Bloggsupport – vanliga frågor och svar

Välkommen till Vi med barns bloggsupport! Här finner du de vanligaste frågorna och svaren kring bloggen. Gå med i vår Facebook grupp för Vimedbarn.se bloggare HÄR, där uppdaterar vi löpande och spanar på dina inlägg.

Bloggskolan för nybörjare – kom igång med din blogg!

 • Alla älskar bilder, blogga med bilder på dig, saker du köpt eller från din vardag. Försök att alltid hålla god kvalité på dina bilder, med hjälp av Photoshop kan du tex öka kontrasten på dina bilder för att ge dem en bättre kvalité. Vi med barns bloggverktyg krymper dina bilder automatiskt så att de får plats i din blogg.
 • Blogga om sådant som berör dig, saker du tycker är intressanta och som tex rör din vardag. Uppdatera din blogg dagligen, gärna med bilder, och var gärna personlig och ärlig i dina inlägg kring roliga och seriösa saker, då bjuder du även lite på dig själv vilket dina läsare kommer att gilla.
 • Skaffa bloggvänner genom att besöka andras bloggar och kommentera deras inlägg med din blogg. Lämna din bloggadress i fältet för det, så att bloggförfattaren kan hitta in till dig och besvara din kommentar. Alla älskar att få kommentarer, svara på andras kommentarer i deras bloggar och inte i din egen då det finns en risk att den som kommenterat hos dig missar ditt svar och inte kommer tillbaka.

Tips! 

Kolla i din kontrollpanel under användare och din profil att din bloggadress ligger med under i fältet för webbplats! Om inte – lägg till den där och klicka på spara längst ner.

Att ha tävlingar är alltid uppskattat, du kanske har något hemma som du vill tävla ut eller så kanske du kontaktar en butik du gillar för ett samarbete. Anordna gärna tävlingar där deltagarna ska länka till din blogg från sin i ett inlägg som ett av momenten i tävlingsreglerna.

Vanliga frågor och svar

Jag har skapat en blogg men får inget aktiveringsmail?
SVAR: Vissa mailleverantörer som tex hotmail kan hantera aktiveringsmailet som spam och därför placera aktiveringsmailet i skräppostmappen.

Hur ändrar jag lösenord i min blogg?
SVAR: Gå in i din panel, klicka på Användare, Din profil. Scrolla längst ner och skriv in det nya lösenordet två gånger och spara ändringarna.

Hur får jag en profilbild i min blogg?
SVAR: Gå in i panelen och klicka på användare. Där laddar du upp din avatar, bilden du laddar upp blir bäst om den är kvadratisk.

Var skriver jag beskrivningen av min blogg som hamnar under min profilbild?
SVAR: Klicka på blogg i vänsterspalten i din panel. Beskriv dig och din blogg i beskrivningen och klicka sedan på spara ändringar.

Vad är widgets?
SVAR: Det är olika applikationer som du har möjlighet att visa i din sidebar. Exempelvis arkiv, taggar, kommentarer samt knappar och dylikt från olika sociala nätverk.

Var hittar jag widgets?
SVAR: Du hittar dem under widgets. Dra de widgets som du vill aktivera från tillgängliga widgets till sidospalten, tryck på pilen så att sidospalten öppnar sig innan du drar över din valda widget. Släpp widgeten när du fått ett streckat fält i sidospalten.

Hur kan jag se statistik i min blogg?
SVAR: Du ser din statistik på startsidan av din kontrollpanel. Vimedbarn mäter sidvisningar per dygn och helt unika besökare per dygn. Dessa siffror är lägre än det som redovisas på tex Bloggportalen.

Hur schemalägger man inlägg?
SVAR: Du kan schemalägga dina inlägg under dagen eller veckan om du inte kommer ha möjlighet att blogga lika mycket varje dag.
Skriv inlägget och de taggar som du vill ha, välj kategorin inlägget ska synas under. Sedan väljer du redigera som du hittar till höger om publicera direkt i fliken publicera. Fyll i datum och tid för ditt inlägg och väljer sedan OK. När du klar med inlägget klickar du på Publicera.

Vad är taggar?
SVAR: Taggar kan liknas vid nyckelord och gör det lätt att hitta innehåll som hör samman. Handlar ditt inlägg om skor och solglasögon från Gucci så taggar du innehållet i ditt inlägg så här: Skor, Solglasögon, Gucci. Separera dina taggar med ett komma tecken.

Bildhantering
SVAR: All bildhantering sker automatiskt på vimedbarn.se. Har du inte möjlighet att beskära din bild så kommer bloggen att minska din bild med minimal kvalitéts förlust. Men din blogg kommer upplevas snabbare om du själv förminskar dina bilder innan till rätt bildstorlek för just din blogg.

Hur kan jag visa bilder i sidospalten?
SVAR: För att få upp en bild i din sidospalt ska du skapa en sida i din blogg som du sparar som utkast.
Där laddar du upp den bild som du vill länka. Sedan markerar du bilden och klistrar på länken på den.
Gå därefter in i html läge och kopiera den koden du får för den bilden med länken i.
Sedan går du in under widgets och tar den som heter html och drar till sidospalten. Klicka på spara och öppna sedan upp den. Klistra in den koden du har kopierat och klicka sedan på spara.
Nu ska bilden synas i din blogg.

Hur laddar jag ned min import/exportfil till min blogg?
SVAR: Kontakta oss på vimedbarns facebooksida så hjälper vi dig att ladda ned din import/exportfil. Glöm inte att skicka med din bloggadress.

