Mammabloggar & Gravidbloggar

ungmamma

Följ Maria i hennes kamp mot cancer

Lär känna Maria som numera bloggar på Vi med barn. Maria är en ung mamma som kämpar mot diagnosen cancer. 

Heter? Maria Nilsson

Ålder? 23 (24 i mars)

Bor? Svedala utanför Malmö

Mamma till? Theo Jensen 20 månader.

I bloggen skriver du om? Min kamp att bli frisk från cancer som jag fick i slutet på oktober förra året. min familj, skolan och träning.

Hur länge har du bloggat? Sedan 2010. Döpte om min blogg när jag fick min cancerdiagnos.

Hur ser din vardag ut? Min dag börjar vid sex då Theo väcker mig. Vid åtta lämnas han på förskolan. Jag åker till skolan en halvdag (läser till sjukgymnast och har ett år kvar) sen är jag hemma andra halv dagen (sjukskriven på halvtid pga cancern). Vid tre hämtar jag Theo på dagis. Sen är vi bara hemma och busar och leker. På kvällen åker jag iväg och tränar eller springer på mitt löpband hemma. Träningen är en väldigt stor del av mitt liv. Har tränat sen jag var två år på familjegympa men sen fotboll och brottning. Vid mitt cancerbesked sa de åt mig att jag inte fick träna alls men det mådde jag så dåligt av så nu får jag lov att träna. Vid sju lägger vi Theo. På kvällen lagar vi (jag och min sambo Eddie) mat sen myser vi framför tvn.

Är det något du önskar att du kunde göra med din familj som hindras av din diagnos? Jag tycker inte vi hindras av att göra något, men de fem dagarna jag går på cellgifter är det jobbigt om man blir bortbjudna eftersom jag fastar hela kvällen mellan sex och nio. Jag tar cellgifter i fem dagar sen vilar jag nio.

Har värderingarna i ditt liv påverkats efter din diagnos? Det tycker jag verkligen dom har. Jag tar inte allt för givet och försöker njuta av varje dag. De mål jag har haft i livet men lagt bakom mig har jag tagit tag i igen eftersom jag aldrig vet om något nytt kommer att komma upp och förstöra saker.

Hur reagerade du och din familj när ni fick beskedet? Vi fick två tunga besked ungefär samtidigt så det är klart att det påverkat oss. Min mamma fick i slutet av augusti reda på att hon har bröstcancer som man inte kan bota sen i oktober fick jag beskedet om min cancer. Jag tror inte jag har hunnit reagera riktigt än eftersom det blivit så mycket. Som familj var det jobbigt för vi hade precis flyttat till större och jag som studerar får ingen sjukpening, så vi visste inte riktigt hur vi skulle klara oss. Men det löste sig.

Vad motiverar dig? Min familj och att jag i stort sett har blivit frisk från min sjukdom. Jag har en cellgiftsbehandling kvar sen får jag veta om det behövs fler eller inte. Jag är en ganska motiverande person som inte låter saker vinna över mig.

Hur ser din drömresa ut? Min drömresa är till Thailand, till sol och värme med familjen där vi bara kan ta det lugnt och vara en familj. Vi har inte riktigt hunnit det nu när jag är sjuk. Det kommer så mycket annat. Jag vet inte varför just Thailand men jag tycker det är ett fint land med fina stränder.

5 SNABBA

Restaurang eller Take away? Resturang

Ny garderob eller Ny bil? Ny garderob, jag älskar kläder och skor.

Solsemester eller Skidsemester? Solsemester

Komedi eller Action? Komedi

Hund eller Katt? Hund

Följ Marias kamp och vardag i hennes blogg här!

Tyck till du också!

