Philadelphialax på rotfrukter

Smörj en rymlig ugnsform med smör. Blanda vatten och fond. Lägg rotfrukter och potatis i formen. Salta, peppra och rör om. Häll på buljongen och låt stå i ugnen 15 minuter.Skär laxen i fyra bitar. Skär ett djupt snitt i varje bit. Blanda ost, dill, pepparrot och citron. Smaka av med peppar. Lägg laxbitarna på rotfrukterna och lägg fyllningen i laxsnitten. Salta fisken. Låt stå ytterligare 12-15 minuter i ugnen.

Ingredienser
2 msk smör
5 dl varmt vatten
1 msk fiskfond
500 g skalad strimlad morot och palsternacka
500 g skalad strimlad potatis
1 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar
600 g ben- och skinnfri laxfilé
200 g philadelphiaost
1 dl hackad dill
3 msk skalad riven pepparrot
1 msk pressad citron
0,5 tsk salt

stats