Hur kopplar jag min blogg till Facebook, så alla inlägg länkas på facebook?
SVAR: Skapa ett konto på bloglovin och synka i inställningnarna där. blogglovin.com. För att koppla med Facebook ansluter man sin blogg med bloglovin med RSS feed som man får fram om man lägger till /rssfeed efter bloggens länk.

Jag har ett bloglovin konto men vet inte hur jag ska koppla det till bloggen, det står att man ska fylla i sitt bloglovin ID? Vad innebär bloglovin ID?
SVAR: Användarnamn på bloglovin.

Hur sätter man in en header?
SVAR: Gå in på utseende i vänsterspalten sedan anpassa, där kan du ladda upp din header både till din mobilanpassade blogg och desktop (skärm).

Hur får jag in mina social kanaler:
SVAR: Gå in på blogg i vänsterspalten. Under ”socialt” finns ett fält att fylla i sin instagram, profilen måste vara öppen för att det ska synas i flödet.
För att få in facebook kopierar du ditt användrnamn som står längst bak i adressen och klistrar in.

Så fixar du din instagramnyckel och får ut dina instagrambilder till bloggen:
SVAR: Gå in under kategorin ”blogg”, klicka på länken ”Hämta din nyckel här!”
Klicka på knappen ”Generate Access Token”
Skriv in ditt användarnamn på Instagram och logga in med lösenordet
Klicka sedan på knappen ”Authorize” på nästa sida
Kopiera sedan den lång nyckelkoden i fältet du får på nästa sida.
Klart!

Kan jag koppla min domän till en blogg hos er?
SVAR: Ja det kan du. Skicka länken till din blogg till oss tillsammans med ditt inlogg till din domänleverantör så kan vi hjälpa dig att A-peka din domän till din blogg.

Kan jag flytta över min gamla blogg till er?
SVAR: Ja, be om en exportfil hos din gamla leverantör som du sedan skickar till oss så hjälper vi dig att importera den i din nya.

När jag skriver inlägg så kan jag inte längre ändra textfärgen och storleken till rubriker inne i textredigeraren?
SVAR: Klicka på ikonen med flera små prickar i så kommer du få fram valen.

13199365_1091896884210449_2064119260_oHar ni någon app jag kan blogga ifrån?
SVAR: Ja, wordpressappen! När du loggar in på appen ska det se ut så här, du ska välja lägg till webbplats. Inte logga in på wordpress.com eller skapa konto.
Du skriver i ditt användarnamn (som du har hos vimedbarn) och lösenord samt hela din adress, exempelvis så här https://dittnamn.vimedbarn.se.

 

 

 

 

 

Om jag vill flytta min blogg och domännamnet till en annan portal, finns det någon inställning på vimedbarn som man måste ändra?
SVAR: Nej, det gör du hos din nya portal.

Jag kan inte logga in och har försökt flera gånger. Jag kommer in på andra sidor men inte på min blogg eller vimedbarn. Vad är fel?
SVAR: Försöker du logga in mer än 5 ggr med fel lösenord/användarnamn blir du automatiskt spärrad i 48 timmar, detta av säkerhetsskäl.

Jag försöker hitta min RSS feed på min blogg, var hittar jag något sådant?
SVAR: Du hittar din RSS feed genom att lägga till /rss efter din blogglänk. Detta syns inte webbläsaren safari utan du behöver då använda dig av tex Firefox.

Min profilbild syns inte?
SVAR: Du måste ha samma mailadress på bloggen som på din användare, har du olika kommer inte profilbilden att synas.

Jag hittar inte min fråga?

Gilla oss på vår Facebooksida Vimedbarn.se här och skicka sedan in ett meddelande till vår inkorg så hjälper vi dig, vi gör vårt bästa för att du som medlem på Vi med barn ska få hjälp så snabbt som möjligt inom 48 timmar. Försök att vara så tydlig som möjligt i ditt ärende så kan vi hjälpa dig snabbare. Skicka med länken till din blogg!

399 thoughts on “Bloggsupport – vanliga frågor och svar

 1. Hejsan.
  Eftersom att man inte kan gå in i koden till bloggmallen så undrar jag om det finns någon möjlighet att få hjälp med att lägga in koden till Google Analytics. Jag använder mig mycket av den och den hjälper mig även i bloggandet, så man ser vilka inlägg folk gillar och liknande.

 2. hej! jag har flyttat min blogg hit från minbebis.se. Vissa bilder följde inte med flyttet, vad ska jag göra? vill helst ha bilderna för annars blir inte inläggen jag gjort komplett. Hjälp :)! tack

 3. Hej!! Jag undrar ifall vimedbarn har tänkt på och fixa App till både smartphone och android? Ibland hinner man inte sitta vid datorn för att blogga och då skulle det vara superbra ifall man kunde göra det genom ett app!!
  Med vänliga hälsningar joojaas.vimedbarn.se

 4. Hej JOOJAAS! vet inte om jag kan direkt svara på din fråga då jag inte är en ADMIN men det finns en APP som heter wordpress till mobilen. Med den kan du lägga upp inlägg direkt i din blogg :) Den använder jag mig av när jag tex inte kan sitta vid datorn :)

 5. Tack!! Vissa saker ska vara för lätt för att få en att fatta haha, men nu undrar jag hur man delar inläggen till fb?! Detta är säkert också lätt att fatta men har försökt i några dar nu & jag fattar verkligen inte, när jag försöker dela på bloggkeen står det bara att det inte går :s förslag på vad jag ska göra?? :)

 6. På Facebook finns en applikation som heter ”My blog post”, aktivera den tjänsten, registrera din blogg och dina inlägg kommer per automatik komma upp i ditt nyhetsflöde.

 7. Header laddar inte upp! Har ratta dimensioner och matt men anda inte! Vad ar felet? Ska det vara sa har svart? Blogger ar sa mycket enklare!

