Häng med oss #LOPPIVIMEDBARN

Hudbristningar på magen – 3 tips för dig som är gravid

Weleda | Hudbristningar är helt normalt och vanligt under en graviditet. Här är tre tips på hur du kan förebygga bristningar och hjälpa till att bevara hudens smidighet och spänst under hela graviditeten.

När du är gravid behöver din kropp och hud lite extra omvårdnad. Weleda har tillsammans med barnmorskor och farmaceuter utvecklat Weleda Stretch Mark Massage Oil, en naturlig näringsrik olja speciellt framtagen för dig som är gravid för att förbättra magens elasticitet och därmed förebygga bristningar. Här är tre tips för din växande mammamage.

1. Addera en naturlig kroppsolja till din hudvårdsrutin

Att få hudbristningar på mage, lår och rumpa är vanligt under en graviditet. Genom att regelbundet massera utsatta områden med en naturlig näringsrik olja kan du förebygga att bristningar uppstår. Weleda Stretch Mark Massage Oil har en fin sammansättning av vegetabiliska oljor som mandelolja och vetegroddsolja samt extrakt av arnika som förbättrar hudens elasticitet och naturliga mjukhet. Vetegroddsoljan är en beprövad vegetabiliskt olja för att just förbättra elasticiteten.  Alla ingredienser är noggrant utvalda och 100 % naturliga.

2. Smörj dagligen

Att regelbundet, helst 2-3 gånger om dagen, avsätta tid för en lätt mjuk massage av magen ger huden bästa förutsättningar för att bevara sin naturliga mjukhet. Den milda doften av ros, neroli och myrra har en lugnande effekt på sinnet och särskilt framtagen för dig som blivande mamma.

Visste du att? Den lugna massagen kan hjälpa till att stärka bandet mellan dig och din bebis. Se insmörjningen som en mysig och rofylld stund tillsammans.

3. Fortsätt smörja efter graviditeten

Använd kroppsoljan från tidig graviditet till ungefär 3 månader efter förlossning. Även efter förlossningen fortsätter magen och huden att dra ihop sig. Massera in olja med lätta cirkulerande rörelser för att förebygga bristningar samt öka hudens mjukhet och elasticitet.


