Mat & Recept

mathem

Mat-Tina tipsar! Så fixar du den perfekta söndagsmiddagen!

De flesta familjerna känner till de där dagarna då man hinner lägga extra tid på maten, äta en god dessert efteråt och kanske till och med bjuda in nära och kära, men alla kan nog hålla med om att de hinns med alldeles för sällan.

Nu vill tv-kocken Tina Nordström hjälpa oss att få fler middagar i veckan att kännas som just söndagarnas.

Tina Nordström, känd som Mat-Tina, har en middag i veckan som ligger henne extra varmt om hjärtat.
– Jag älskar söndagsmiddagar! Det är då man äter middag klockan 15.00 och kan dricka ett glas vin till. Man kan reflektera över helgen som varit och snacka lite om veckan som kommer, fast på ett avslappnat sätt: ”Kan du ta barnen på onsdag?” eller ”Vi får inte glömma ringa Moster Greta som fyller 90 på torsdag”.

Viktigt att alla i familjen tycker om maten

Mat-Tina är själv mamma till två små barn och väl medveten om att det med familjeliv ofta följer många utmaningar. Något som inte minst brukar gälla middagarna eftersom brist på tid, inspiration, kinkiga barn och trötta föräldrar sällan är några succéingredienser.
Men det finns det andra ingredienser som är menar hon och poängterar att det är viktigt att alla, stora som små, tycker att maten smakar ”jättegott!”.
Nu erbjuder hon därför Tinas Matkasse, under en tillfällig period, i samarbete med MatHem där man även kan handla mat på nätet.
Kassen består av recept och ingredienser till middagar som är både goda, lättlagade – och roliga att laga, lovar Tina Nordström.

Göra livet lätt för sig

Tina Nordström är genuint intresserad av mat och matlagning, något som inte har ändrats av att hon fått barn, snarare tvärtom.
– I söndags gjorde jag en Cordon Bleu. Ett utbankat kalvinnanlår med smält ost emellan – så jädrans gott! Sedan är desserten viktig men den behöver inte vara komplicerad. Varför inte chokladpannacotta med frusna päron? Det är så gott med kontrasten mellan chokladen och de frusna päronen, säger hon.

Förutom hennes 3-dagarskasse finns även Tinas Söndagsmiddag där hon utöver ingredienser och recept även skickar med spännande kuriosa och förslag på trevliga samtalsämnen. Det går att prova en gång eller abonnera, valet är ditt.

Att få vardagslivet med barn att fungera handlar om att göra det lätt för sig. Färdigkomponerade matkassar och hjälp från matälskande tv-kockar med barn är två sätt.

Har du andra tips? Tyck till nedan!

stats