Fillimpa - recept på matbröd! | Vimedbarn - Topplistor för influencers

Fillimpa – recept på matbröd!

Ett favoritrecept på matbröd! Fillimpan blir ett saftigt och riktigt gott bröd som dessutom är väldigt enkelt att baka. Passar perfekt som matbröd till en god soppa eller varför inte äta detta lyxiga bröd till frukost?

Ingredienser:

5 deciliter Vetemjöl
2 deciliter Grahamsmjöl
3 deciliter Rågsikt
2,5 deciliter Rågkross
1 deciliter Vetekli
0,5 deciliter Vetegroddar
1 tesked Salt
4 teskedar Bikarbonat
1 liter Lättfil
2 deciliter Mörk sirap

Sedan brukar jag mixa valnötter, hasselnötter, fikon, aprikoser och mandlar och ha i. Russin kan också vara gott att ha i, blanda i efter eget tycke! Men brödet blir gott utan också.

Tillagning:

Sätt på ugnen 175 grader. Blanda alla torra ingridienser mycket noga. Rör ner fil och sirap, blanda väl. Smöra och bröa två 1,5 liters formar. Grädda brödet i 100 minuter.

Smöra och bröa två 1,5 liters avlånga formar. Grädda brödet i 100 minuter. Låt svalna ordentligt innan du skivar upp brödet!

Tips! Förvaras bäst i plastpåse!

Diskutera!

 

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

stats