Recept! Knapriga saffranskakor
Vi med barn tipsar om ett recept på Saffranskakor som passar perfekt till glögg eller adventsfika. Ursprungsideen till dessa knapriga och gula saffranskakor är kolakakor, det är samma konsistens men med saffran istället för den ljusa sirapssmaken.
Ingridienser:
200 gram smör
2 dl socker
2,5 msk sirap
2 tsk bakpulver
5 dl vetemjöl
1,5 gram saffran
Så gör du!
Sätt ugnen på 175 grader. Rör ihop rumsvarmt smör med socker och Sirap. Blanda de torra ingredienserna och blanda ihop med smörsmeten.
Dela upp degen i tre eller fyra lika stora delar och rulla till fingersmala rullar på en plåt med bakplåtspapper. Platta ut rullarna med fingrarna.
Grädda i ca 10 min mitt i ugnen. Kakorna ska vara fortfarande vara mjuka när du tar ut de från ugnen. Dela i ca 3 cm stor kakor direkt när du tagit ut dem ur ugnen. Låt svalna under en kökshandduk så torkar kakorna.
Mera bakning!
Fler recept hittar du här! Recept och diskussion kring bakning! Inte medlem? Bli det här!