32
Kommentarer
vimedbarn

Amanda Svara
Vetegroddsolja 🔝 Vi väntar äntligen vår första bebis (efter 12,5 år tillsammans). Jag har använt weledas stretch mark oil sen dag 1 (gått åt två flaskor än så länge). ÄLSKAR den. Vill fortsätta med den sista två månaderna och sedan vill jag bara ha det bästa för min bebis!
Maria Svara
Svaret är E-vitaminrik vetegroddsolja. Efter att fött två fantastiska tjejer på 1.5 år och alltid pendlat fram o tillbaka i vikt har jag en mamma mage jag är otroligt stolt över. Men min hy är otroligt torr över hela kroppen, behöver hitta nått som passar mig. Har i ansiktet fått nån stor pormask som aldrig försvinner o jag önskar att detta kan hjälpa mig att bli av med den röda nösan. Jag håller alla mina tår o tummar o att det gör blir första gången jag vinner för de har aldrig hänt förut.
Nina Oskarsson Svara
Vetegroddsolja. Det är min första graviditet och jag vill gärna behålla min hud på magen så fin som möjligt, hade varit underbart om den även va lite lugnande då mina hormoner bara sprutar ut.
Riina Svara
Vetegroddsolja och hade jag vetat att jag hade kunnat använda denna så hade jag gjort det så nu med tredje barnet borde jag nog testa denna och se om det blir annorlunda resultat
Camilla Bökberg Svara
Vetegroddsolja, är gravid i v.37 och snart kommer vår lilla snäcka! Vill gärna vinna Wiledas produkter så jag kan få uppleva hur dem fungerar nu i slutet när det är en tillväxt period och efteråt när magen ska dra ihop sig igen! Låter lovande i eran beskrivning! Och vad passar så bättre än att ha samtliga produkter i samma märke!
Alexandra Svara
Vetegeoddsolja! Skulle vara fantastiskt att få vinna något sådant då detta är min första graviditet och ja försöker acceptera att min kropp sköter sig själv i detta och att ja kommer stå ut med att den kommer känna sig lite mörbultad i hela processen!
Felicia Svara
Rätt svar är vetegroddsolja. Detta härliga kit skulle jag gärna vilja vinna.
Ellinor Bäck Svara
Vetegroddsolja, skulle bli så glad om jag fick vinna detta kitt åt min lillasyster som är gravid med sitt andra barn :) kram!
Lissel Svara
Vetegroddsolja 😍 Jag väntar tvillingar vilket varit belastande för magen... om drygt en vecka är dom här, mina tjejer! Jag vill kunna unna mig bra produkter även efter förlossningen för att få lite tid för mig själv och min kropp. Speciellt nu inför sommaren också. :)
kristina grant Svara
vetegroddsolja
Hanna Svara
Vetegroddsolja. Jag är i mitten av min tredje graviditet och skulle älska att få använda era produkter dagligen.
Madelene Gustafsson (vinsten lämnas till Emilia Hägg) Svara
Vetegroddsolja, skulle vilja vinna det åt Mimmi, sonens tjej och den fantastiska kvinnan som snart kommer att göra mig till Farmor än en gång, på bara 1 1/2 år. Hon förtjänar det allra bästa. <3
Pernilla Svara
Vetegroddsolja. Nygravid med tvåan och känner redan nu hur det kliar och sträcker i huden. Perfekt med ett hudvårdskit för att hjälpa huden bli lite mer elastisk 🤗 håller tummarna 💕
Sofia Svara
Vetegroddsolja är svaret på frågan. Jag vill vinna tävlingen efter som jag är super intresserad av att få testa dessa fantastiska produkter. Vem vill inte att ett eget litet spa hemma när man väntar barn??
Daniella Svara
I weleda stretch mark oil finns E-vitaminrik vetegroddsolja som ska förbättra elasticiteten i huden. Min hud behöver lite extra boost. Väntar mitt tredje barn om två månader och i samband med det blir jag även klar med läkarutbildningen - den här tiden har inneburit alldeles för lite fokus på mig själv, men som jag planerar att ta igen :)
Lina Svara
Vetegroddsolja. Efter min andra och sista graviditet har jag lovat att ta lika väl hand om mig själv samtidigt som jag rår om bebis 💕
Yrla Svara
