Graviditetstest – så fungerar det | Vimedbarn - Topplistor för influencers

Graviditetstest – så fungerar det

Har du börjat få tecken på graviditet? Ett graviditetstest ger svar, så fungerar det.

Vanliga tecken på graviditet är ömma bröst, illamående och att mensen uteblir. För att få reda på om du är gravid gör du ett graviditetstest. Det kan antingen göras hemma eller hos din mödravårdscentral. Graviditetstester finns ofta att köpa i mataffären eller via internet.

Så fungerar det

Graviditetstestet mäter hormonet HCG, hormonet mäts i urinen en tid efter ägget har blivit befruktat. Du kan göra ett graviditetstest hemma vid den tidpunkten då du skulle haft din mens eller därefter. Urinprovet ska helst tas från den koncentrerade morgonurinen. Gör du eller har du gjort ett tidigt test som visar att du inte är gravid kan det vara så att du gjort ditt test för tidigt för att mängden HCG ska vara tillräcklig och kunna mätas. Om din mens inte kommer igång inom en vecka kan du göra ett nytt test.

Du kan även lämna ett urinprov på din mödravårdscentral, det kostar oftast ingenting men ibland kan du behöva boka en tid för ditt besök. Det är även vanligt att mödravårdscentralerna har bestämda tider då du kan komma och lämna ett urinprov utan att boka tid. Gör du ditt test på din mödravårdscentral och det visar sig att du är gravida kan du snabbt få svar på dina frågor av barnmorskan.

Planera barn – Diskussioner

Planerar du barn snart och vill bli gravid nu eller kanske om ett år? Här får du svar på dina frågor och tips och idéer från andra som planerar att skaffa barn. Bli medlem i vårt forum och diskutera du också i vårt forum Planera barn!

Källa: 1177.se

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

stats