Nina fick se sin bebis på 4D-ultraljud | Vimedbarn - Topplistor för influencers

Nina fick se sin bebis på 4D-ultraljud

Många minns ultraljuden som speciella tillfällen under graviditeten. Nina Malmström gjorde ett 4D-ultraljud, och berättar allt om det för Vimedbarn.se!

När LOPPIs bloggare Nina Malmström tänker tillbaka på sin första graviditet minns hon den som lätt utan några större komplikationer. Illamåendet fanns där i början, och klassiska symptom som halsbränna, ryggvärk och sömnproblem, men överlag fortgick graviditeten utan problem.

Något av det hon har starkast minnen från är, som så många andra föräldrar i väntans tider, ultraljuden.
– Jag var ärligt talat ganska nervös inför ultraljuden, men det tror jag att de allra flesta är. Samtidigt hade jag ett förväntansfullt pirr i magen och det fanns ju inget bättre än att se det lilla livet på den där skärmen. Det var först då jag verkligen insåg att det var på riktigt. Att det faktiskt var en liten bebis inne i magen.

Precis som hon gör nu bodde Nina med sin man, futsalspelaren Gabriel, i Barcelona under graviditeten. Nina hade läst om 4D-ultraljud på en blogg och tyckte att det lät spännande, men paret hade inte funderat på att göra ett själva. Men så sprang de på ett erbjudande som lockade.
– Vi tänkte, why not? Jag tror att vi betalade max 300 kr. Jag valde att gå till en barnmorskemottagning i Sverige under graviditeten, vilket betydde att min man inte kunde följa med på besöken eftersom han inte fick ledigt. Men tack vare det här ultraljudet i Barcelona kunde han också få vara med.

Inte säkert att bebisen syns på 4D-ultraljud

Mottagningar som utför den här typen av ultraljud är ofta tydliga med att de inte kan garantera bra bilder, eftersom mycket beror på hur bebisen i magen ligger. Därför hade Nina inte allt för stora förväntningar innan.
– Till en början var Isabella helt sjövild. Hon rullade runt och hade sig, så det var svårt att fånga en bild eller film. När hon till slut blev lite lugnare bestämde hon sig istället för att gömma sig för oss, med armarna i kors över ansiktet. Som tur är hade tjejen som gjorde ultraljudet världens tålamod och lät oss stanna dubbelt så länge än avtalat för att få till en bra bild och filmsnutt. Vilket vi till slut fick efter att jag varit uppe och rört mig lite, och buffat försiktigt på magen.

Hur kändes det att se sin bebis för första gången där på skärmen?
– Det var så jäkla coolt! Visst, hon såg ju ut som en liten rymdvarelse – eller snarare lergubbe – men ändå, det gick ju att urskilja ansiktsdragen och kroppsdelarna ganska tydligt. Så himla knäppt, jätteroligt och SÅ häftigt. Det tog flera dagar för den där speciella känslan att lägga sig.

Till sist undrar vi såklart – tyckte du att du kände igen Isabella från bilden när hon väl föddes?
– Åh det är så svårt att säga. Jag minns att vi såg två superstora kinder och en söt liten näsa på ultraljudet. När vi kom hem jämförde vi bilderna och filmerna med en av mina gamla bebisbilder och tycktes se tydliga drag från mig i henne. När lillan väl tittade ut hade hon verkligen två ENORMA kinder som vi alla skojade om – det var liksom inte en bebis, utan två stora kinder och en liten kropp. Haha! Och det sägs att hon är en kopia av mig…

Läs Nina Malmströms eget inlägg om 4D-ultraljudet, se ultraljudsbilden i sin helhet och jämför med bilder på Isabella som nyfödd i Ninas blogg här!

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

stats