Småbarnsföräldrar – så här får ni mer tid över i vardagen | Vimedbarn - Topplistor för influencers

Småbarnsföräldrar – så här får ni mer tid över i vardagen

Vill du minska vardagsstressen och bli en gladare förälder? 

De allra flesta småbarnsföräldrar sliter hårt för att få ihop jobb, dagishämtning, fritidsaktiviteter och allt annat som ingår i en vanlig familjs vardag.
Det gjorde även familjen Gripenberg från Stocksund. Men den största delen av vardagsstressen upphörde när de upptäckte matkassen från MatHem.

Joanna och Carl Gripenberg är väldigt måna om att ge sina barn bra mat, något som inte alltid är det lättaste att när man har två små barn på 2 respektive 3 år. Som de flesta familjer nog vet gör brist på tid, inspiration – och ingredienser – det ofta lätt att ta till nödlösningar.

– Vi höll oss ofta till barnsäkra kort som pasta och korv. Till slut fick vi nog. Vi vill ge våra barn varierad och god mat och få äta sådant som även vi vuxna tycker är gott. Efter att ha frågat runt fick vi fick tipset om MatHem. Vi har aldrig ångrat oss, säger Joanna Gripenberg, 34.

Att få en förhöjd middagskvalitet var ett starkt argument till att de skaffade matkassen. Men det fanns en anledning till, som var minst lika motiverande: en nästan desperat längtan efter mer tid.
– Vi ville möjliggöra att vardagen blev mer än dagishämtning och middagsfunderingar. Att slippa trängas i mataffären med hungriga barn och bli av med känslan att tiden hela tiden rinner ifrån en, säger Joanna och fortsätter:

– Jag kan bara säga en sak om våra vardagskvällar innan MatHem: de var inte effektiva.

Med varierad middagsmat som levereras till dörren behöver varken hon eller Carl numera gå via affären på vägen hem. Förutom den färdiga matkassen beställer de även många av sina andra matvaror som  mjölk, fil, bröd och smör från MatHem.
– De har ett sortiment som vilken stor mataffär som helst, och vet du vad du gör av med på regelbunden basis kan du lägga upp ett abonemang så går det per automatik. Vad man än behöver, till exempel en bal toalettpapper, är det bara att lägga till det i kassen.

Joanna talar sig varm om vilka positiva förändringar kassen inneburit för familjelivet.

– Nu blir middagen färdig i tid och barnen hinner inte bli övertrötta. Allt är trevligare, lugnare – och godare nu. Vi kan använda mer av vår tid till det vi vill och har orken att vara bättre föräldrar, partners och vänner.
– Fler skulle må bra av att ha det så här.

Önskar du en godare, nyttigare kost –  och mer kvalitetstid i vardagen? 

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

stats