6 barnsliga tips - så inreder du barnrummet | Vimedbarn - Topplistor för influencers

6 barnsliga tips – så inreder du barnrummet

Det finns knappast något roligare än att inreda ett barnrum. I alla fall inte om man ska tro Terese Höggren, inredare och driftig företagare som just har börjat ta fram en serie små funktionella trämöbler.

– Ett barnrum ska ha lagom av färg, form och förvaring, säger Terese. Det är balansen mellan dessa ingredienser som gör att barnrummet fungerar menar hon.

Rensa, lyft upp och göm undan

De flesta barnfamiljer har nog samma problem, det finns för lite förvaring och för mycket färger och former. Då spelar det ingen roll hur fint man tapetserat och matchat gardiner till. Allt slutar i ett färg- och forminferno. Därför frågade vi Terese Höggren, inredare, hur man ska tänka om man ska inreda ett barnrum.

– Det är oftast de för många sakerna som ställer till det i barnrummet, och att allt är på för låg höjd och står efter golvet. Hur mycket man än radar upp och sorterar ser det inte trevligt ut utan känns bara stökigt. Man ska rensa ut, lyfta upp och gömma undan! säger Terese.

Så förvandlar du rummet med enkla medel

Terese har fått fria händer att inreda Vi med barns reporter Sofia Larssons dotters rum. Med energi som en riktig hantverkare ger hon sig på flickans rum.

Terese tömmer rummet nästan helt på saker, udda förvaringslådor åker ut och lösa grejer, i och för sig på rad på golvet åker också ut i ”skamvrån” i rummet utanför. Istället blir det korgar i par, hjulförsedda lådor i par och tavellister i par som ska hålla ordning på oborstade barbiedockor och dammiga mjukdjur.

– Det gäller att ta bort stora delar av leksakerna och emellanåt byta ut det man har i rummet. Sedan bör man ha några fina förvaringsanordningar. Då får man bort färgröran och formröran som är så typisk för ett barnrum där leksakerna ligger framme, säger Terese.

De parvisa förvaringsprylarna hon tagit med bådar gott och en hylla med påsar i tyg ser ut att rymma hur mycket som helst. Två av allt verkar vara grejen.

Förvaring och färg

– De flesta familjer har sakerna att inreda med men de vet inte hur man arrangerar och strukturerar. Förvaring är viktig men glada färger och textilier är också viktiga, säger Terese.

Slutligen ställs böckerna i ordning. Några fina blir till smycken på två tavellister.

– Tavellister är jättebra. På dem kan man ställa kort eller andra prylar men jag tycker bäst om att ha böcker där. De fina illustrationerna blir perfekta små tavlor. Och man ska inte glömma att byta ut dem ibland så blir rummet lite förnyat, säger Terese.

Efter att massor av leksaker förvisats ur rummet och resten bytt plats har en fin ordning uppstått – inga oborstade barbiedockor och dammiga mjukdjur så långt ögat kan nå.

Terese tips att inreda ett barnrum!

  1. Placera hyllor och leksaker i barnens höjd för att förhindra fallolyckor.
  2. Färgsätt rummet i glada inspirerade färger
  3. Mysiga kuddar att placera både på säng och golv
  4. Bra mörkläggande gardiner sommartid för barnets sömn
  5. Lagom med leksaker för att lättare kunna hålla ordning och reda
  6. Målade väggar praktiskt om barnet råkar rita på väggen, fram med färgburken och måla över fläcken.

Terese hade med sig:

2 Rosa lådor på hjul
2 vita tavellister
1 påshylla

1 kommentar till “6 barnsliga tips – så inreder du barnrummet

  1. Jag tror på idén med att byta ut leksaker ibland! Det barnen ser hela tiden blir tråkigt och ingen mår bra av överflöd! Växla mellan sakerna så känns de nya och spännande när de kommer fram! Fina tips i artikeln!

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

stats