Axel drabbades av cancer när han var 9 år - så mår han idag! | Vimedbarn - Topplistor för influencers

Axel drabbades av cancer när han var 9 år – så mår han idag!

När Axel drabbades av cancer, nio år gammal, förändrades hans och familjens liv totalt. Idag är Axel frisk och för honom och hans familj känns Walk of Hope viktigt. – Även om man inte kan närvara fysiskt, kan man bidra med en slant och promenera på en annan ort, säger Axels mamma Helena Svensson.

Axel var bara nio år gammal när han drabbades av en hjärntumör. Han hade mått väldigt illa och haft ont i huvudet en tid när föräldrarna äntligen fick svar på varför. Både Axels mamma och pappa beskriver sjukdomsbeskedet som att sjunka ner i ett svart hål.
– Det konstiga var att vi ändå blev lite lättade. Vi hade ju anat det värsta – nu visste vi och kände att vi äntligen skulle få hjälp, säger Helena.

“Man kan må dåligt fast det gått så lång tid”

Efter behandlingar och operationer och en lång tid av oro är Axel nu frisk. Han blev sjuk när han skulle börja trean, nu har han slutat nian och gymnasiet står runt hörnan. Även om Axel mår bra idag finns oron kvar, speciellt inför efterkontroller på sjukhuset.
– Jag tror att omgivningen har svårt att förstå att man fortfarande kan må dåligt trots att det har gått så lång tid. Men så fort något avviker från det vanliga är det otroligt lätt att falla tillbaka igen. Vi är fortfarande stressade inför att Axel ska gå på en efterkontroll och medan vi väntar på resultatet från kontrollen. Det är en fruktansvärd tid, säger Helena.

“Forskningen är oerhört viktig”

Barncancerfonden arbetar med forskning och just forskningen har betytt mycket för Axel och hans familj.
– Forskningen är oerhört viktig. Behandlingen är tuff och drabbar även friska delar, forskningen gör att man hittar nya sätt att bota cancer som skonar kroppen mer. Många barn drabbas hårt av biverkningar och följder av behandlingen. Axel har haft tur och klarat sig bra, trots tuff strålning och behandling med cytostatika, säger mamma Helena.

Delta i familjens promenad ”Bagis Walk of Hope” här eller registrera din egen ››

När Axels familj anordnade Walk of Hope var Axels hela fotbollslag med och joggade runt den tre kilometer långa sträckan.

När Axels familj anordnade Walk of Hope var Axels hela fotbollslag med och joggade runt den tre kilometer långa sträckan.

“Det är enkelt att anordna”

Hela familjen kommer att gå Walk of Hope som går av stapeln den 1-30 september. Helena uppmanar andra att delta i promenaden, som verkligen gör skillnad.
– Det som är så bra med Walk of Hope är att det är enkelt att anordna. Man får ett färdigt koncept och så är det bara göra lite reklam för sitt event. Även om man inte kan närvara fysiskt, kan man bidra med en slant och promenera på en annan ort, säger Helena.

Walk of Hope – så kan du bidra

Vill du delta i Walk of Hope? Det är enkelt och oavsett var du bor kan du delta genom att skänka 100 kr och ta en promenad. Hur lång promenaden är och med vilka du går spelar ingen roll. Delta eller ge ett bidrag till forskningen här.

 

Läs också: Patrik förlorade sin dotter i cancer: “Vi vill utrota denna skitsjukdom”

Om Barncancerfonden

Barncancerfonden arbetar för att bekämpa barncancer och för att drabbade familjer ska få den vård och det stöd de behöver. Idag är barncancer den vanligaste dödsorsaken för barn mellan 1–14 år. Men det finns hopp. Sedan Barncancerfonden startade 1982 har överlevnaden ökat från 50 till 85 procent, och tack vare ny framgångsrik forskning har flera barn med hittills obotlig cancer fått en ny chans.

Under barncancermånaden, september, engagerar sig människor runt om i hela landet för att fler barn ska kunna överleva sin cancer och få leva ett gott och långt liv. Barn och cancer hör inte ihop. Läs mer om Barncancerfonden och deras viktiga arbete här.

Advertisement

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

stats