Ny podd ska få fler att börja spara | Vimedbarn - Topplistor för influencers

Ny podd ska få fler att börja spara

Hur mycket pengar har du på barnens sparkonto? Är det en fråga som ger dig stresspåslag och oro inför framtiden? Det ska vara roligt med sparande och i SEB:s nya podcast Pengarna & livet får du veta allt som är värt att veta om pengar och sparande. Det första avsnittet finns ute nu och du hittar det här.

Därför är det viktigt att spara

I första avsnittet av Pengarna & livet pratar Kristin och Américo om varför det är viktigt att spara och vad man kan vinna på att lära känna olika marknader.
– I framtida avsnitt är tanken att vi ska koppla sparande och ekonomi till olika livshändelser som att gifta sig, gå i pension och starta eget, men också till aktuella omvärldshändelser, säger Américo Fernández på SEB.

”Mutor till barnen”

Är du mitt i livet och har möjlighet att spara mer men av olika anledningar inte tar dig tid att göra det? Bra! Då är Pengarna & livet en perfekt inspiration för dig.
– Livspusslandet leder ofta till fler spontaninköp, som mutor till barnen, och mindre tid till aktiva beslut, som att börja månadsspara. Därför hoppas vi att podden ska bli en kanal där vi ökar lyssnarens förståelse för hur sparande och ekonomi hänger ihop med olika livshändelser och även hur man kan minska tröskeln för att ta sig in på exempelvis börsen, säger Kristin Gejrot.

Kommer bjuda in gäster

Américo och Kristin kommer att ta hjälp av experter på området i avsnitten men också bjuda in influencers för att prata om ekonomi. Målet med avsnitten är att få fler att börja spara.
– Med våra bakgrunder kompletterar vi varandra väldigt bra. Jag har lång erfarenhet av att tänka privatekonomi och behovsfrågor, medan Kristin kan förvaltning och investeringar. Med andra ord kan man säga att jag har fokus på varför medan Kristin visar på hur och vad man kan göra. Målet är att Pengarna & livet ska få fler att börja spara och på så sätt minska sin ångest kring ekonomi och pengar, säger Américo.

Du hittar Livet & pengarna där andra poddar finns. Klicka här för att lyssna på första avsnittet ››

Om Américo
Ålder: 31
Utbildning: Civilekonom – inriktning nationalekonomi.
År i banken: Sedan 2011, med en 3-årig utflykt till finansdepartementet (2016–2018), för att återigen komma tillbaka 2019.
Favoritämne i frågesport: Film och TV-serier
Gör en fredagskväll: Närmare en religiös förbindelse med konceptet fredagsmys – tacos, godis, chips och film!

Om Kristin
Ålder: 32
Utbildning: BSc Finance, MSc Economics
År i banken: 9
Favoritämne i frågesport: Sport
Gör jag en fredagskväll: Tre av fyra helger blir det klassisk tacoskväll med barnen och somnar kl. 21. Var fjärde fredag blir det AW med kollegor och vänner.

Har du frågor om ekonomi och sparande? Maila dina frågor eller förslag på ämnen till pengarna@seb.se

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

stats