Aktiviteter

snowboardpark

De är Sveriges bästa snowboardpark med största anläggningen

Funäsdalsbergets snowboardpark har blivit utsedd till Sveriges bästa park i årliga Transition Winter Awards som avgjordes i helgen. Funäsparken vann bland annat för tonvis med passion, många års erfarenhet av ”shapning”, grymma features, perfektion och personlighet.

Tävlingen avgjordes i tuff konkurrens med Kläppen och Lindvallen Pink Park.Bakom utnämningen står actionsporttidningen Transition som är en av Sveriges främsta snowboardtidningar.

– Det känns fantastiskt roligt att vi har blivit utsedda till Sveriges bästa park. Vi har satsat på att skapa en kreativ park, med bra underlag och välbyggda och väldimensionerade hopp. Nu kommer vi att fortsätta arbeta för att göra parken ännu bättre och behålla vår position som Sveriges bästa park, säger Jonas Wilhelmson, parkchef.

Parken är byggd för att ge många valmöjligheter och vägar för att ta sig ner. Vanliga hopp kombineras med exempelvis en folkabuss, stockar och en kabellinda.

– Jonas Wilhelmson tillsammans med våra duktiga pistmaskinförare och ”shapers” har gjort ett fantastiskt jobb för att göra Funäsparken till Sveriges bästa snowboardpark. Parkåkare är en viktig målgrupp för oss och det är roligt att våra satsningar ger resultat, säger Kevin Kirk, vd på Funäsdalen Alpina AB.

Diskutera!

Åker du snowboard eller föredrar du skidor? Diskutera i vårt forum! Inte medlem? Bli det här!

Läs andra artiklar om:

stats