Recept på oxfilépasta – Natali bjuder på veckans recept

Vimedbarns toppbloggare Natali lagar ofta enkla och goda vardagsmiddagar, här bjuder hon på veckans recept. Vad sägs om en oxfilépasta toppad med parmesan och basilika?

Ingredienser:

  • oxfilé
  • 1 dl vispgrädde
  • 3 msk ajvar
  • en skvätt soya
  • 1 tsk örter Provencale (frysta eller torkade, båda funkar)
  • en gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • färsk persilja och basilika
  • riven mozzarella
  • parmesan
  • eventuellt rött vin, Natali valde en Amarone och hon använder alltid samma vin i maten som hon dricker till den.

Gör så här!

Koka pastan.

Strimla köttet och stek i en varm panna så köttet får lite färg. Låt inte köttet bli helt genomstekt. Ställ undan köttet.

Hacka och stek lök, häll på en skvätt rödvin och låt lök och rödvin puttra en liten stund. Ha ner vispgrädden, ajvar, soya och örter provencale och låt puttra ihop någon minut och addera vitlöken.

Hela receptet och fler bilder hittar du här: recept på oxfilépasta ››

Hacka de färska örterna.

Häll av pastan när den är aldente och skölj med kallt vatten.

Ner med köttet i såsen och låt den bli varm. Ha ner pastan i pannan med såsen och ner med den rivna mozzarellan och örterna. Servera omgående med riven parmesan och kanske någon god sallad.

Snabbt och gott!

Tips! Gillar man svamp kan man givetvis ha det i pastan, stek på den samtidigt som köttet.

Vill du läsa fler av Natalis recept? Du hittar dem här i hennes blogg: recept ››

/
Mat
/
/
stats