Ceasarsallad – Helgreceptet med Hemma hos Daniella

Vad sägs om en god ceasarsallad med hemmagjord dressing och egna krutonger? Här är veckans helgrecepet med Vimedbarns bloggare Daniella Rosengrip som driver bloggen Hemma hos Daniella.

Ceasarsallad

kycklingfilé
bacon
riven parmesan
romansallad
cocktailtomater
olja till stekning

dressing

3 dl rapsolja
2 äggulor
3 sardeller
1 msk dijonsenap
1 msk vitvinsvinäger
1 st pressad vitlöksklyfta
1 dl riven parmesan
salt & peppar

krutonger

3 skivor vitt bröd
smör till stekning
salt & peppar

Gör så här:
Mixa äggulor, sardeller, senap, vitvinsvinäger och vitlök med en stavmixer. Tillsätt oljan i en fin stråle medan du mixar. Häll sakta ner oljan och mixa hela tiden. Blanda ner parmesan när dressingen har blivit tjock och mixa. Smaka av med salt & peppar. Späd med lite vatten eller mjölk om du vill ha rinnigare konsistens. Ställ dressingen i kylen.

Skär bort kanterna på brödskivorna och tärna brödet. Stek krutongerna i smör tills de har fått en gyllene färg. Krydda med salt & peppar.

Skär kycklingen i mitten på sidan så att bitarna blir tunnare och stek dem. Krydda med salt & peppar. Stek bacon knaperstekt. Hacka romansalladen och lägg den i en skål. Häll ner önskad mängd dressing och rör om ordentligt.

Lägg på en tallrik och strö över parmesan och krutonger. Lägg på några cocktailtomater, kycklingen och bacon.

Låter det här gott? Fler recept hittar du i Daniellas blogg här på Vimedbarn: Hemma hos Daniella ››

/
stats