 8. Jag vill blogga här på vimedbarn, men jag vill radera min nuvarande blogg och göra en ny, men det verkar inte fungera(?) Hjälp någon…

 9. Hej!
  jag har en blogg, på blogg.se portalen.. men skulle gärna vilja ta över hela min blogg hit.. funkar det?
  och jag vill registrera mig här men min email tillåts inte ” Domain not allowed” står det när jag ska regeistrera mig.. :(

  Mvh Nicole

  1. Hej Nicole!

   Ja det går bra att flytta hela sitt arkiv till oss på Vimedbarn, vi brukar använda oss av http://purepro.se/ talar du om att du bloggar för Vimedbarn eller Myshowroom så får du rabatt på deras tjänster.

   Ang din domän så vet jag tyvärr inte vad felet kan vara. Skulle du vilja registrera en vanlig hotmailadress och testa om problemet kvarstår. Om det inte skulle funka så hör av dig igen.

   Mvh // Admin

 10. Hej
  Jag skulle verkligen behöva hjälp med hela min blogg här nu efter som jag fattar verkligen noll vad gör.så jag undrar om någon skulle verkligen vara super snäll och hjälpa mig att fixa min blogg här
  mvh Karolina

  1. Hej Karoline!

   Det är svårt för oss att hjälpa dig när du inte talar om vad som är fel. Försök beskriva vad du vill ha hjälp med så ordnar vi det.

   Med vänlig hälsning // Admin

 11. Jag har precis blivit medlem hos er här på bloggen och jag skulle vilja ha hjälp med att fixa min bild som är header eller vad det heter.Efter som jag inte kan lägga någon bild alls upp och under profilen bilden så kan man lägga in senaste inlägg och lite andra val.När jag väl går in på blogg så får ser man inte senaste inlägg och dom andra val som man kan ha.jag vill även ha hjälp med att göra så man inte kan kopiera mina blider eller video inlägg hos och göra min blogg mycke säkrare så ingen kan komma åt den..
  mvh karolina

 12. Jag har skickat mail till er i går angånde min blogg men inte fått någon svar eller hjälp.när kommer jag få hjälpen och mailet från er??
  mvh karolina

 13. Admin: Jag skickade mitt första mail för över 2 veckor sen och har fortfarande inte fått något svar! Har skickat flera ggr, men utan svar.
  Nu önskar jag ta bort min blogg, hur går jag tillväga då?

  1. Hej Mamanda!

   Vart skickade du mailet? på support@vimedbarn.se svarar vi alltid på mailen vi får inom 48 timmar. Antingen så har ditt mail inte kommit fram eller så kan det vara så att det faktiskt har försvunnit i mängden men vi brukar inte missa sådana mail. Vill du ge oss en chans innan du lämnar oss och låta oss hjälpa dig med ditt problem eller har du bestämt dig?

   Med vänlig hälsning // Admin…

 14. Jag skrev här att jag vill ta bort min blogg och viken det gällde men ni har inte tagit bort den än.så nu undrar jag när kan ni ta bort min konto här i från?jag skickare för 2-3 veckor sen om inte så mer.det gäller bloggen karolina89

 15. Radera min blogg, tack! Har försökt få er till att göra det tidigare via mejl men inget svar. Adressen till bloggen är sawiik.vimedbarn.se . TACK på förhand & Gottt Nytt År. Mvh Sara

  1. Hej Malin!

   Nu är din blogg och din användare raderade. Hoppas du väljer Vimedbarn om du bestämmer dig för att börja blogga igen.

   Mvh // Admin

  1. Hej Nellie!

   Nu är den bloggen raderad. Vill du att vi raderar användaren också eftersom du har en ny anv och blogg?

   Mvh // Admin…

 16. Tack för hjälpen!
  Vad menas med det? Att ni tar bort ”mammanellie”? Tänkte om det är något som påverkar min nya blogg jag skapat hos er? Vill ej att något därifrån försvinner..

  Mvh Nellie

 17. En liten fråga bara =) Visst betyder siffran vid min profilbild på ”mest lästa bloggar” unika besökare för denna vecka? Just nu står det ca 800 på den siffran för mig, men inne på min användare så står det unika besökare vecka : 1943.. vilket är det som gäller? :)

  1. Hej!

   Den siffra som visar 1943 inne i din admin visar total antal unika förra veckan medan den siffra som visar 800 på din avatar på topplistan visar totala antal unika, än så länge, denna vecka.

   Mvh // Admin

  1. För tillfället kan man endast låsa enskilda inlägg genom att göra de privata. Är detta något som många efterfrågar så är det något vi får titta på men inget vi rekommenderar om man vill få mycket trafik till bloggen då den blir väldigt begränsad till de få som har lösenord till just den bloggen.

   Mvh // Admin…

 18. Jag har bloggat på blogg.se där min blogg heter farqies.blogg.se och jag skriver om mig och min dotter. Skulle vilja börja blogga här men vill överföra alla gamla inlägg hit. Hur går jag tillväga?

  1. Hej!
   Bloggen kan vi enkelt radera men bilderna på Google är det desto värre med. Once you´re on Google, brukar man säga. Det går att maila Google men det brukar vara väldigt svårt att nå rätt person för att ta bort bilderna därifrån.
   Mvh // Admin…

  1. Hej Anna!
   Vi brukar använda oss av en partner till oss som hjälper oss med det, om det är större bloggar som ska flyttas. Annars finns det flera tips som du kan Googla på för att se hur man flyttar från blogg.se till WordPress som är det verktyg vi använder oss av.
   Mvh // Admin…

 19. Hej! Har försökt få tag på er men inte lyckast. Jag vill gärna att mina två bloggar (corinnes.vimedbarn.se & startofsomethingnew.vimedbarn.se) tas bort.

