Intervju gravid i Shanghai – Karin Olofsson berättar | Vimedbarn - Topplistor för influencers

Intervju gravid i Shanghai – Karin Olofsson berättar

Vimedbarn bloggaren Karin Olofsson är bosatt i Shanghai tillsammans med sin sambo, tillsammans väntar de sitt första barn. Vimedbarn har frågat Karin om gravidlivet i Shanghai och den kommande förlossningen.

Det har varit tyst inne hos Karin i över 24 timmar nu, senaste blogginlägget kom på söndagseftermiddagen. Det kan vara så att Karin är och föder sitt första barn just nu.

Vimedbarn frågade Karin kring hennes graviditet, bebisens kön, namn och föräldrakurser i Shanghai.

Hur har besöken på MVC sett ut och varit?
Här i Shanghai ser det lite annorlunda ut. Vi går till ett internationellt privatsjukhus som heter United Family som verkligen är toppen. Det är tack vara vår försäkring som vi kan gå dit (hemma i Sverige glömmer man hur mycket sådant kostar). Det görs något fler kontroller än vad det gör hemma i Sverige och man träffar en läkare under besöken. Personalen är hjärtliga och enormt erfarna och redan från första start kände vi oss väldigt trygga. Jag har dessutom flera vänner och bekanta som gått till samma sjukhus och de har starkt rekommenderat det. “Passa på att skaffa barn medan ni bor i Shanghai” har de sagt.

Vet ni kön? Pojke eller flicka?
Det är en liten kille, underbart!

Har ni några namnförslag och i så fall några du vill berätta nu?
Från början hade vi tre namn, men nu kör vi på det som vi tänkte på först. Tror inte vi kommer ändra oss efter att han väl kommit, det känns så rätt redan nu! Men berättar gör jag senare.

Hur ser du på din förlossning?
Ingen vet hur lång tid den kommer ta, hur ont det kommer att göra, om jag kommer bli snittad eller om vattnet kommer att gå på Cityshop (Shanghais Ica). Alltså inte så mycket att spekulera kring innan. Jag tar det som det kommer och jag längtar! Känner mig tokredo, men ska väl inte sticka under stolen med att det är lite pirrigt också.

Kommer du ta någon smärtlindring?
Ja, jag vill ta epidural. Annars planerar jag att bada jacuzzi under värkarna och min kille har fått lära sig massageteknik på kursen vi har gått.

Går ni i någon föräldrakurs?
På sjukhuset vi går till har vi gått en graviditets- och förlossningskurs (sammanlagt 14 timmars föreläsningar) som har hållits av en känd barnmorska som verkligen brinner för att föreläsa om förlossningar och även den första tiden med bebisen. Hon hade förmågan att förena värdefull information med små skämt och hade hela tiden glimten i ögat. Det har varit ett sant nöje och nu känner vi oss som proffs:)

Har Karin fött ännu? Följ hennes blogg här: karinolofsson.se

Läs också Karins inlägg “Plus och minus med att vara gravid i Shanghai“.

TYCK TILL!
Skulle du kunna tänka dig att flytta utomlands under din föräldraledighet? Om ja, var? Om nej, varför inte? Dela med dig av dina tankar nedan!

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

stats