Motor

opel zafira touer

Vi med barn provkör Opel Zafira Tourer

Vi med barn provkör nya familjebilen Opel Zafira Tourer. Dramatiskt boomerangformade strålkastare och en elegant utformade bakdelen – nya Opel Zafira Tourer omdefinierar monocabben. Profilen är enligt uppgift slank och sportig men hur fungerar den som familjebil?

Det första som känns redan när man närmar sig bilen är att den nya Zafiran känns lite mer sofistikerad än tidigare. Designen är ny med mycket inspiration från gamla konceptbilen Flextreme men också hybriden Ampera. Bilen känns större invändigt men vid en första provtur är det som att köra vilken småbil som helst.

I framstolarna är det luftigt och gott om svängrum men till och med den tredje sätesraden med två uppfällbara nödstolar fungerar bra. Barnen hade inga problem att klämma sig in längst bak och där satt de tills de somnade. Bäst sitter man dock i mittraden som håller limousinklass. Bilen går förvånande tyst på vägen trots dubbdäck och dåligt underlag, nästan i klass med en BMW-5 serie!

Opel Zafira Tourer insidan

Dieselmotorn på  två liter med 165 hästkrafter tickar på fint och känns riktigt pigg. Ingen racer men för att vara en familjebil helt ok. Ett riktigt plus är att Zafira Tourer dessutom fått fem stjärnor i Euro NCAP:s krocktest. Avslutningsvis känns detta som ett prisvärt och bra alternativ jämfört med den populära Volvon. För mer information och bokning av provkörning kan ni besöka länken här:

Opel Zafira Tourer – Provkör idag!

Tyck till du också!

 • Shady

  Håller med Sanna vart kan man provköra? Inte så bra information på Opel sidan.

  2012-02-08 19:28:07

 • Christian

  Ser verkligen fin ut, men skulle aldrig välja en vinröd. Läste att den kostade ca 230 000 kronor. Skulle vara intressant och veta vad man får för liknande bil i samma prisklass

  2012-02-08 11:06:24

 • Linne

  Jag och min sambo har den äldre modellen och jag vill gärna ha den nya nu när den gamla passerar 25 000 mil, har fungerat jätte bra för vår familj. Men tyvärr tror jag det blir något helt annat då min samba aldrig mer kommer att äga en Opel :(

  2012-02-08 09:19:51

 • Sanna

  Gud vad fin den är. Finns den hos alla opelhandlare eller måste man kontakta någon speciell? Bor i Lindköping och bilia säljer inte denna modellen?

  2012-02-07 22:23:31

stats