  • Stefan

    Hej maria. Jag tycker synd om alla med cancer, önskar att vi alla med svåra sjukdomar fick en medicin som verkligen förbättrade livet för oss, som har det det svårt med all så kallad medicin som dom stoppar i oss, som alla nästan har biverkningar. vissa skadar levern svårt, varför ska det vara så ? varför kan man inte ta till sig ny forskning i Sverige, som sker i andra länder, med häpnandsväckade resultat ang. cancer bland annat. nu finns det en medicin utan biverningar som dödar cancercellerna, det har vait forskning sedan 1964, om växtens egenskaper, men det är förrän 1988 som man insåg växtens medcinska egenskaper, så det har forskats i det tysta så att säga.men det finns enormt mycket information på internet, den som söker ,han finner har jag fått lära mig. jag har gått livets hårda skola. allt jag vet har jag skaffat på egen hand, källforskat flera 1000 timmar, efter rätt information, Mycket av den information som finns på internet är desinformation, i vissa frågor så är det upp till 95 % felaktig information av det aktuella ämnet, så det är lätt att den rätta informationen försvinner i mängden. Jag är en gammal Nörd" så att säga.. har suttit uppkopplad sen tidernas begynnelse på internet.. första var ett 3.600 kb/s andra var en us robotnics 28.800kb faxmoden man fick hemtankat 10MB i timmen. Nu får jag hem över 100MB på 1 sec på min 1GBit/sec lina, det kan man kalla utveckling . har nog varit närmare 100.000 timmar på internet, betalt närmare 100.000 för min internetuppkoppling. jag vill ju ha det bästa, å då kostar ju det därefter. men roligt är det, jobbar som Datatekniker sen många år.. det ligger i blodet så att säga. söker ofta information på jobbet, ju mer information du kan tillgodo gör dej, desta säkrare blir du på dig själv. Bättre är att du tar reda på informationen du är intresserad av, än den som myndigheterna vill förmeda" En slags hjärntvätt,som sker i det fördolda med myndigheternas omedvetna godkännande. kunskap är makt, är ett annan bevingat uttryck. Tänk om ni visste vad jag vet, Det hade blivit en mindre " Revolution" The beneficial effects of cannabis for pain relief and in combating chemotherapy's side effects have long been documented. But now, experiments on cancerous growths themselves, conducted by the Spanish researcher Manuel Guzmán, show outstanding results in reducing the size of tumors in human beings. kan säga i förbifarten att i Israel så får cancerpatienter,samt patienter med ny benmärg. och flertal andra med sjukdomar behandling av denna växt. som anses som medicin i Israel , samt gamla 70-80 åriga som är på ålderdomshem i Israel som har olika besvär, också kan tillgodagöra av samma medicin som på sjukhuset, och som inte har några biverningar utan bara positiva egenskaper, men som här klassas som knark. täck så orättvis världen ändå kan vara, Tänk att vi i sverige säger att vi är världbäst på forskning samt står så långt fram i forskningen, vilket jag måste betvivla när jag ser med egna ögon ser på Dokumentärfilmer som omkullkastar mycket av det som jag trodde vara omöjligt. Den Värdsberömde Hjärnkirurgen san Jag skulle vilja ha samma medicin som dom i Israel, som hjälp mot min svåra propp i hjärnan som jag fick i oktober 12013. ny forskning säger att samma medicin hjälper dom som fått stroke. http://www.globalpost.com/dispatch/news/regions/middle-east/israel-and-palestine/130820/israel-cannabis-scientist-Raphael-Mechoulam-medical-marijuana http://nocamels.com/2013/06/research-small-quantities-of-marijuana-protect-against-brain-damage/ tänk att vi i Sverige bara blir erbjuden medicin som i slutändan ofta gör oss än mer sjukare,tack vare alla biverkningar. Tänk om man i Sverige kunde få medicin som verkligen botar, och inte förlänger lidandet. För medicinen finns redan. vi har den redan i våran egen kropp. men oftast i så små mängder att kroppen inte på egen han förmår att ta hand om angriparen som i