Frågor och svar om bloggen

Välkommen till Vi med barns bloggsupport! Här finner du de vanligaste frågorna och svaren kring bloggen. Är du helt ny med bloggandet? Skrolla längre ner till vår bloggskola för nybörjare. Längst ner på denna sida hittar du info om hur du fyller i informationen på din profilsida!

Vanliga frågor och svar

Jag har skapat en blogg men får inget aktiveringsmail?
SVAR: Vissa mailleverantörer som t.ex. Hotmail kan hantera aktiveringsmailet som spam och därför placera aktiveringsmailet i skräppostmappen. Hittar du inget aktiveringsmail i din inkorg så kontakta oss på [email protected].

Hur ändrar jag lösenord i min blogg?
SVAR: Gå in i din panel, klicka på Användare, Din profil. Scrolla längst ner och skriv in det nya lösenordet två gånger och spara ändringarna. Du kan inte ändra lösenord via appen. Visas inte bilden måste du se så du har samma mailadress på bloggen och användare. Detta dubbelkollar du under ”inställningar – allmänt” och ”användare”.

Hur får jag en profilbild i min blogg?
SVAR: Gå in i panelen och klicka på användare. Där laddar du upp din avatar, bilden du laddar upp blir bäst om den är kvadratisk. Även om du inte vill visa din profilbild i bloggen måste du ladda upp en så att du får ett ansikte utåt på dina inlägg på topplistorna och startsidan.

Var skriver jag beskrivningen av min blogg som hamnar under min profilbild?
SVAR: Klicka på BLOGG i vänsterspalten i din panel. Beskriv dig och din blogg i beskrivningen och klicka sedan på spara ändringar.

Hur får jag in mina sociala kanaler:
SVAR: Gå in på blogg i vänsterspalten. Under ”socialt” finns ett fält att fylla i din Instagram, profilen måste vara öppen för att det ska synas i flödet. Här hittar du även fält för YouTube, Facebook, Periscope och Snapchat.
För att få in Facebook kopierar du ditt användrnamn som står längst bak i adressen och klistrar in. För YouTube anger du ditt kanal-id som du hittar i url:raden ex: UCVmEgsbnSHOfEUdKneLza7w

Så fixar du din Instagramnyckel och får ut dina Instagrambilder till bloggen:
SVAR:
Gå in under kategorin ”BLOGG”, klicka på länken ”Hämta din nyckel här!”
Klicka på knappen ”Generate Access Token”. Skriv in ditt användarnamn på Instagram och logga in med lösenordet där. Klicka sedan på knappen ”Authorize” på nästa sida och kopiera den lång nyckelkoden i fältet du får på nästa sida. Klistra in den i kontrollpanelen på din blogg och klicka sedan på spara.
Klart! Nu kommer din Instagramikon att synas under din header, dina bilder från Instagram under ditt första blogginlägg så att fler hittar dig på Instagram. Och du kommer förhoppningsvis att hamna på vår topplista.

Hur fungerar topplistorna för Instagram och YouTube?
SVAR: Är du Vimedbarn-bloggare syns du automatiskt i topplistan för blogg. Är du däremot LOPPI-bloggare eller vill synas i topplistorna för Instagram eller Youtube är dessa kopplade till din profilsida. Läs mer om hur profilsidan funkar längst ner på den här sidan!

Bloggtopplistan visar Unika besökare i Veckan, Instagramtopplistan visar antal följare och Youtubetopplistan visar antal prenumeranter. Pilarna visar en ökning eller minskning med gröna och röda pilar mot föregående 7 dagar.

Topplistan för Podd visar alla registrerade poddar utan inbördes ordning.

Har ni någon app jag kan blogga ifrån och isåfall hur gör jag?
SVAR:
1. Ja, i wordpressappen! Den laddar du enkelt ner i appstore/googleplay.
2. Klicka på ”Logga in”
3. Klicka på länken nere till vänster i appen där det står ”Logga in på….” I dagsläget står det fel hos WordPress, se markering, det är länk du anger på nästa sida.
4. På nästa sida skriver du in ditt användarnamn på Vimedbarn.se och ditt lösenord och därefter klickar du på nästa.
5. Klar!

stats