroligt trött på alla som ska lägga sig i.

  2013-01-25 18:38:37

 • Adagbg

  Det här var nog det mest korkade jag läst på länge. Debattartikel?? I debatter står man för vad man säger, och skriver sitt namn. Att anonymt skriva ett så illa maskerat påhopp visar bara på "författarens" oseriösa inställning. Pinsamt, sorgligt och bara elakt. Att sedan obegåvade, avundsjuka människor utnyttjar möjligheten att förolämpa, beskylla Peter och framförallt Mirka för en massa saker de inte vet något om, visar bara på den kungliga svenska avundsjukans genomslag. Skäms!

  2013-01-19 22:47:21

 • Meekatt

  Är detta ett skämt eller gör den här sajten verkligen artiklar på den här nivån? Skämmes ta mig fan. Även personer som är offentliga med sitt privatliv har känslor. GRATTIS Mirka till det blivande tillskottet i er varma mysiga och kärleksfulla familj!

  2013-01-18 17:43:25

 • anna

  Hatar att de röker så mkt. stackars barn.

  2013-01-16 19:39:58

 • Irma

  Att de får mycket pengar i barnbidrag är enligt mig inte problemet. Vad jag anser är mest problematiskt är faktumet att storbarnsfamiljer bidrar till den extrema överbefolkningen som drabbar jorden. Alla Mirkas 12 barn kommer förmodligen att få egna barn, som sedan får egna barn osv. Det är helt sjukt att folk kan vara så egoistiska ibland.

  2012-06-25 21:50:02

 • Kat

  Vad har ni alla med att göra om Mirka o Peter vill ha 10 barn till? Det är väl upp till var och en! Så j...la låg nivå!

  2012-06-25 19:30:17

 • Riggan

  Om hennes man är far till alla barnen, så har han i så fall 14 barn nu. Mirka har 11. Hur tänker de som skaffar så många barn? Den äldsta av de 11 är 14 år. Alla barn behöver vuxenkontakt, vuxensamtal och känna att föräldrarna har tid med dem. Hur många minuter per barn blir det med 11 st hemma? Hushållet ska ju skötas också... Nä, det här är sanslöst! Mirka borde se till att komma ut i yrkeslivet och bidra till att försörja sig själv i stället och betala skatt och pensionsavgifter till samhället. Varför ska vi försörja er? Troligen utgår div bostadsbidrag och kanske till och med socialbidrag också med så jättemånga barn. Och nu ytterligare ett på väg. Och arbetsgivaren måste bara acceptera alla dessa barnledigheter, sanslöst.

  2012-06-10 19:29:20

 • Calle

  Betalar hellre hennes mammapengar än SFI invandrares bidrag med mina skattepengar:)

  2012-06-04 14:14:23

 • Anja

  Men, varför ge Mirka den uppmärksamhet hon trånar efter? hon lägger t.om ner sin tid här, just för att skriva till "vimedbarn" att dom bara vill ha bra statistik på läsningen här. Sluta läs hennes blogg om de är något ni stör er på. Ju mindre som läser, ju mindre uppmärksamhet, och pengar på bloggen/event och sponsring. Men så länge ni läser. kommer hon bara tjäna mer på det!. som man brukar säga man är bara människa. Jag tycker personligen också att de är ego att skaffa så många barn. De hela med stor familjer är att de blir som på dagis, samma rutiner och opersonligt(som på dagis). Man får inte tid för alla, de är fakta. Jag har svårt och tro att dom med kvinnor med mååånga barn föddes med någon stålmannen grej som inte vi andra har. Jag tycker barnafödandet inte tas på det allvar som man borde. de är något man skaffar bara för att..."dom sköter sig själva"men tro de eller ej barn är mänskliga med MÅNGa behov som SKA bli tillgodo sedda.DOm är inga robotor som ska följa erat skrik och stå på led som barn nr 12 inför middagen. Men jag önskar dig lycka till Mirka, för dina/era barns skull...

  2012-06-03 07:52:05

 • Susanne S

  Om man vill ha många eller inga barn ska ingen döma. Det har ingen rätt att göra. Vissa kan inte av någon anledning få barn, så döm dem inte heller. När det gäller antalet barn; Så länge man kan ta hand om dem och kan tillgodo se deras behov, så är det helt okej. Låt människor göra sina val så länge ingen lider av detta!

