Pannacotta med smak av polka

Vet du inte vad du ska göra för efterrätt i jul och på nyår? Då ska du kolla in det här goda receptet på pannacotta med smak av polka, av Natali som driver bloggen smakar.se. Ett enkelt recept som kommer gå hem hos både vuxna och barn! 

 
4 större portioner eller 8-10 små shotsglas.

Pannacotta med smak av Polka

4 dl vispgrädde

1,5 ark gelatin

2 msk socker

1 dl polkagrisar

 

Gör så här:

1. Krossa dina polkagrisar till ett pulver. Spara några för dekoration.

2. Koka upp grädde och socker.

3. Låt gelatinet ligga i kallt vatten ett par minuter. Ta av kastrullen från plattan. Krama ur gelatinet och lägg ner i kastrullen tillsammans med polkagris krosset.

4. Låt stelna i kylen i minst 3 timmar. Dekorera med polkagrisar och kanske florsocker. Den rosa färgen kommer från det röda på polkagrisarna. Jag har gjort detta recept flera gånger och vissa sorter av polkagris släpper inte ifrån sig färg och då förblir pannacottan vit. Så bli inte oroliga om ni inte får till den rosa färgen.

 

/
Jul
/
Mat
/
stats