  Tack!

 20. Hej! Jag försöker ändra i designen på bloggen, men det uppdateras aldrig från den gamla designen.. hur löser man det? =)

 21. Byta header och färg på bakgrund och så, men när jag sedan går in på slovenka.vimedbarn.se så ser jag bara det gamla.

  1. Hej!
   Mailar oss vilken blogg och användare det gäller. Var noga med att maila från den adress du skapade bloggen med så vi vet att du är du.
   Mvh // Admin…

 22. Hej tänkte undra hur jag centrerar text och bild i inläggen när jag bloggar från wordpress appen? Tack på förhand :)

  1. Hej Ida!

   Haha, det var ju inte meningen. Verkar som det inte går att skriva koden här utan att det blir centrerat. Jag mailar dig ist.
   Mvh // Admin…

 23. Reklamen har hamnat ovanför min ”info text” kan man flytta ner reklamen på något viss, det ser hel dumt ut… :(

  1. Hej Linnéa!

   Din presentationstext låg som en widget och inte under din profilbeskrivning. Detta är åtgärdat nu iaf.
   Mvh // Admin…

  1. Hej!
   Har du aktiverat dina XML-RPC? Det gör du i kontrollpanlen under ”Inställningar” och ”Skriva”
   Mvh // Admin…

  1. Hej igen!
   Du kan köpa en egen domän via ett webbhotell, t.ex Loopia eller Binero. När du gjort det så pekar du om domänen till din blogg. Stöter du på problem så kontaktar du oss på support@vimedbarn.se
   Mvh // Admin…

 24. Hej! Kan någon berätta för mig varför min profilbild vägrar bytas på min blogg. Jag raderar den agmla och när jag sedan ska ladda upp den nya så kommer den gamla upp igen. Den nya har uppdaterats på kommentarfältet men inte på min blogg, utan då dyker den gamla upp. Hela tiden. hjälp?

  1. Hej…
   Hur länge sen var det du bytte? Ibland kan det ligga en viss fördröjning innan det syns i bloggen.
   Mvh // Admin…

 25. Jag har försökt att byta rofilbilden i två dagar nu men den byts inte inne på själva bloggen. Får vänta och se om den kommer senare under dagen. Skriver igen annars om det inte händer något.

  1. Hej igen.
   Det stämmer att Paula har en mail hos oss men ingen annan bloggare har det. Paula har en egen mail då hon dels gör en del jobb för sajten men även är Hugos flickvän så det är inte konstigt.
   Mvh // Admin…

  1. Maila support@vimedbarn så hjälper vi dig där. Skicka med samtliga inloggningsuppgifter till blogg, webbhottel osv.
   Mvh // Admin…

 26. Hej! Hur gör man så att bloglovin ikonen ”Följ bloggen med bloglovin” finns med på sidospalten?
  Mvh Malin

  1. Hej Malin!
   Den lägger du in själv som en widget i din sidospalt som länkas till din Bloglovin.
   Mvh // Admin…

 27. Hej,
  Vi är tre bloggare från en annan sida som vill flytta över våra bloggar hit. Är detta något ni kan hjälpa oss med, bloggflytten alltså?

 28. Kära Admin, jag har mailat 3-4 gånger och jag har ännu inte fått hjälp, därför försöker jag här. Jag börjar till och med tvivla på min flytt eftersom det verkar va svårt att få support och man får en känsla av icke engagerade här…. hoppas det inte är så. =(

  1. Kära fru DeMarkey!

   Du har fått svar på dina mail nu. Vi på supporten har en policy att alltid svara inom 48 timmar och får du inte svar på dina mail samma dag så beror det på att vi ofta har mycket att göra och att andra supportärenden ligger före. Vi engagerar oss alltid i våra bloggare och försöker upprätthålla en god service och bra support.
   Mvh // Admin…

 29. Men jag har ju mailat tillbaka och sen ska man alltså vänta två dagar mellan varje mail istället för att ni löser ETT problem helt och hållet. Det här känns ju inte bra. Jag mailade ang profilbilden och ni anser att det kan vara mailbytet jag gjorde och ska byta tillbaka men jag vill ju inte byta tillbaka min mail, vill kanske ha det nya är det inte möjligt att få tillbaka sin bild då eller??

  1. Jo absolut men det finns två ställen i din kontrollpanel vart din mailaadress finns registrerad, stämmer inte dessa överens så syns inte din profilbild.

 30. I vilken webläsare ser man er sida som bäst? För er ”avdelning” BLOGG har ingen direkt fin layout med kolumnerna MEST LÄST och MEST AKTIVA, ränderna är huller om buller och namnen hamnar under eller på siffrorna. Viktigt med en fin sida för att locka bloggare, att vilja representera er. Bara ett tips och råd från en som fått med sig tre nya bloggare till er.. 😉

  1. Hej Diana och tack för ditt mail. Så har det naturligtvis inte alltid sett ut, något har hänt med koden. Tack för att du uppmärksammade problemet, detta går vidare till utveckling på en gång.
   Mvh // Admin…

 31. Hej! Har nu mailat er fyra gånger under 1 1/2 månads period för att få in en annonskod på bloggen. Varken fått svar eller hjälp via supporten och börjar tappa tålamodet nu samt att jag funderar på att byta bloggportal då supporten är usel.