  2012-06-02 17:54:09

 • ARG!!!

  Jag blir så förbannad när jag hör att folk röker under graviditeten så jag vet inte vad jag ska säga. Fostret får ju i sig precis alla skadliga ämnen som mamman.....

  2012-06-02 10:52:58

 • annette

  Bra att du slutar röka! http://www.vardguiden.se/Tema/Gravid/Livsstilsfragor/Tobak/

  2012-06-02 10:46:57

 • Tina

  Om du röker så sluta! Finns inga ursäkter som räcker som att man kämpar!!!!!! Sluta heter det, punkt slut! Det finns för mycket fakta som bevisar skador på fostret om man röker under graviditeten.

  2012-06-02 10:41:13

 • Mirka

  Denna debatt har denna site startat i ett enda syfte - Att få in flera läsare till siten ! Fult gjort ! Ang min rökning så kämpar jag för fullt med att sluta men har valt att inte ta upp det i bloggen.... Att vi skulle skaffa barn som ett pr-trick gör mig spyfärdig - Vad fan tror folk egentligen ? Fasy det säger mer om de än oss ;-) Jag har inte bett folk att gilla vårt val eller förstå det men som vuxna människor borde alla veta vad respekt handlar om ! Tack för mig och Vi med barn - jag bjuder på denna tillfälliga ökning ;-)på er statistik

  2012-06-02 08:45:50

 • Kim

  Vad larvigt att så många slösar sin tid på att oroa sig över denna kvinnas Livsval. Om hon anser sig klara av att vara mamma till 12 barn så ska hon respekteras för sitt val. Det har ju inte visat sig hittills vara några problem för den familjen! Så ta det lugnt allesamman :)

  2012-06-02 08:13:02

 • Katarina - mamma till 3

  Att hon inte gör en hemlighet av sitt rökande gör inte henne mer heroisk. Fruktansvärt ansvarslöst att röka när man är gravid. Om hon nu, som alla säger, älskar sina barn så mycket som hon gör så borde hon inte röka när hon går i väntans tider.

  2012-06-01 14:59:45

 • Petra

  detta tycker jag var så illa "tänkt". Man skaffar ju inte barn som ett pr-trick och inte som en inkomstkälla heller... inte heller för att få mer folk till bloggen.. hade det varit såna anledningar så tror jag att det hade varit många fler som hade skaffat många barn

  2012-06-01 13:59:32

 • sofia

  vart hamnar denna debatt, jo att vi främmande människor antingen går emot eller står upp för Mirka som gjort sina val vilket hon har rätt till. Vilken djurpark!! Oavsett vad ni tycker så anser jag att alla människor har rätt att ta beslut om de vill ha 1 eller 12 barn, Låt den som är utan synd kasta första stenen. Det finns ingen människa i världen som inte bär på synd. Att se ner på andra rättfärdiga inte er andra, det gör inte er till bättre människor. Det finns säkert saker i ert liv som andra tycker är märkligt.

  2012-06-01 08:21:31

 • Sjuksyrra

  Säkra källor??? Kollar du i mirkas blogg så gör hon inte direkt nån hemlighet av att hon röker/rökt.... http://blogg.loppi.se/elvabarnsmamman/2009/04/03/abstinens/

  2012-05-31 22:37:17

 • Katarina - mamma till tre

  Men snälla, det var ett jäkla tjat om att hon är heroisk. Genom rätt säkra källor så vet man att Mirka rökt genom sina samtliga graviditeter. Hur hjältemodigt är det?? Hur mycket av barnbidraget går till cigg varje månad kan man ju undra.....

  2012-05-31 22:13:22

 • millan

  Grattis till henne då! :) Helt otroligt. Vilken kvinna!

  2012-05-31 22:10:26

 • Sandra

  Tycker det är bra att det tas upp, man kanske borde tänka på barnen med smo ska vara familjen annorlunda i resten av sitt liv i skolorna sofia!!!

  2012-05-31 22:03:28

 • Malin

  Artikeln handlar ju om debatten som pågår i HENNES blogg!

  2012-05-31 21:57:49

 • sofia

  Jag tycker det är sjukt att överhuvud taget starta en debatt om detta. Är ni inte kloka, det är väl var människas rättighet att själv bestämma. Plocka bort min blogg från er sajt,usch.

  2012-05-31 17:19:46

stats