Häng med oss #LOPPIVIMEDBARN

Skidresor i Sverige? Vi med barn listar!

Annons

Dags att boka skidsemester? Vilket vinterävantyr vill ni uppleva, storstadspuls eller familjeparadis? Vi med barn listar de fem bästa skidorterna i Sverige för dig och din famillj.

En härlig skidsemester innehåller inte bara sol, snö och skidåkning. Det krävs även ett härligt och avkopplande boende, god mat, aktiviteter och underhållning. Här hittar du snabbt en skidsemester som passar just er.

Åre

Hit åker de som vill ha riktigt bra skidåkning och de som vill känna på lite storstadspuls. En skidsemester för de som åker preparerade breda och snälla backar och för de som gillar riktigt branta backar att ta ut svängarna i. För de som inte nöjer sig med preparerade backar finns även ett helt fjäll att utforska på egen hand. I Åre finns massor av vackra boenden t.ex. i Tegelfjäll där det finns flerfamiljshus med känslan av att bo mitt i backen!

För mer info och priser besök Åre här


Vemdalen

I Vemdalen finns tre stora skidområden och är ett riktigt familjeparadis när man ska åka på skidsemester! Här får du totalt 54 pister & 33 liftar i hela Vemdalen att välja mellan. De har även en ny modern 6-stollift i sitt barn och nybörjar område som går extra långsamt vid av och påstigning. Välj att bo på Högfjällshotellet, i fjällstuga eller lägenhet, eller varför inte välja att bo tillsammans i en av Vemdalens Excellents villor med utomhus –SPA, bastu och öppenspis. I Vemdalen finns allt ifrån bra skidskola på dagen till Afterski på kvällen.

För mer info och priser besök Vemdalen här


Branäs

Branäs skidbackar ger hela familjen en bra variation i sin skidåkning och många av gästerna anser att Branäs är precis lagom stort. Här vågar du släppa barnen ensamma eftersom alla skidbackar leder till en och samma backe medan du själv tar ett par härliga åk och får njuta av en riktigt bra skidåkning. Det finns bl.a. ett 3 kilometer långt skidåk med riktigt bra lutning hela vägen. Dessutom finns det kvällsåkning varje kväll fram till kl. 19.00 för de som vill få lite extra mjölksyra i benen. När du bokar online får du rabatt på utrustning, liftkort, lunch och tex-mex buffé.

För mer info och priser besök Branäs här


Sälen

Här finns skidåkning för alla familjer, för såväl nybörjare som för den lite mer erfarna åkaren. Sälenfjällen är norra Europas största alpina skidområde och här finns bl.a. 116 nedfarter, 86 liftar samt 13 rullband. Det finns många spännande barn- och äventyrsområden att upptäcka i backarna. Utöver skidåkning så finns det god mat, nöjen och aktiviteter för hela familjen. Välj och vraka bland Sälens alla boenden, de har en webbokning som gör att du enkelt kan se vad som är ledigt och hitta det perfekta boendet för dig och din familj.

För mer info och priser besök Sälen här


Idre

I Idre får du 40 nedfarter och 28 liftar att välja på, allt samlat runt en fjälltopp. De flesta hittar snabbt sina favoritbackar och det finns någonting för alla oavsett hur duktig man är på skidåkning. Eftersom det endast är en storslagen fjälltopp så finns det alltid en sol- och läsida inom räckhåll. Här kan man även ta skidorna till och från boendet som är i backens sluttning. Efter skidåkningen finns det b.la. avkopplande bad i Badhuset eller varför inte gå och spela bowling hela familjen?

För mer info och priser besök Idre Fjäll här

Tyck till nedan, vilken skidort är din favorit? Föredrar du att åka skidor i Sverige eller utomlands?

Kommentarer

Annons

stats