  1. Hej Sofia!
   Vi har svarat dig att den kod du fått inte är fullständig, kontakta bloggerfy och be om en ny kod.
   Med väldigt vänliga hälsningar // Supporten

  1. Hej..
   Jo det ska det göra, vi gör det själva flera gånger i veckan. Vad händer när du tidsinställer?
   Mvh // Admin…

 32. Jag har bytt text för över en vecka sedan från ”blev mamma som 17åring” till ”Linnéa- Mamma till Ebba & bebis i magen♥” men det ändras inte på eran hemsida när man håller musen över min bild och i listorna :)

  1. Hej Linnéa!
   Det kan vara en cachning som ligger kvar. Är det fortfarande likadant eller har det ändrats nu?
   Mvh // Admin…

 33. Det går inte att tidsinställa inlägg för mig. Jag väljer när de ska publiceras, men inläggen kommer inte in på bloggen… Jag måste gå in och uppdatera inlägget , men då är det ju ingen vits att tidsinställa. Vad är problemet?

  1. Hej Daniel!
   Du kan inte lösenordskydda hela bloggen, däremot inlägg för inlägg. Alla sådana alternativ ser du i din kontrollpanel där du skriver och publicerar inläggen.
   Mvh // Admin….

 34. Kan ju prova o se om jag får svar här då… ni skulle hjälpa mig o flytta min blogg till er, skulle skicka inlogg och få hjälp med de. Inget har hänt sedan den 28 juli…? Jo, min headerbild här hos er är borttagen?!
  Får jag hjälp o flytta bloggen eller i allafall svar på mailen..?

 35. Hej supporten!
  Jag har mailat er upprepade gånger utan att ha fått något svar.
  Ni får gärna höra av er till mig på camilla.rallsjo@hotmail,se
  Mvh
  Camilla

  1. Hej
   Nej det kan man inte eftersom högerklicksskydd aldrig är 100%-iga. Det är tex väldigt enkelt att spara någons foto om man tar en skärmdump och sedan beskär bilden.
   Mvh // Admin…

 36. Hej!
  Har tyvärr blivit så flera gånger :/ Jag hade frågor dels om mitt nick och att jag behöver hjälp att flytta över min gamla blogg hit, får det inte att funka.
  Mvh

  1. Amanda, maila supporten idag så ska vi se till att du får hjälp. Försök beskriva ditt ärende så bra som möjligt så är det lättare för oss att hjälpa dig.
   Mvh // Admin…

 37. Hej! Jag kan inte tidsinställa inlägg. Jag sätter en tid och sen när jag går in står det ”missad tidsinställning”… why?

  1. Hej, du har fått svar på mailen men jag skriver här med.
   Det kan vara så att du har missat att klicka på tidsinställ inlägg efter att du klickat på ok då du valt tiden och datumet för inlägget. :) // Stina

 38. det här sög ju jag har försökt med header jag vet inte hur länge nu. hur gör man ? det verkar inte vara samma för mig som andra för beskrivningen på hur man hjälper inte mig

 39. Hejsan! Jag har skrivit min presentation men den dyker inte upp under min presenationsbild, hur kommer det sig? Tack på förhand :)

  1. Hej! Då har du skrivit på ”fel” ställe. Du ska gå in under inställningar och allmänt, där fyller du i din profilbeskrivning så syns den i bloggen. :) // Stina

 40. Hejsan! Varför kan man inte byta sin profilbild? När jag försöker radera den gamla och laddar upp en ny, så kommer ändå den gamla tillbaka. Varför? Hur ska jag lösa detta?

 41. Är det något som strular på förstasidan? Hur många gånger jag än uppdaterar så ändras inte bloggtoppen. Måndag och ny vecka så brukar alltid topplistan nollställas, men inte nu. :)

  1. Hej, ja det är fel på profilbildsuppladdningen. IT är på detta så inom inte alltför många dagar from nu ska detta vara löst. Håll ut, lite till. :) // Stina

   1. Hej, det är fel på profilbildsuppladdningen. IT är på detta så inom inte alltför många dagar from nu ska detta vara löst. :) Ha lite tålamod till bara. // Stina

 42. Vart fan tar man bort sin blogg?? Jag vill ta bort den nu, omgående. Men hittar inte någonstanns hur man ska få bort den!!!!

 43. HERREGUD att de ska vara så mycket jobb att ta bort bloggen. Varför ska man inte kunna ta bort sin EGNA blogg SJÄLV för? Menar, jag vill ha bort min blogg NU på direkt, gärna för 30 min sen när jag satt å leta som en idiot efter radera knappen, men nu måste man ju vänta på massa svar och grejor innan den är borta. Minus på detta.

 44. Hej, jag skapa en blogg men sen försvann den! Det stod att den blivit avstängd, jag han inte ens skriva någonting i den! Och nu när jag försöker skapa en ny så står det att min mail redan används fast jag inte kommer in! Hjälp tack!

 45. Börjar sura till lite.. Är ny bloggare här och får ingen ordning på mina inlägg? Bloggar ja från Appen kommet två rader ab texten med? Nu från datorn kom inte det sista med???!

 46. Hej!
  Jag har varit jätte nöjd med bloggportalen men har nu börjat se mig omkring, man blir galen på alla hundra skräppost som kommer varje dag…. Man kan ju inte heller radera alla för det hamnar även vanliga kommentarer där… Något man kan göra?

 47. Tips: Jag missar ofta folks svar på kommentarer jag lägger i diverse bloggar. Lan ni inte försöka jobba fram att det syns i ens adminpanel när någon svarat på en kommentar? Som en notis

 48. hejsan! skulle ni kunna radera min blogg igen? jag känner att jag inte vill börja blogga längre :) tack! / jessica

 49. Halloj, min bloggsida tycks inte vilja samarbeta när man ska in och läsa den via telefonen. Jag och flera läsare har problemet att sidan i telefonen släcks ner. Har jag någon tokig inställning kanske, eller laddar jag upp bilderna i inläggen fel kanske?

