5 tips för att lindra gravidillamående
Gravidapp

5 tips för att lindra illamående om du är gravid

1. Ingefära

Ingefära i alla dess former är fantastiskt tycker jag. Som shot, rå, i juice, kanderad. Denna magiska lilla rot lindrar verkligen dem värsta känslorna.

2. Citron

Detta har nog varit min enda craving under mina graviditeter. Surt hjälper verkligen och att börja varje dag med ett glas citronvatten är ett hett tips. Mixa gärna ingefära ihop med citron.

3. Gå inte hungrig!

Detta gör illamåendet ännu värre! Jag har extremt svårt med mat, när man känner sig illamående är mat det sista man vill ha. Men försök att äta små lätta måltider som inte kräver så mycket av magen. För mig fungerar sallader, fräsch mat och sånt som inte är tungt. För andra är det makaroner, korv och sånt som barnen gillar som är det bästa. Lyssna på kroppen men gå aldrig hungrig. Små måltider ofta mest effektivt!

4. Kolsyrad dryck

Räddaren i nöden för mig ibland. Kolsyrat vatten eller läsk om man föredrar det, men bubblorna gör oftast att man får upp små rapar som lättar på den värsta känslan.

5. Läkemedel

Be din barnmorska att få tid hos en läkare som kan hjälpa dig att få utskriven medicin som lindrar det värsta illamåendet. Denna graviditeten hade jag inte kunnat stå upp utan maxad dos. Lergigan, lergigan comp & pimperan äter jag. De tar inte bort illamåendet för mig, men håller mig flytande. Utan dessa läkemedel hade jag inte kunnat resa mig från soffan.

Det finns även saker du kan testa att UNDVIKA om du lider av gravidillamående som har hjälpt Susan:

  • Kaffe och svart te
  • Cigarettrök
  • Starka dofter
  • Fet mat

Läs mer om Susans graviditet och följ hennes vackra inredningsblogg Interiorbysusan på vår systersajt Loppi.se. Kommentera gärna med era bästa tips för att bli av med gravidillamåendet.

 

 

0 kommentarer till “5 tips för att lindra illamående om du är gravid

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

stats