Vetegroddsolja. Alltid använt olja under mina 4 graviditeter, önskar att jag provat weleda tidigare men har helt missat det. Nu hoppas jag på en vinst så att jag på engång får prova dessa produkter 🙋‍♀️😊
Joanna Svara
Vetegroddsolja förbättrar hudens elasticitet. Jag önskar mig dessa fina produkter för att kunna smörja och ge lite extra kärlek till magen.
Jessica Arturson Svara
Innehåller sötmandelolja, vetegroddsolja rik på E-vitamin och extrakt av ekologisk arnika för att förebygga bristningar. 
Emma Johansson Svara
Vetegroddsolja! Nu börjar magen bli större och det har slagit mig att jag borde börja smörja in den. Så detta fina kit skulle komma otroligt lägligt och bra för min mage och mig! Hoppas därför på tur för jag behöver verkligen lite mjukgörande för magen som hjälper huden att inte spricka och bli uttöjd alltför mycket eller snarare att den kan komma tillbaka till att se fin ut efter förlossningen!
Annika Svara
Vetegroddsolja. Skulle vilja ge detta till gravida dottern som haft det lite tufft. Hon kommer att bli en fantastisk ung mamma tillsammans med en fantastisk pappa.
Victoria Svara
Svar på fråga är:Vetegroddsolja. Vill så gärna vinna detta kit då jag nu är gravid med mitt andra barn och är noga med att ta hand om huden med produkter som är skonsamma och så bra. Jag använde vid min första graviditet Weledas Stretch Mark Oil vilken jag älskade, 3 flaskor gick åt :), ser fram emot att kunna fortsätta göra det.
Sophie Svara
Vetegroddsolja. Att bära en bebis i magen gör att huden blir torr, irriterad och matt, hormonerna ger kroppen fnatt.Att jag har känslig hud sedan tidigare gör inte saken bättre.Behöver pyssla om mig med vårdande, lugnande krämer som får mig att må bra, vore perfekt med ett sådant set nu när sommaren är snart här. Pricken på iet är ju oljan mot bristningar. 🤗
Emma Svara
Vetegroddsolja förbättrar elasticiteten. Jag är gravid med mitt tredje barn och oljor går åt som tusan för att hålla magen återfuktad. Då jag är sjukskriven pga komplikationer så tillåter inte plånboken riktigt. Skulle bli så glad om jag fick vinna detta.
Jessica Svara
Vetegroddsolja. Vi kämpar på att försöka få ett syskon till vår femåriga son och om vi lyckas så skulle det vara underbart att få vinna ert kit så att jag kan ta hand om min kropp på bästa sätt <3
Sarah Carlsson Svara
Vetegroddsoljan! Är just nu gravid i vecka 29 med tredje barnet, inga bristningar ännu men vill heller inte ha några och oljan jag använder idag är snart slut. Detta fina kit skulle sitta som en smäck, skulle bli så glad om jag fick pröva de!! 😍
Man kan få bristningar utan att vara gravid. En stor viktökning är tråkigt i sig, och bristningarn gör en inte gladare. Har börjat kämpa för min viktnergång, men skulle vilja även göra det bästa av de fula bristningarna jag fått.
Helena Svara
Vetegroddsolja. Detta hade varit perfekt för mig med en mage som växer och knakar 😊
Angelica Elvelin Lidström Svara
Vetegroddsolja. Jag är stolt över mina tigerränder, men denna tigermamma har redan så det räcker och blir över. Så det vore härligt att förebygga ytterligare ränder nu i väntan på tredje lilla tigerungen <3
Linda Svara
E-vitaminrik vetegroddsolja. Är gravid med mitt 4:e barn och vill nu och efter graviditeten hålla hud elastiskt och fin.
Mikaela Svara
Rätt svar är vetegroddsoljan. Väntar just nu barn nr 3 på mindre än tre år, skulle vara fint att få unna sig bra produkter, något jag sällan unnar mig då all shopping alltid går till barnen och ytterst sällan till mig själv. Håller tummar och tår
Anna Viktorsson Svara
E-vitaminrik vetegroddsolja! Just nu smörjer jag stressat in magen med badolja medan barnen badar. Ett lyxigt gravidkit skulle inte bara mjuka upp min mage utan också sätta guldkant på mina trötta graviddagar.
Anna Viktorsson Svara