 50. Hej.
  Varför ändras inte min profilbild?
  När jag går in på min egen sidan så syns rätt bild men går jag in på ”min profil” samt när jag gjort inlägg och syns på er startsida så är det fel bild..

 51. Hej.

  Jag har blivit ambassadör åt ett varumärke och skulle behöva ha in deras logga samt en klickbar länk till deras hemsida i min sidospalt. Jag har försökt i evigheter men får inte rätt på det.

  Är detta något ni skulle kunna hjälpa mig med?

 52. Hej jag skulle vilja radera min blogg och starta en ny med samma email men ny bloggadress försökt göra en ny mail men den får ingen bekräftelse heller. Kan ni hjälpa mig radera min gamla blogg så jag kan använda min nya? Och stoppa att skicka bekräftningsmail till den nya mailen.

 53. Jag har löst det men skulle fortfarande vilja ta bort becky.vimedbarn.se bloggen, ha kvar kontot med min nya blogg

 54. Nej har tydligen inte alls löst de. Jag skulle vilja radera mitt konto becky för att kunna använda min mail på nytt & skapa ett helt nytt konto. Nu står det att webbadressen jag vill använda är reserverad. så skulle ni snälla kunna radera mitt konto och blogg helt och släppa reserveringen så jag kan använda min mail och blogg adressen jag tänkt använda :) mvh Rebecca

 55. Hej! kan man få bort reklamen i sidospalten? eller iallafall få upp kategorier m.m så att det inte ligger längst ner under all reklam?

 56. Hej! Hur laddar jag upp en personlig bild/profilbild till bloggen? Laddade upp en men ångrade mig och vill ladda upp en annan. Jag bockar i radera lokal profilbild – uppdatera – väljer mitt nya foto – uppdatera – men ändå är det bilden som jag vill ta bort som laddas upp. Kan ni hjälpa mig? Vad gör jag för fel?

  1. Hej!
   Du går in under användare och din profil och raderar den du har – tryck på spara – och ladda sedan upp en ny – tryck på spara. :)

 57. Hej min profilbild blir åt fel håll och det går inte att ändra nånstans? Den är åt rätt håll på datorn men så fort jag tar den som profilbild så vänder den på sig.

 58. Hej! Jag skulle vilja lösenordsskydda min blogg, annars ta bort den helt, men finns inga inställningar för detta. Hur gör jag?
  Mvh Helene

 59. Kan man på något sätt ta bort reklamen på sin blogg? Och varför syns inte min beskrivning om mig själv under min profilbild? :/

 60. hej jag är helt ny med det här bloggandet och jag försöker fixa design på min blogg! Jag försöker få bort all reklam men det går inte! Sen försöker jag lägga min profil text under min profilbild men det går inte samt att jag försöker få in texten Mitt Liv under den stora headbilden det går inte heller kan ni hjälpa mig hur jag ska göra?

 61. Hejsan! Jag bloggar på nattstad men skulle vilja byta hit istället, men det är så att jag vill ta med mig hela bloggen, alltså alla inlägg från min blogg på nattstad för jag vill inte ”börja om”. Mvh

 62. Varför kan jag inte byta min profilbild?när jag raderar den som jag har och byter till en annan så laddas den tidigare upp ändå. Blir inte av med den. Har loggat ut och in, tagit bort profilbild och försökt igen men samma sak. bugg?

 63. Hej! Har försökt att flytta min blogg (wordpress) hit ett antal gånger nu genom att exportera den gamla och importera den här, men får bara upp att det är tekniskt fel. Hur gör jag? Mvh Hanna

 64. Hej!
  Hur ska jag göra för att kunna följa en blogg här som tidigare bloggade någon annanstans? Jag har inte twitter och det är det enda sättet jag har hittat. Vill ha denna blogg som jag följer till min mailkorg när hon då uppdaterar. Hur gör jag?

  Mvh.
  Anki

  1. Hej Bella! :)

   Det temat som du frågar efter är inte släppt för alla. Kul att du gillar det, jag hoppas på att vi i höst nu kan släppa det! Håll utkik!

   Vilken adress har du till din blogg? Vi har ett tema till som jag kan sätta på till dig så du får testa det.

   Med vänlig hälsning
   Stina på Vi med barn

  1. Hej, man kan ändra detta under inställningar och läsa. Men då kommer din blogg inte att synas på Vimedbarn.ses startsida.

  1. Hej och välkommen! :)

   Är det länken du vill ha en annorlunda av så måste du skapa en ny blogg men är det bara namnet kan du ändra det under dina inställningar och allmänt. :)

 65. Jag bloggar just nu på devote.se och har gjor det i några år. Finns det möjlighet att föra över alla mina inlägg därifrån till vimedbarn om jag börjar blogga här?

 66. försökt kontakta er via mail då jag undrar om man kan flytta sin nuvarande blogg hit, sen har jag flera gånger försökt skapa en blogg här men får aldrig någon bekräftelsekod och det står ERROR osv vad jag än försöker med så funkar ingenting, gillar er sida och vill verkligen att det ska funka… /johanna

 67. Hej. jag undrar över annonserna i bloggen? kan man få bestämma lite över vad som ska visas där eller är det samma för alla? känns inte kul att gå in på min blogg och det första som syns är alkohol och tobaks reklamer. går man in på den från en dator så syns det inte, men när jag kika från mobilen så var de reklam överallt. mvh elina

  1. Hej Elina!
   Det kan man tyvärr inte styra över själv. De visas ett antal sidvisningar så därför kanske det är så som du beskriver.
   Tack för att du skriver!

