Hej Lisa! Den här frågan "fanns inte" för några år sedan då sushi ännu inte kommit till Sverige men idag kommer den upp rätt ofta. Rekommendationerna har förändrats över tid och idag säger man faktiskt att det är ok att äta sushi under graviditet OM den är nytillagad/nyförpackad. Jag tycker dock att det finns skäl att vara lite extra noggrann. Var ytterst noga med att kolla bäst-före-datum och köp inte om det datumet ligger nära i tid och inte heller från sushirestauranger som du inte har erfarenhet av och vet att de har bra ruljangs. Den generella risken med rå fisk är att den skulle kunna innehålla parasiter som gör oss sjuka men fisk som ska användas och ätas rå, som i exempelvis sushi, styrs av striktare regler än annan fisk så risken att drabbas av detta är minimal. Parasiterna försvinner t ex vid upphettning eller genom frysning och det senare är en vanlig behandling av sushilaxen. Gillar du sushi och köper den utifrån de rekommendationer som beskrivits här så ska det inte vara någon fara. Tvärtom så är fisken i sushin en god källa till bra fett, vitaminer och mineraler. Hälsningar Paula