Weleda Stretch Mark Oil innehåller E-vitaminrik vetegroddsolja. Med tredje barnet på g hinner jag varken vila eller smörja så ofta som jag borde, livet går ut på legobygge, jaga 3-åring och annat vardagsbestyr. Hemma-spa med härliga rutiner minns jag från första graviditeten som ett ljust skimmer av lyx. Jag tänker att riktigt bra produkter från Weleda skulle hjälpa min trötta kropp enormt, även om jag inte skulle hinna smörja 3 gånger om dagen så skulle nog er olja ge 3 gånger så mycket effekt som barnens badolja som jag just nu snabbt smörjer på nån gång när jag hinner. Dessutom skulle jag känna mig så enormt uppvaktad om jag fick vinna en present bara till mig själv.
Linda Svara
Vetegroddsolja! Jag lånar gärna ut min kropp till mina två, men när de väl är födda vill jag återgå till att skämma bort min kropp med det mesta - Weledas oljor är det absolut bästa! 💗
Michaela Brunbäck Svara
Vetegroddsolja. Jag väntar mitt tre barn i oktober . Skulle verkligen vilja slippa få hudbristningar. Och ha kvar min fina mage som den va innan gravidet. Walesa stretch mark oli hade varit till stor hjälp.
Evalotta Ohlsson Svara
Vetegroddsolja
Sophia Svara
Vetegroddsolja
Malin Svara
Vetegroddsolja. För att förbättra hudbristningar som jag fått av graviditeten skulle jag vilja vinna detta kit.
Andrea Gustafsson Svara
Vetegroddsoljan är speciellt bra för att öka elasticiteten i huden. Jag hoppas på att vinna för att jag just nu är gravid med mitt första barn, vilket är superspännande, och skulle behöva lägga mer tid på att ta hand om mig själv och huden. Samtidigt tänker jag att lite mjuk massagetid skulle behövas för mig och sambon för att lära känna lilla E i magen
Frida Elmgren Svara
Vetegroddsolja
Camilla Sandmark Svara
Vetegroddsolja. Det här skulle bli en toppenfin present till min väninna som väntar sitt första barn nu till sensommaren. Jag vet att hon älskar Weledas produkter så detta skulle bli väldigt uppskattat.
Sofia Svara
Vetegroddsolja Ensamstående småbarnsmamma som just brutit axeln i en cykelolycka längtar innerligt efter ett uns av tur och omvårdnad. Pick me please
Elisabet Ekström Svara
Vetegroddsolja. Älskar Weledas produkter, skulle bli jätte glad att vinna ett kit.
Sofia Svara
Vetegroddsolja. Efter ett år av massa hormonförändringar skulle jag verkligen behöva detta kit för att lugna min känsliga hud.
Barnresan Svara
Vetegroddsolja! Snart har jag bebisen fött, och lär efteråt vara ganska trött, men min hormonella, känsliga och torra hy skulle med detta kit bli som ny!
Veronica Svara
Vetegroddsolja. Vi väntar på ett syskon till vår Dahlia efter att ha gått igenom en resa av IVF försök och missfall. Om ni känner igen er, så fortsätt kämpa för ni kommer nå ert mål även om resan är svår.
https://mayapersson.me/ Svara
Vetegroddsolja är ingrediensen. Jag vill vinna detta eftersom jag kommer använda produkterna dagligen eftersom jag arbetar med mitt utseende och är säker på att dessa produkter fungerar precis så bra som de marknadsför sig med.
Kattis Svara
E-vitaminrik vetegroddsolja finns i återfinns i Weleda Stretch Mark Oil för att förbättra elasticiteten. Känner att min tunga slappa kropp behöver nått skn och naturligt att smörja in kroppen med.
Annelie Svara
Svar: Vetegroddsolja Jag vill vinna eftersom jag är gravid för första gången och har anlag för bristningar som jag gärna motverkar så mycket det går. Har redan några från tonåren och vill inte få fler än nödvändigt nu under graviditeten.Behöver också mycket bra hudvård som funkar för en känslig hud så jag kan känna mig fin och fräsch.
Ida Andreasson Svara