 68. Jag skulle gärna vilja att ni raderar mitt konto hos er då jag precis skaffat mig en ny hotmail och nytt konto hos er och jag vill använda mig utav samma adress som jag har på denna användare! :)

  1. Hej Jfiiine!
   Du ska välja lägg till blogg inne på wordpress och där ange dina inloggningsuppgifter samt adress till din blogg. :)

 69. Hur tar man bort denna blogg??? Det står att min blogg inte finns men kan ändå gå in så vill ta bort den och börja om från början…..

 70. Hej
  Jag har haft min blogg ett tag här nu och är egentligen nöjd. Men varje gång jag ska göra ett inlägg försvinner halva texten?
  Kan ha suttit och skrivit jätte långt så när jag ska publicera det så har hälften av texten försvunnit? Nu har jag ledsnat på det och uppdaterar absolut inte lika mycket. Varför blir det så? Jag bloggar via mobilen men det kan ju inte vara det som är problemet?
  Med vänlig hälsning, Sandra

  1. Hej Sandra! Bloggar du via appen? Vi vet inte riktigt varför det blir så men det kan bero på internetuppkoppling och hur appen/sajten autosparar inlägget och vad som finns när du är uppkopplad på internet när du publicerar.

  1. Hej Jennie, så tråkigt att du vill radera din blogg! För att göra detta så mailar du från den adressen till blogg är registrerad med hos oss till support©vimedbarn.se
   / Stina

  1. Hej Pappaledig! Nej det kan du inte, men inom kort är hela portalen uppdaterad med senaste wp så då är det mycket smidigare att blogga!

 71. Hej!
  När jag är inloggad via appen ”wordpress” så får jag varken fram mina tidigare inlägg, de jag skriver via datorn eller några kategorier när jag ska publicera ett inlägg. Varför är det så? Kan ni hjälpa mig att åtgärda problemet?

  Tacksam för svar!

  1. Hej Matilda! :O) Det är för att vi behöver uppdatera plattformens version. Men nu är det ca 7-10 dagar kvar så snart är det inga problem för dig längre!

 72. Varför går det inte mobilblogga? Skrev ett inlägg på över 300 ord men när jag ska publicera är det bara 69 ord! Vart är resten av min text ?

  Hej, hur gjorde du? Skrev du via appen eller mobilens webbläsare?

 73. Hej! Jag har en blogg på blogger som jag vill ha kvar. Men jag vill också starta en ny blogg på blogger. Om jag trycker på ny blogg kommer då den gammal finnas kvar?

  Hej Evelina, vi administrerar ju inte bloggar på blogger så jag kan inte besvara på din fråga. Har du frågor gällande en blogg här på Vimedbarn så ber jag dig att maila till support@vimedbarn.se. :) / Stina

 74. Hej! Har försökt registrera en blogg men sidan hängde sig ett par gånger och min mail blev stoppad. Hur gör jag nu?

  Hej Josefin, så konstigt. Du har inte fått något mail till din adress? Maila oss gärna på support@vimedbarn.se eller skriv ett pm på vår facebooksida Vimedbarn.se. /Stina

  1. Jo :) du söker bara på WordPress i App-store! Då måste vi informera om detta ännu bättre än vad vi gör idag! :) Tack!

 75. Hur gör jag så att min blogg kan synas på Bloglovin’? Jag försöker lägga till den, men får ett felmeddelande att det inte går.

  SVAR:
  Hej Swiwi!
  Maila gärna till support@vimedbarn.se så kan vi hjälpa dig vidare där. Skicka med eventuell kod om du har! // Stina :)

 76. Hur kan jag flytta min domän till er? Jag har webbhotell på one.com och jag vill gärna ligga kvar hos dem. Jag har en annan blogg som heter malmomorsan.se och jag skulle gärna i samband med flytten(när jag väl bestämmer mig) byta bloggnamn till trebarnsmorsan. Kan ni lösa detta eller jag måste be one göra det?
  Kan jag få alla funktioner till om jag flyttar min andra blogg så som jag har det där(titta in om ni inte förstår vad jag menar).
  Tacksam för svar.

  SVAR: Hej! Ja det kan du göra! :) Vi hjälper till om du vill!
  Ja det ser ut som om du har WordPress idag, om du skickar alla olika koder så får du hjälp med att lägga in dem i din nya blogg hos oss. Du väljer ett utav våra olika teman. Det kan ju vara bra för dig att skapa en blogg hos oss och kika runt hur det ser ut och vilka designer vi har. Hör av dig om du har några fler frågor! :) / Stina

 77. Jisses har suttit här i flera timmar men får inte i ordning på något förutom min profilbild. Är ingen höjdare på datorer eller bloggsidor men nu känner jag mig riktigt borta :) Någon som kanske kan hjälpa mig så jag får i ordning på bloggen? // Emelie

  SVAR: Du har fått mail från vår support! :)

 78. Hej! Två frågor.
  1: kan man koppla sin Instagram till bloggen så den syns under tex profilbilder?
  2: Hur gör jag för att centrer texten när jag mobilbloggar? Samma gäller när jag bloggar via datorn. Markerar hela inlägget och sparar, då hamnar första stycket/bilden centrerat men resten hamnar till vänster. Måste alltid markera allting igen och spara på nytt.

  1. Hej Hanna!
   1. Om du har en öppen profil på instagram så går det! :) I så fall kan du skicka länken till din blogg på vår Facebooksida och ditt namn på instagram så hjälper vi dig.

