Sommarlov i Sverige | Vimedbarn - Topplistor för influencers

Sommarlov i Sverige

Att fly vinterns mörka tid är något som lockar allt fler svenskar, ett populärt resmål är Thailand men Mexico och Sydamerika blir allt mer populärt. De som reser på vinterhalvåret väljer oftast att stanna hemma på den svenska sommaren för att njuta av vårt vackra land. Men hur gör du?

En svensk sommar med sol, bad, jordgubbar och ljumna kvällar är något de allra flesta svenskar värdesätter, men trots det så är det ändå många som fortfarande reser utomlands. Är det värmen som lockar eller bara behovet av att få komma bort?

Väljer man att spendera sommaren i Sverige så finns det massa kul att hitta på för dig och barnen. Dels finns det ju så klart alla sedvanliga resmål i Sverige som Kolmården etc, men vad sägs om ”Strandsafari”? Åk till en ny strand varje dag under en veckas tid, betygsätt varje strand i en liten anteckningsbok. Vilken strand hade bäst sand, bästa kiosken, varmast vatten osv. En kul och billig aktivitet som garanterat kommer engagera era barn.

En annan rolig grej är ”Olympiska familjespelen” där man antingen tävlar inom familjen eller mot en annan familj som man bjuder in. Det roligaste är om man bestämmer grenar innan och förbereder sig. Här är ett exempel på grenar:

Trädgårds plockepin

Boule

Krocket

Badminton

Kubb

Frisbeegolf eller fotbollsgolf (gör en egen bana)

Kicka fotboll flest gånger på knät.

Rasa pyramiden (pyramid av tomburkar, kasta boll för att rasa den)

Utomhusbowling (käglor av pet-flaskor med lite sand i)

Stafett

Hela havet stormar

Brännboll

Bara fantasin sätter gränserna för vilka grenar ni har med i ert eget OS.

Vi vill ha tips på vad ni gör när ni stannar hemma i Sverige under barnens sommarlov. Tipsa varandra om roliga utflykter, härliga stränder och skojiga sommaraktiviteter för hela familjen.

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

stats