Gratinerade paprikahalvor med röda linser

Dela paprikorna på längden och kärna ur dem. Förväll halvorna i lättsaltat vatten 2-3 minuter. Låt dem rinna av. Lägg dem i en ugnssäker form. Det går också bra att fylla paprikorna utan att förvälla dem.

Räkna då med lite längre tid i ugnen och lägre ugnstemperatur, 20-25 minuter i 200-225°. Koka linserna i vatten plus buljongtärning tills de är mjuka, cirka 10 minuter, och låt dem rinna av i en sil.Hetta upp olja i en kastrull och fräs löken. Lägg i de kokta linserna och tomaterna. Låt småputtra någon minut och smaksätt med spiskummin, koriander, honung, peppar och salt.Fördela fyllningen i paprikahalvorna. Smula sönder fetaost ovanpå. Gratinera i mitten av ugnen i 10-15 minuter.

Ingredienser
4 stora paprikor, i valfri färg
2,5 dl röda linser
1 grönsaksbuljongtärning
1 liter vatten
0,5 finhackad gul lök
2 finhackade vitlöksklyftor
2 msk olivolja
400 g passerade tomater, eller krossade tomater
1 tsk malen spiskummin
1,5 tsk malen koriander
2 tsk honung
2 krm peppar
0,5 tsk salt

Gratinering
150 g fetaost

stats