   2. Det går inte att centrera via mobilen om man inte går in i koden och själv skriver tex

   . Via datorn ska det dock inte vara något problem. Vad händer om du först ställer dig på centrera och sedan skriver och laddar upp bilder? Skriv gärna svaren på dessa här i ett meddelande på Facebook: https://www.facebook.com/Vimedbarn.se // Stina

 79. Hur får jag bilderna i mitt inlägg att bli stora? När jag drar ut kanterna så blir det bara suddigt och orginal bilden är mycket större så det verkar inte vara problemet.

 80. Hej
  Jag bad er för något år sedan att ta bort min blogg, vilket ni då sa att ni gjort.
  Ser att den ligger kvar än…?
  Hur får jag bort allt på bloggen och tar bort adressen?
  Mvh
  Linnea

 81. Hej, en lite fråga bara hur man kommer på er hemsida, bland de populäraste bloggarna. Är talet som står vid varje blogg, unika läsare per dag eller vecka eller antal sidvisningar den dagen? Med vänlig hälsning, Linda

 82. Hej ! Jag bloggar just nu på blogg.se men skulle gärna flytta över min blogg till er här på vimedbarn, jag undrar om man kan få hjälp med överflyttande utav inlägg osv. För jag har inte riktigt förstått mig på detta! Kram / ‘My

  1. Hej Valueoflife!
   Det ska inte ha med portalen att göra då vi inte påverkar kvalitén på uppladdade bilder.
   Kan du ha någon inställning i din kamera?

  1. Då får man skriva på vår facebook vilken blogg det gäller samt vilken mailadress man är registrerad med hos oss. :) Tråkigt att du vill ta bort den!

 83. Hej! Hur tar man del av det temat som dom första storbloggarna här hos er använder? Såg för något år sen att det förhoppningsvis skulle släppas för alla men hittar det inte. :-(

 84. Hej! Jag behöver hjälp med att få upp min header. Har försökt i flera dagar, även min man. Följt alla möjliga instruktioner.Det fungerar verkligen inte! Kan någon hjälpa mig att lägga upp den? :)

  1. Hej!

   Det går bra men av säkerhetsskäl så måste du skicka in scriptet till oss så vi kan lägga in det i det inlägget du vill ha det i.

   Mvh,
   Vimedbarn

 85. Hej!
  Märkte nu att när man klickar på ”om mig” på bloggen så dyker det upp reklam som döljer min text. Bara via iPhone och inte MacBook, för då går det bra. Kan ni försöka fixa det? Mvh Fatima

 86. Hej! Min profilbild försvinner varje gång efter jag uppdaterat och sparat den, först syns den och sen är den borta igen, varför blir det så?

 87. Jag kommer inte in på min blogg, det står att den inte kan hitta servern? Men allt annat på sidan/andras bloggar kan jag läsa. Jag har inte skrivit fel lösenord eller användarnamn så att jag kunnat bli spärrad?

 88. Hej Vi med barn! (Kilians mamma)

  Hoppas du/ni hade trevligt på världens minsta bio i torsdags. Jag är en av de ansvariga för projektet och ska göra sammanställning. Jag skulle vilja veta hur många läsare på ett ungefär som ni har på er blogg, och övrigt på sociala medier, om det går för sig.

  Ha en bra dag

  Vänligen
  Max

 89. hej! har precis skapat en blogg här (wiwikiwi.vimedbarn.se) och undrar varför mina bilder blir så suddiga när jag lägger upp dem? :( någon annan med samma problem?

 90. Hej! Jag upptäckte att jag hade börjat få massa konstiga reklaminlägg på min blogg. Är inlägg på engelska om både studietips och giftemål. Har inte gjort något inlägg sedan mitten på juli själv. Vad göra åt saken?:)

  1. Hej Evapernilla! Du kan byta namn som syns utåt som ditt användarnamn om du vill. Skicka ett pm till oss på Facebook Vimedbarn.se så hjälper vi dig där! Skriv vad du vill heta och vilken blogg det gäller.

 91. Hej!
  Jag har skrivit om mig själv men det blir inte publicerat? Har sparat men det står att det visas om min ”någonting” godkänner det? Hur fixar jag detta? Mvh Elin

  1. Hej Lena, du kan inte göra hela bloggen privat – utan behöver gå in inlägg för inlägg och sätta lösenordsskydd på dem uppe till höger i rutan för publicering.

 92. Hej,
  ny och har stött på ett problem. Jag laddar upp bilder och inkluderar i inlägg men bilderna syns inte. Hur kommer det sig och vad är lösningen?

  1. Hej Angelina, skicka gärna in din fråga till vår Facebooksida i inkorgen om du behöver mer hjälp än vad du får i det här svaret. Är det så att du laddar upp bilder med å ä och ö så syns inte dessa i alla webbläsare.

 93. Hej.
  Jag är rätt så ny i bloggvärlden och jag undrar hur man ser statistiken.
  Syns inget på sidan när jag trycker på panel?
  Står bara hur många inlägg, om jag har nå utkast och något ”moz”?
  Fattar noll, Är jag så yr?! 😅

 94. Hej, min lilla runda bild under headern (profilbilder) syns inte på varken desktop eller mobil Verisign . Jag har inte ändrat eller tagit bort denna utan den försvann när jag la till en header . Kan ni lägga tillbaka den ät mig ? Har försökt själv men det går inte … Med vänlig hälsning, Sofia

 95. Hej Jag försöker att starta en blogg hos er! Dags att bli gotlands största tänkte jag ;).. Men när jag försöker fylla i min mailadress för ett lösenord får jag ett felmeddelande. Hur går jag förbi detta?

 96. Hej. Jag har försökt skapa en blogg nu i flera omgångar men får inget aktiveringsmail? Varken som vanligt mail eller spam….

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *