Så orkar du mer i din vardag | Vimedbarn - Topplistor för influencers

Så orkar du mer i din vardag

Även om det är svårt att få tiden att gå ihop med barn, familj och allt där till så är det viktigt att du inte glömmer bort din egen hälsa. Med några enkla knep kan du minska andfåddheten, stressen och orka mer i din vardag. 

Pust och stön, med tre lugna utandningar kan jag lura de flesta. När jag far runt i hemmet med dammsugaren, ut och springer med hundarna och kastar mig efter barnen så tror folk att jag har superkondition. Eftersom att jag inte ser andfådd ut! Men sanningen är den att jag använder mig av några simpla knep inom andning som jag har haft med mig hela livet sedan jag slutade med löpningen i min ungdom. Säger Piret Kärholtz, sexbarnsmamma och sjukgymnast.

Vi med barn har samlat tipsen som gör dig uthållig, mindre andfådd och mindre stressad här nedan följer fem tips som fyller lungorna med syre och energi:

  1. Näsandning, testa att endast att andas in genom näsan när du springer eller går snabbt. Din kropp kommer då automatiskt att börja djupandas. Håll en jämn rytm i andningen och ett jämnt tempo för att förhindra håll och öka din effektivitet.
  2. Kraftandning, andningen hjälper dig när du styrketränar eller lyfter tungt. Andas ut när du lyfter och andas in när du släpper ner vikten. Detta ger dig extra styrka när du tar i.
  3. Djupandning, andas ända nere ifrån magen när du är ute och promenerar. Fyll mage och bröst med luft, håll andan i några steg och andas ut långsamt. Du förbättrar din lungkapacitet samt sprider ett lugn genom kroppen.
  4. Ansträngningsandning, du behöver maximal syresättning av dina muskler när du går eller joggar upp för en backe för att orka med ansträngningen. Andas djupa andetag som fyller lungorna och dra ner på tempot.
  5. Breddandning, om du vidgar revbenen kan du få till en djup och effektiv breddandning när du exempelvis behöver spänna magmusklerna.

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

stats