Här är nästa steg i utvecklingen för robotdammsugarna | Vimedbarn - Topplistor för influencers

Här är nästa steg i utvecklingen för robotdammsugarna

Robotdammsugaren har blivit en riktig hit för alla som vill ha rena hem utan ansträngning. Och nu har Samsung tagit fram en innovation som gör dem ännu mer effektiva.
– Det här är nästa steg i utvecklingen för dem, säger Rikard Fornbäck, Training and Communication Specialist på Samsung.

Att efter en stressig dag komma hem till ett skinande rent golv kan kännas som en lyx i vardagen. Kanske är det därför som försäljningen av robotdammsugare har ökat de senaste åren.

Men trots att dagens robotdammsugare är relativt självgående så kräver många modeller fortfarande en viss handpåläggning. Leksaker, klädesplagg och andra mindre objekt måste vara bortrensade från golvet innan de kan göra sitt jobb. Och jakten på en så smidig robot som möjligt har lett till andra krav på ägarna.

– Generellt sett har robotarnas dammbehållarna varit ganska små. Om man då har småbarn och husdjur hemma, vilket ofta leder till smutsigare golv, så har man behövt tömma dem manuellt ganska ofta. 

Nu har Samsung löst det problemet, med de nya JetBot-modellerna. När JetBot 80+ och JetBot AI 90+ är fulla kör de automatiskt till en Clean Station och tömmer dammbehållaren, innan den fortsätter städa bostaden.

– När roboten har tömt sig själv och laddat klart så kan den köra vidare. På så sätt får man en mer självgående robot, som hinner städa klart innan man kommer hem från jobbet.

Om man inte hinner rensa golven innan pendlingen till jobbet är det oftast inga problem för JetBot AI 90+. Tack vare en 3D-sensor undviker den föremål ända ner till 1 gånger 1 centimeter, vilket betyder att varken strumpor, sladdar, hörlurar eller legobitar riskerar att sugas upp av den effektiva roboten.

– Att den tömmer sig själv och dessutom scannar av rummet och känner av föremål som är i vägen är ruskigt smidigt. Risken för driftstopp minskar, och JetBoten hinner städa större ytor på mindre tid, säger Rikard Fornbäck.

Han ser en tydlig trend där marknaden för robotdammsugare växer stadigt, och efterfrågan blir allt större.

– Känslan av att komma innanför dörren och se att hemmet redan är städat och klart är väldigt eftertraktad. Det är lätt att förstå, säger Rikard.

Läs mer om Samsungs JetBot här!

"Advertisement”

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

stats