Baka saffranskaka med vit choklad till 1:a advent!

Första advent börjar närma sig med stormsteg och det är dags att börja julstöka. Vår bloggare Natali med bloggen smakar.se bjuder på ett underbart gott recept, vad sägs om en saffranskaka med vitchoklad?  

Ingredienser

3 ägg
2/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk
1/2 g saffran (ett paket)
50 g smör
5 g vitchoklad
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Frosting
50 g mjukt smör
150 g cream cheese
4-5 dl florsocker
1/2 tsk vaniljpulver
smör och vetemjöl till formen

 

Gör så här: Vispa ägg och rumsvarmt smör poröst. Smält smöret ihop med saffran i en kastrull häll på mjölken och låt koka upp (var försiktig så du inte bränner mjölken).

Blanda i äggsmeten lite i taget. Blanda vetemjöl och bakpulver och vänd försiktigt ner i smeten. Vänd ner sist hackad vit choklad.

Smörj en kakform och ha i vetemjöl (istället för ströbröd). Grädda i mitten av ugnen i 25-30 minuter 175°. Känn med en sticka. Kakan ska ej vara kladdig utan helt fast.

Frostingen: vispa rumsvarmt smör och cream cheese och vaniljpulver till en fluffig smet. Addera florsocker lite i taget så du kan avgöra vilken konsistens du vill ha. För att få kakan lite hård, så häll i 5 dl florsocker.

Spritsa eller bred på en kaka som du låtit svalna helt.

 

Läs hela receptet här: saffranskaka med vitchoklad

/
/
stats