Bruschetta med prosciuttolindad sparris

Bruschetta är en härlig maträtt från centrala Italien som vanligen serveras som antipasto eller tilltugg. Den består av grillat bröd med vitlök gnuggad på samt olivolja och salt. Bruschetta kan ätas som den är eller med olika pålägg som hackade tomater, parmaskinka, olivpasta med mera.

Idag ska vi lära oss göra Bruschetta med prosciuttolindad sparris på Italienskt vis. Lägg de hackade tomaterna i en skål. Häll på olivolja, salt, peppar, vitlök och lök. Blanda väl. Låt stå i 1 timme i rumstemperatur.

Sparris
Koka under tiden sparrisen 3-4 minuter (tunna kortare tid än tjocka), ta upp och kyl av dem i kallvatten.Lägg prosciuttoskivorna på en skärbräda. Lägg två till tre sparrisar och parmesan på varje skiva. Salta, peppra och droppa lite olivolja över. Rulla in sparrisen i prosciutton. Stek i torr, het panna tills prosciutton får färg, 1-2 minuter.

Bruschetta
Rosta brödskivorna i ugn, cirka 2 minuter på varje sida. Gnid in brödet med en vitlöksklyfta.Lägg tomatblandningen på brödet och toppa med en sparrisrulle. Ringla över lite olivolja och balsamvinäger, garnera med basilika.

Ingredienser
5 finhackade tomater, 5 msk olivolja, 3 krm salt, 3 krm svartpeppar, 2 pressade vitlöksklyftor och 1 stor finhackad gul lök.

Sparris
12 gröna sparrisar, 80 g prosciutto, 2 skivor/portion, 1 dl riven parmesanost, 1 krm salt, 1 krm svartpeppar och 1 msk olivolja.

Bruschetta
0,5 lantbröd, 1 skiva/portion, 1 delad vitlöksklyfta, 2 msk olivolja, 2 msk balsamvinäger och 2 dl hela blad från färsk basilika.

Receptet finns hos Coop.se

Prova på Coop Matkasse

Coop Matkasse finns som original, ekologiskt eller laktosfritt alternativ och du kan
välja mellan 2,4 eller 6 personer. Kassarna innehåller bara färska råvaror, inga
frysta produkter. Alla recept är noga provlagade av vårt Provkök. Och kriterierna
för ett Coop Matkasse-recept är rätt tuffa: det ska gå snabbt att laga, det ska vara
varierat och det ska ha potential att bli en riktig familjefavorit.

Prova på här: Coop Matkasse

stats