Ät mer frukt och bär till efterrätt

”Ät mer frukt och grönt”, ord som vi alla har hört många gånger förut. Gör vi det? Frukt är det perfekta grundstenen att ha till efterrätten på lördagskvällen när barnen vill ha sitt lördagsgodis. 

Frukt och bär är fyllda av vitaminer och fibrer som är basbildande för kroppen och balanserar ditt PH-värde. Njut av dem som de är, gör goda efterrätter och missa inte att tillsätta dem i din matlagning.

Det finns inget som går upp emot svenska bär under säsong som jordgubbar, hallon, smultron och blåbär. De är så goda i sig själva och behöver bara lite grädde eller glass till för att vara en perfekt efterrätt.

Varför inte göra en vitamin-bomb med päron, äpple, melon, kiwi, vindruvor och apelsin. Av denna kan du t.ex. mixa till en god fruktjuice, blanda med yoghurt för fruktsmoothie eller bara att dela och blanda i en god fruktsallad och då behövs varken grädde eller glass som tillbehör!

Det finns så mycket man kan göra med frukt och bär och det blir ännu godare när de hettas upp. Godast att värma i folie är bland annat banan, äpple och ananas.

Har ni alltid en välfylld fruktskål hemma och vilket är ditt bästa frukttips? Tyck till i vårt forum här!

Inte medlem ännu? Bli det här!

Källa: Coop.se
stats