Så får du barnen att läsa under sommarlovet – 5 tips | Vimedbarn - Topplistor för influencers

Så får du barnen att läsa under sommarlovet – 5 tips

I ANNONSSAMARBETE MED AKADEMIBOKHANDELN | Läsning är viktigt för barn i alla åldrar. Men under sommarlovet kan det lätt uppstå ett glapp i läskunskap mellan de barn som fortsätter läsa sommaren ut, och de som tar en paus. Vi har listat fem knep för hur du underhåller barnens läsglädje och ökar deras läslust i sommar.

1. Läs tillsammans

Att läsa tillsammans är både mysigt och lärorikt. Gör det till en rutin att läsa tillsammans innan det är dags att sova. Det är ett bra sätt att komma ner i varv på och blir ett härligt avslut på dagen.

2. Besök den sagolika bussen

Under fyra veckor kör Akademibokhandelns sagolika buss land och rike runt och bjuder in barn i alla åldrar att läsa, spela, tävla, pyssla och träffa kompisar från böckernas värld.

Tips! Klockan 13, 14 och 15 får barnen träffa mössen Musse & Helium vid Akademibokhandelns sagolika buss.

3. Läs dina gamla klassiker

Vilka böcker läste du helst som barn? Ge nytt liv åt dina gamla favoriter och läs alla gamla klassiker högt för dina barn. Kanske blir dina gamla älsklingsböcker något som dina barn fastnar för och inte kan slita sig ifrån.

4. Gör läsningen till en lek

Besök Akademibokhandelns sagolika buss för att göra läsningen till en lek. Följ med på ett hisnande sommaräventyr i böckernas värld. Här kan barn i alla åldrar helt gratis bland annat läsa, ta första steget till Läsborgarmärket, lämna boktips och gå en spännande tipspromenad.

5. Prata om handlingen

Ett bra sätt att öka läslusten hos barn kan vara att tillsammans prata om handlingen i boken. Vilken är ditt barns favoritkaraktär och varför? Försök fånga ditt barns intresse för böckernas magiska värld och välj böcker som just ditt barn tycker om. Det viktigaste är inte vad de läser, utan att de läser.

Akademibokhandelns buss

Om bussen

Mellan 21 juni och 13 juli reser Akademibokhandelns sagolika buss från Piteå i norr till Malmö i syd. Du kan se de exakta platserna HÄR. Med bussen vill Akademibokhandeln uppmuntra barn att knäcka läskoden på ett spännande och roligt sätt, hålla igång läsningen under sommarlovet och väcka läsglädje. Läs mer om bussen HÄR.

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

stats