Odlingssäsongen är definitivt inte över!
Nu är det dags att plantera köksträdgården som ger färska, smakrika och ekologiska kryddor och sallat fram till och förbi första frosten.
Även om semestern för många börjar lida mot sitt slut och hösten står för dörren, så är odlingssäsongen långt ifrån över. Tvärtom, för den matintresserade finns utmärkta möjligheter att fortsätta odla sin egen ekologiska köksträdgård och odla hemodlat och smakrikt grönt fram till och med förbi den första frosten.
Trivs allra bäst under den tidiga hösten
Klostra Handelsträdgård (www.klostra.se) har satt samman färdigkomponerade köksträdgårdar bestående av ett flertal plantor av sallat och kryddor där många har det gemensamt att de trivs allra bäst under den tidiga hösten.
De färdigkomponerade köksträdgårdarna som tar kål på myten att det inte går att odla efter sommaren i Sverige, går under namnet Lilla och Stora höstfröjd. Temat är såväl asiatiskt med bladväxter som mizuna, pak choi och bladsenap, som mer traditionellt med klassiker som dill, persilja, timjan och rucola.
Plantorna levereras
Som vanligt beställer man på nätet via www.klostra.se. Höstfröjd vänder sig både till odlaren som valde bort en köksträdgård för att åka på semester och odlaren som vill fylla på med fräsch sallat och kryddor. Plantorna levereras tillsammans med handfasta odlingsråd till närmaste uthämtningsställe.