Tobbe Trollkarl om att vara blivande tvåbarnspappa | Vimedbarn - Topplistor för influencers

Tobbe Trollkarl om att vara blivande tvåbarnspappa

2013 var ett händelserikt år för Tobbe Trollkarl då han vann ”Kändishoppet”, blev butiksägare, hade fullt upp med gigs som trollkarl och dessutom repade och hade många föreställningar i musikalteatern ”Trollkarlen från Oz”. 2014 blir minst lika händelserikt då han blir tvåbarnspappa i mitten av juni.

Tobbe Blom

Ålder: 38.
Familj: Fru Karolina och dotter Towe 4 år, i juni blir vi föräldrar igen.
Bor: Tyresö, Stockholm.
Gör helst på fritiden: Plöjer serier, tränar och äter god mat.
Aktuell med: Trollkarlen från OZ på rikstäckande turné samt driver Sveriges bästa magiportal Magicland.se.
Beräknat datum för ankomst: I mitten av juni.

Fullbokad trollkarl och blivande tvåbarnspappa

Vimedbarn har frågat Tobbe allt om att bli tvåbarnspappa, graviditeten och förlossningen med dottern Towe, papparollen och mycket mer. Lär känna Tobbe i vår intervju!

Grattis till kommande lillasyster eller lillebror! Hur känns det att vara blivande tvåbarnspappa?

– Tack! Jo det känns bra, lite rädd för ”tvåbarns-chocken” men jag tror det kommer att gå alldeles utmärkt. Känns skönt att den lilla kommer till sommaren då hela livet känns lite lättare. Dock så är ju sommaren min högsäsong, men jag kommer att stå över ganska mycket jobb och resor denna sommar.

Många som är gravida håller på den glada nyheten till graviditetsvecka 12, ni väntade ända till vecka 19, hur kommer det sig?

– Det kändes rätt bara. Vi berättade för alla vänner och familj redan innan v.12, men nu när vi gjort sista ultraljudet och är halvvägs så kändes det helt ok att ”tell the world”. Väldigt kul och lite överväldigande med all kärlek som strömmar emot den i sociala medier faktiskt.

Har ni tagit reda på könet? 

– Haha, faktiskt inte! Vi gjorde det med Towe, men den här gången vill vi inte veta, det kommer att bli en fantastisk överraskning. Dock tror jag att min kära fru bra gärna hade tagit reda på det…

 

”Faktum är att jag fick ytterst lite pappakänslor under graviditeten”

Hur var graviditeten med Towe? Fick du pappakänslorna med en gång inom dig eller kom de senare in i graviditeten?

– Det var en väldigt lugn graviditet, både för mig och min fru. Nästan lite för lugn, Towe sov hela tiden så vi var konstant oroliga. Faktum är att jag fick ytterst lite pappakänslor under graviditeten, inte ens när hon kom ut. Visst, jag var sjukt glad, men den där stora, enorma, villkorslösa kärleken som får en lägga undan allt infann sig inte förrän efter ett par månader när jag lärt känna min dotter. Sen dess växer den kärleken för varje dag, helt sjukt, undrar om man kan älska ihjäl de små liven?
Lite synd att det inte pratas mer om det, känns lite tabu bland män, det är lite som att man bara måste älska sitt barn i början, trots att man inte haft det i magen i nio månader. Många jag pratat med efter känner likadant. Kärlek kommer garanterat, men det är inte omedelbar för alla, långt i från.

Vilka/vilket graviditetsminnen kommer du särskilt ihåg?

– Först sparken på magen som jag kände! Fick faktiskt första kicken på handen häromdagen av nummer två, sjukt kul!

Hur var förlossningen? Vilken roll hade du under den?

– Förlossning var nog väldigt föredömlig även den, inget större drama, kom in tidig morgon och hon kikade ut strax efter lunch och alla mådde bra ganska direkt. Jag var nog ganska lugn och stötande hoppas jag, gjorde allt som jag lärt mig på kurserna! Vi födde på vanliga SÖS dagen innan julafton, så vi firade julafton med världens äckligaste julbord nästan helt ensamma på hela mörka sjukhuset när det snöade utanför. Det var magiskt, min bästa jul någonsin. Är än i dag kär i alla barnmorskor som jobbar där och hela stället, kommer gärna tillbaka i sommar.

Vad minns du mest från den dagen?

– Jag minns Karolinas smärta innan epiduralen sattes in och det enorma lugn som spred sig efter. Den epiduralen satt mitt i krysset, hon nästan somnade och kände lugnet mer än någonsin. Sen såklart ögonblicket när Towe kom ut, hon ligger på bröstet och tittar på mig. Den glädjen, de tårarna. Går inte att beskriva om man inte vart där själv.

Hur ser du på dig själv som pappa?

– Sträng men enormt kärleksfull. Att jag skulle vara kärleksfull visste jag, är själv uppväxt i ett extremt glatt och kärleksfullt hem, men att jag skulle bli så sträng visste jag inte. Jag är stenhård mot Towe, hon har det tufft i sin trots, haha… Jag tror på att ge henne extremt tydliga ramar där hon innanför dem får vara galen och ha kul och får galet mycket kärlek, men gör hon inte som jag säger, då får hon reda på det. Tänk dig raka motsatsen mot en mjäkig förälder…

 


Som trollkarl kan man tänka sig att du med magiska krafter kan få din dotter på gott humör snabbt de stunder då hon inte är riktigt nöjd, stämmer det?

– Haha, nja nästan. Har precis kommit på man kan vända henne när hon är lack genom att härma henne på skoj, funkar skitbra!

Barn älskar dig! Hur gör du för att skilja på jobb och privatliv?

– Mitt jobb är mitt privatliv och vice versa, både på gott och ont. För barnen är jag Tobbe Trollkarl, oavsett tid på dygn. Men jag har vart med ett tag nu och tycker mestadels att det bara är kul, de tycker ju det är kul så varför ska inte jag det?

Just nu har du fullt upp med trolleributiken Magicland.se och föreställningar med ”Trollkarlen från Oz” under våren. Under sommarhalvåret är det väl högsäsong för dig, hur får ni ihop vardagspusslet?

– Bra fråga!! Faktum är att det just nu går bra, även om det är lite väl mycket resande fram tills april när turnén är slut. Sen är det lite ledigt, sen kommer bebis och ja, då blir det ett helt annat pussel som ska läggas. Men hey, tänker mig att med lite god vilja och alldeles för lite sömn så löser sig det mesta.

Vilka råd kan du ge andra blivande pappor?

– Var inte oroliga om inte känslorna kommer direkt, det här helt normalt! De kommer sen och slutar aldrig att växa. Var beredda på att dra ett mycket större lass hemmavid under ett år och gör det med ett leende, det är inte mer än rätt när damen har burit bebis i magen för er skull!

Vill du veta mer om Tobbe Trollkarl?

Spana in magiportalen Magicland.se där du och ditt barn kan lära er trolla och mycket mer. Och Tobbe Trollkarls hemsida Tobbetrollkarl.com.

SÄG GRATTIS!
Gratta Tobbe till det kommande livet som tvåbarnspappa och tyck till i intervjun nedan!

1 kommentar till “Tobbe Trollkarl om att vara blivande tvåbarnspappa

  1. Vilken fin intervju. Jag tänkte på det med att han inte vill veta könet på denna bebis. Så känner jag också. Första barnet är ju allt så nytt och man tror att det spelar någon roll vilket kön det är. Men nu, när man fått barn, så vet man att det verkligen inte spelar någon roll! Man kommer älska sitt barn oändligt oavsett om det är pojke eller flicka. 🙂

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

stats