Helgens efterrättstips - Karamelliserade bananer | Vimedbarn - Topplistor för influencers

Helgens efterrättstips – Karamelliserade bananer

En riktigt underskattad efterrätt som var extremt populär på 70-talet är karamelliserade bananer. En efterrätt som passar lika bra oavsett årstid. På sommaren tillsätter vi vaniljglass medan vi får lov att  använda oss av kanel och Ris à la Malta under vinterhalvåret.

Ingredienser
100 g hackade, rostade hasselnötter
4 bananer
0,5 dl ströbröd
4 dl olja till fritering

Såsen:
25 g smör
1,5 dl brun farin
4 msk vatten
3 dl kokosmjölk

Gör så här
Rosta nötterna i en torr och het panna. Låt svalna och finhacka. Skala bananerna, skär dem på längden i två halvor och dela dem på mitten. Blanda nötter och ströbröd på en tallrik och panera bananerna. Värm alla ingredienser till såsen i en liten tjockbottnad kastrull.

Rör hela tiden tills såsen tjocknat och karamelliserats. Värm upp olja till 190º i en fritös eller annat friteringskärl och fritera bananerna i omgångar i 2 minuter eller tills de är gyllenbruna. Har du inte tillgång till en fritös så kan du steka bananerna i smör tillsammans med nötterna och ströbrödet.

Rosta nötterna i en torr och het panna. Låt svalna och finhacka. Skala bananerna, skär dem på längden i två halvor och dela dem på mitten. Blanda nötter och ströbröd på en tallrik och panera bananerna – pressa fast smulorna.

Värm alla ingredienser till såsen i en liten tjockbottnad kastrull. Rör hela tiden tills såsen tjocknat och karamelliserats.

Värm upp olja till 190º i en fritös eller annat friteringskärl och fritera bananerna i omgångar i 2 minuter eller tills de är gyllenbruna.

Låt rinna av på hushållspapper.Fördela bananerna på tallrikar, häll över den varma såsen och servera.

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

stats