Isabella Åhlander: "Vi tävlade om vem som kunde såra den andra mest" | Vimedbarn - Topplistor för influencers

Isabella Åhlander: ”Vi tävlade om vem som kunde såra den andra mest”

För 1,5 år sedan föddes den lilla pojken som skulle förändra mitt liv den lilla pojken som gav mitt liv en helt ny mening. Från ett liv där fyra av sju dagar i veckan spenderades på Stureplan varvat med att hänga på gymmet och spendera alldeles för mycket pengar på shopping. Jag hade roligt, och jag tyckte att jag mådde bra.

Ett par år innan han föddes träffade jag en kille, en kille som fick mig att landa på jorden någon, jag kunde dela mitt intresse för träning med, någon jag kunde vingla hem till efter en lång natt, någon som uppskattade mig, älskade mig och som alltid visade mig hur mycket jag betydde. Jag levde på ett moln, jag fick enorm bekräftelse var jag än var någonstans. Precis de en tjej behöver, eller jag är en tjej som mår bra av bekräftelse.

Allting var så fantastiskt, vi flyttade ihop, jag blev gravid, vi gifte oss och helt plötsligt hade vi vår son i famnen. De var så härligt och vi båda älskade honom så mycket att vi helt glömde bort varandra. Vi slutade titta på varandra, vi pratade inte med varandra vi rörde inte ens varandra. De tog oss fyra månader innan vi insåg att vi faktiskt höll på att tappa bort oss själva, att vi prioriterade fel.

Men vi gjorde ingenting åt det, vi bara tänkte att de blir snart bättre. Vi höll ihop tills årsskiftet då vi insåg att vi numera bara var tillsammans för sonens skull. Omedvetet gled vi isär ännu mer, vi insåg inte vad vi höll på att förlora. Vi bodde inte längre tillsammans trots att vi om bara några veckor skulle flytta in i vår drömlägenhet. De var ingen som visste vad som hände i vår familj, för vi såg fortfarande lyckliga ut. Någonstans visste vi att vi älskade varandra, men ändå kunde vi inte låta bli att såras, vi kunde inte låta bli att retas med varandras hjärtan göra precis de man visste att den andra skulle må dåligt av. De vart som en tävling, om vem som kunde såra den andra mest.

Till slut blev jag riktigt sårad, så pass att jag kände att jag aldrig mer ville se honom, jag kände mig äcklad värdelös och jag hatade honom. Men samtidigt så är han far till mitt barn, han kommer alltid att vara en del av mig och innerst inne älskar jag honom. Annars hade jag aldrig låtit honom sätta ringen på mitt finger.

Någonstans där är vi idag, är vi menade för varandra? Är de värt att satsa på någonting eller kommer vi att falla tillbaka i samma mörka hål igen? Eller har vi lärt oss av de här?

Gillade du Isabellas krönika?

Veckans Fredagskrönika skrevs av Vimedbarns bloggare Isabella Åhlander, följ henne här i bloggen för mer spännande läsning: feiza.vimedbarn.se ››

Kommentera, klicka Rekommendera eller Dela nedan! Varje fredag publiceras en ny krönika på Vimedbarns startsida!

Vill du också blogga och skriva krönika hos oss? Läs tipsen i Chefredaktörens blogg ”Fredagskrönikan” och Skapa en blogg här ››

2 kommentarer till “Isabella Åhlander: ”Vi tävlade om vem som kunde såra den andra mest”

  1. Bra text!Tråkigt att man glider isär. jag tycker du verkligen ska tänka på dig själv, håll inte ihop för ert barns skull, lätt att man gör det. barnet vill ha lyckliga föräldrar och om man inte är det när man är tillsammans så är det bättre att vara lyckliga på varsitt håll än olyckliga tillsammans! klart man ska försöka lösa det med sin partner men viktigt att inte glömma sig själv, vad vill jag? är JAG lycklig ? mår JAG bra ? när det kommer till sitt eget välmående får man vara ”egoistik”. stora kramar till dig och din familj.

  2. Hej! Jag har vart tillsammans med min kille i snart 4 år. Vi har inga barn men det är inte det som ska hålla ihop ett förhållande. Utan känslorna. Det kommer aldrig funka om ni bara gör det för C skull, utan kan istället få motsatt effekt och bli värre.

    Somsagt, jag och min pojkvän hamnade i exakt samma svacka mellan november-januari. Vi bestämde oss för att ge oss en ny chans. Vi vill verkligen att det ska funka. Prata. Det är det viktigaste. Förklara exakt hur allt har kännt som och låt han förklara för dig. Lyssna. Avbryt inte. Lyssna är viktigt. Och ta åt dig!

    Ut och ät middag, gå på spa. Rå om varandra. Men viktigast av allt, ni måste ha ett mål att jobba på. En gemensam plan. Utan framtidsplaner så funkar inte förhållandet för då har man inget att se fram emot.

    Alla förhållanden var svackor.. så hårda att man inte tror att det kommer att gå å rädda. Men det gör det oftast, om man orkar sig igenom dom.

    Hoppas allt löser sig ♡

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

stats