Vetegegroddsolja, jag och min sambo vantar just nu vårt första barn vilken är mycket efterlängtad. Det är verkligen mysigt att magen börjar växa men det är klart att man skulle vilja undvika hud bristningar skulle därför bli jätte glad om jag vann detta pris även om någon hudbristning är bevis på att jag burit vår efterlängtade son.
Åsa Svara
E-vitaminrik vetegroddsolja Gravid med barn nummer två så ett härligt kit med produkter skulle ge lite lyx till vardagens mindre glamourösa göromål! Vore fint att få ta hand om sig själv en liten stund även om det bara är att få smörja in sig efter duschen!
Elisabet Svara
Vetegroddsolja är bästa grejen, full utav e-vitamin. Känns toppen för den här tjejen och magen blir mjuk och fin. Många barn har den burit, denna fantastiska kropp. Många svordomar har svurits, men nu är det stopp. Dags att ta itu med kroppen, så stötta denna kvinna. Weleda är mitt 'number one"', så därför vill jag vinna!
Lena Larsson Svara
Vetegroddsolja Lyx och flärd Det är min mage värd
Helen Svara
Jag skulle gärna vika testa på detta när min tur väl sker. Vi väntar på den eviga lyckan och då kan man vara välförberedd med något iaf.
Sofie Svara
Mandelolja och vetegroddsolja
Jennifer Svara
Innehåller Vetegroddsolja. Är så stolt över vad min kropp klarat av under graviditet och efteråt. Det är viktigt att ta hand om kroppen på bästa sätt och produkter från Weleda är bland det bästa, snäll mot kroppen och produkter som funkar super bra!
Hanna Sträng Svara
Vetegroddsolja!
Malin storm Svara
Vetegroddsolja. Efter 2 barn ser min mage väldigt annorlunda ut med mycket bristni gar och slapp hud. Skulle bli superglad om jag vann detta kit.
Anna Fernström Svara
Vetegroddsolja! Själv har jag inga märken alls på kroppen efter graviditet efter att följt svärmors tips med naturlig shea, som de använder i Västafrika.
Linn Svara
Vetegroddsolja. Min kompis har länge försökt bli gravid och nu är äntligen lillen på väg. Hon förtjänar en så underbar graviditet som möjligt och därför skulle jag ge henne Weleda Stretch Mark Massage Oil, vilket verkligen kan hjälpa henne. Resten av alla fantastiska Weleda produkter skulle jag behålla själv, ÄLSKAR Weleda!!!
Tina Svara
E-vitaminrik vetegroddsolja. Jag har så otroligt torr hy som nu efter graviditeten inte alls har återställt sig. Det skulle vara pännande att prova detta kit och se om huden skulle kännas bättre. Jag är känslig för för mycket dofter och då känns er serie som den skulle kunna passa mig.
Hanna Svara
Vetegroddsolja. Vill vinna för att ge magen den kärlek och omsorg som den förtjänar efter att vi fått två underbara barn.
Elin Isaksson Svara
Vetegroddsolja! Jag och min sambo försöker att skaffa barn nu. Och jag har lovat mig själv att ta han om min kropp så bra jag bara kan. Det är redan väldigt mycket som ska köpas och investeras när man ska skaffa barn och att då få möjligheten att vinna detta fina kitt är ju underbart! Så nu får jag hålla alla tummar :D
Nicolina Svara
Vetegroddsolja! Jag har Weleda stretchmark oil idag och den är nästan slut! Den har verkligen hjälpt mig mot spänd och kliande hud och jag skulle verkligen vilja testa även de andra produkterna nu under slutet av min graviditet och början på mammalivet :) Hoppas jag får chansen att vinna!
Magdalena Kalinska Svara
Vetegroddsolja ökar elasticiteten. Detta skulle nu verkligen behövas i v 26, då det känns som att jag blir större för varje dag som går! Att smörja magen har blivit ett måste nu:)
Maria Bern Svara
Vetegroddsolja. Jag har fött 3 fantastiska barn men tyvärr ser inte magen lika fantastisk ut efteråt. Slapp torr hud med bristingar, så tror detta härliga kit skulle göra susen för mig.
Elin Nyström Svara
Vetegroddsolja
Anne Svara
E-vitaminrik vetegroddsolja finns i återfinns i  Weleda Stretch Mark Oil för att förbättra elasticiteten. Som förhoppningsvis första gångs graviditet, vill jag behålla en fin och mjuk mage.
stats