detta fallet kan vara en elak rackare ,okontrollerad celldelning. eller en svår infektion.osv. Forskning från 1988 gör gällande att vi i vår egen kropp tillverker egen snarlika signalsubstanser som finns i den så kallade marijuanan som heter egentligen Cannabis Sativa/indica i vår egen Om du kan hjälpa kroppen att tillföra några signalsubstanser som kroppen har för lite av för att kunna bekämpa tumören/cancer i nästan alla dess former utan märkbara biverkningar, Under behandling av denna mirakelmedicin så tappar man inget hår, man kan jobba som vanligt. och som regel så blir du snabbt piggare utan några som helst biverkningar . såg en artikel från finland, där det är tillåtet som medical mairjuana En kille hade en tumör stor som en apelsin, läkaren gav han 2 mån till max 2 år kvar att leva. nu 2 år senare så har tumören krympt ihop av killens egna försök att medicinera sig med Medicinsk marijuana, nu är den mindre än en vindruva, han känner sig allt mer piggare allt eftersom tumören krymper.. han har använt den i 2 omgångar på 4 mån var.. hade han gjort det på rätt sätt så han han botat sig helt på bara fyra månader. Det har vuxit upp kliniker i USA som hjälper dom med svår cancer, tumörer. osv visserligen får dom betala en slant det är ju inga fantasi summor vi pratar om eftersom det är en naturlig växt som är lätt att odla fram, sedan extraherar du ut alla nyttiga signalsubstanser från plantan som du tillgodo gör dig, så att du hjälper kroppen att reparera sig själv holistiskt sett, . med hjälp av rätt ammunition för att bekämpa det som kroppen lider av. och inte medicinen som idag görs i provrör, och har ofta svåra och ibland dödliga biverkningar såg senast idag tidningsartiklar från 3 olika tidningar från Israel som säkert intresserar er. EXCLUSIVE: Medical marijuana requests in Israel to go online http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4481607,00.html http://nocamels.com/2014/01/how-israel-became-a-medical-marijuana-powerhouse/ PhD in Weed: Meet Israel’s cannabis scientist http://www.globalpost.com/dispatch/news/regions/middle-east/israel-and-palestine/130820/israel-cannabis-scientist-Raphael-Mechoulam-medical-marijuana du ska få se en intressant film som förklarar mycket av av det jag vill förmedla. Cannabis Science - How Marijuana Affects Health - Educational Documentary http://www.youtube.com/watch?v=B4xejnsLwKE Du kan se filmen i hög kvalite i 1440p HD , (du ändrar upplösningen nere på spelaren i högra hörnet, den som ser ut som en liten sol) om du har PC samt IExplorer. Hoppas att du får hopp om räddning nu när du nu ser att det finns hjälp runt hörnet. om inte så får du åka dit där det finns hjälp att få. såg att dom har samma forskning i Luxemburg som i Israel även i Italien och Spanien så forskas det om samma sak. Sköt om dig nu.. och vill du ha mer information eller fråga om nått,vad som helst, så skriv gärna till mig så svarar jag gärna på dina frågor efter bästa förmåga.samt att jag gör min läxa (källforskning) innan jag förmedlar informationen. kram från Stefan. Ps. ser på en film just nu, från den Världsberömde hjärnforskaren Dr Sanjay Gupta's Dokumentär som sändes på bästa sändningstid på CNN den 14 mars i år, detta är hans andra film i ämnet, första kom ut i sep. förra året. ps.. sitter och gråter en skvätt just nu, när jag tänker på alla orättvisor vi utsätts för. jag vill ju bara ha verksam medicin utan biverkningar. "WEED 2 film Cannabis Madness Report (Full HD 1080p - 2014 CNN Documentary) http://www.youtube.com/watch?v=i2qFDb8LExo kram igen från Stefan Johansson svartby_kungen@hotmail.com

    2014-04-04 09:10:20

  • Lina

    Har följt din resa via din blogg och fb och du är en otrolig stark människa Maria! Stark och positiv! Men det har du alltid varit. Är så glad att du börjar blir frisk och snart slipper cellgiftbehandlingarna. Massa styrkekramar till dig! /Lina H från Svedala

    2012-03-01 17:54:44

stats