”Skin minimalism” – Så hakar du på 2020’s stora hudvårdstrend | Vimedbarn - Topplistor för influencers

”Skin minimalism” – Så hakar du på 2020’s stora hudvårdstrend

I samarbete med Weleda. Den nya trenden inom hudvård och skönhet kallas skin minimalism. Alltså att man använder färre, men noga utvalda, produkter. En välkommen trend bland alla mammor som har max fem minuter att lägga på hudvårdsrutinen.

Dagkräm, nattkräm, serum, ögonkräm, syra- och peelingbehandlingar … Hur många produkter behöver egentligen din hud? Det enkla svaret är: inte särskilt många. Med en multikräm med flera användningsområden och bra rengöring kommer man långt. Det här sättet att se på hudvård kallas skin minimalism och spås att bli årets stora trend 2020.

Komplicerade hudvårdsrutiner med många produkter är nämligen inte bara påfrestande för plånboken. Tvärtemot från vad man tidigare trott så kan för många produkter snarare stressa huden, skada hudbarriären och göra den mer känslig. Så här års när huden ofta är torr och extra utsatt kan man i stället använda en mild multikräm med mycket näring och fukt, som Skin Food från Weleda.

En grön kultklassiker – för dig och miljön

Att vara en skin minimalist är att använda färre produkter i sin hudvårdsrutin vilket har god inverkan på miljön. En pionjär inom området är Weleda, som sedan starten tillverkat 100% certifierade naturliga hudvårdsprodukter. Deras prisbelönta multikräm Skin Food innehåller naturliga växtingredienser med ett koncentrerat trippelextrat av styvmorsviol, ringblomma och kamomill som traditionellt använts för sin lugnande och lindrande effekt på huden. Med naturliga ingredienser och många användningsområden har Skin Food en given plats i badrumsskåpet 2020.

Bli en skin minimalist – så gör du!

  1. Gör en inventering av dina hudvårdsprodukter. Fundera över vilka du verkligen behöver. Rensa ut!
  2. Hitta multikrämer med flera användningsområden. En klassiker i den kategorin är Skin Food från Weleda.
  3. 2 x 5 minuter är allt som behövs i din nya skönhetsrutin. Förenkla dina hudvårdsrutiner och gå back to basics. Men noggrann rengöring morgon och kväll är a och o för all hudvård.

Weleda Skin Food – utsedd till bästa multiprodukt*

  • Effektiv multikräm som mjukgör torr hud
  • Ger intensiv näring och stärker hudbarriären
  • Gör som makeupartisterna! Använd som primer eller highlighter

*Organic Beauty Awards 2018

Tävling! Vinn hela Skin Food-serien från Weleda

Nu kan du tävla om ett härligt hudvårdskit med alla produkter ur Weledas serie Skin Food, värde cirka 536 kr. Klicka HÄR och scrolla ner till tävlingsformuläret. Tävlingen avslutas 12/1 2020 och 5 vinnare utses. Lycka till!

 

 

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

stats