Kontroversiell barnyoga väcker många åsikter | Vimedbarn - Topplistor för influencers

Kontroversiell barnyoga väcker många åsikter

Videon som visar när Lena Fokina, som är en kvalificerad idrottslärare i sitt hemland Ryssland insisterar på att utföra en väldigt speciell modell av barnyoga på bebisar i Egypten väcker många åsikter världen över.

Miljontals människor runt om i världen lämnades chockade när videon av Lena Fokina bröt ut på Internet. Den 51-årige ryske idrottsläraren filmades när hon vänder spädbarn över huvudet och bakom ryggen på ett ganska besynnerlig sätt.

I själva verket var utförandet så chockerande att de flesta trodde att de endast utfördes på en docka. För igen vettig människa skulle väll överväga dem godtagbara.

Men efter första videoklippet har ett tv-team följt Lena ner till ett seminarium som heter ””Parenting the Deliberate Way” i Dahab, Egypten, där föräldrar från hela Europa betalar henne att utföra samma rörelser på sina barn, en del bara några månader gamla.

Känsliga tittare varnas!

Diskutera i forumet, är detta ok?

96 kommentarer till “Kontroversiell barnyoga väcker många åsikter

 1. fyy faan, jag vågade inte äns kolla hela, aldrig i livet att jag skulle göra så med mitt barn. usch!!!

 2. Fy man blir ledsen och upprörd på insidan. Bebisarna används bara som ett redskap, skriker gör dem också. Hur ska en liten bebis kunna försvara sig?
  Sitter tårögd här hemma…
  Detta är INTE ok!

 3. Jag sitter i chock!! Kände paniken växa i mig när hon slängde runt barnet som en trasdocka…om detta är OK enligt henne (och de anhängare hon konstigt nog verkar ha?!), var anser de då att gränsen går för barnmisshandel?

 4. Det var det värsta jag sett!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Kunde inte titta på det!!! Finner inga ord!!!!!!!!!!!!! Lill bara kräkas när jag såg det!!!!!!!!

 5. Det är inga dockor!!! Hur kan man göra sådant som en mamma till ens barn, att låta den där kärringen kasta runt ens barn????
  Hörde att någon läkare sagt att bebisarnas hjärna kan lossna om dom gör den ”Yogan”. USCH!

 6. Blir helt chockad! Hur kan man ens komma på tanken att svinga runt sitt barn som en trasdocka? Hon som utför det och de föräldrar som även gör detta borde få straff för barnmisshandel. Man tror ju inte att det är sant!

 7. Om någon förälder hade gjort så med sitt barn hade man blivit anmäld för barnmisshandel. Spärra in människan, hon är inte som hon ska. Fifan säger jag bara, stackars barn och vem går till henne o utsätter sina barn för detta. NEJ! Bojkotta

 8. Detta är ju ren misshandel!

  Förstår inte ens att man kallar det yoga…

  Den här typens människor ska inte ha ett dugg med barn och göra. Man ser ju att barnet är rädd. Hon behandlar barnet som ett redskap.

  Sen säger hon att hon inte tänker ta och läsa och höra de negativa åsikterna, och det bevisar ju bara att hon sysslar med detta för att få uppmärksamhet. Ingen förståndig person tycker att detta är okej. Tänk om man svängde henne så i luften? Tror inte att det skulle kännas så bra.

  Barnet måste ju ha jätte ont, tänk själv hur ont det skulle göra i armar och ben om någon slängde en fram och tillbaka på det sättet. på ett spädbarn är det ju ännu värre eftersom inte ett barn har ens styrka att dra upp sig i den åldern…

  HAR ALDRIG VARIT SÅ HÄR UPPRÖRD!!!!!

  Hoppas någon sätter STOP för misshandeln….

 9. Det där är verkligen inte okej! Kunde bara se 15 sekunder av videon. Mår psykiskt dåligt, och då har jag ändå inte egna barn än!

 10. Rena rama misshandeln!!! Jag blir så fly förbannad att jag har lust att polisanmäla denna galningen på stört!!! Stackars barn vilken skräck det måste vara att bli omkringslängd på det sättet. Hon måste spärras in!!!

 11. Jag har inte tittat på just detta klippet, har dock sett ett som skickades ut för kanske 1-2 år sedan. Mår fysiskt illa av vad hon gör mot barnen! OCH att fler går på hennes sjuka s.k bebisyoga är för mig helt otroligt!

 12. Fy f-n vad vidrigt. Jag har inte barn själv och har inga planer på att skaffa det inom dom senaste åren, men jag mår riktigt dåligt över att se detta och jag är inte speciellt känslig. Kanske ska åka till ryssland och leta upp idioten.

 13. Mitt barn är fullt frisk trotts den extremt sjuka ”yogan”! Barnens leder och skelett är ömma och inte fullt utvecklade och hon ska stå där och dra och kasta dem hur som helst? Barnen skriker och gråter och det gör mig så förbannad! Jag hoppas hon har blivit avstängd från sitt skit och inte sysslar med sånt längre.

 14. ffs. det der er bare skremmende at folk ser på det som positiv trenings økt…. bare hør på barnet.. hadde jeg sitt noen gjøre sånn me ett barn hadde jeg gitt dem juling.. hvordan i heiteste helv…ette kan dette være bra for psyke og fysikken til barn….

 15. FY FAN!! Ren och skär barnmisshandel !!! Vilken jävla idiot, jag blir förbannad och chockad. Hur kan hon få hålla på så där ? Barnet skriker ju och gråter, inte så konstigt med armar och ben som nästan vrids sönder ! Helt sjukt.. Vidrigt !!!

 16. Fyfan alltså… blev riktigt illa berörd av detta, sjukt ju!
  Barnyoga? Snarare barnmisshandel!
  Barn som är så ömtåliga och hon bara kastar runt dem som de vore en leksak, hon borde spärras in!!!

 17. Finner inga ord för vad man ska säga om denna människan!! Och mammorna till barnen är ju inte bättre dom som vill att hon ska utföra detta på deras barn!!!
  Detta är ju verkligen barnmisshandel!

 18. detta är sjukt hon borde anmällas för barnmisshandel det borde dom alla. Dom kan ju hur lätt som helst bryta armar och ben på barnen och dom är ju livrädda och gråtter hur fan kan detta vara ok?????

 19. Jävla idiot kärring! Önskar jag kunde snyrra dig så där tills du oxå började gråta!! VIDRIGA människa!!!!

  Som sagt hon borde bli anmäld..!!!

 20. Låtsas… ! :S är du på något sett efterbliven!!?? Då kan jag förstå att du kommeterar som du gör! annars vette fan vad ditt problem är ! Sorry!!

 21. asså hon är ju förfan helt sjuk i huvudet.. det är ett barn inte en trasdocka! folk kan verkligen inte använda sin hjärna nu för tiden.

 22. Neeeeej!!! Åh jag fick hjärtklappning och kände ett starkt illamående!! Stackars lilla arma panikslagna barn!!! Man ser nästan barnets ögon och hur panikslagna de är! Vad fan är det för fel på folk!? Hur dåligt utvecklas är denna människas empati, förmåga till förnuftigt tänkande och mänskliga känslor över huvud taget!?!?

 23. Kan det vara en slump att hon, som är ryss, åker till Afrika för att behandla bl. a. Europeiska barn med denna ”yoga”?
  Är inte så insatt i Egyptiska lagar, men vill ju nästan tro att det finns en poäng med att hon åker iväg dit för att behandla barnen istället för att göra det i ryssland/åka på ”turne” i europa..

 24. ett barn kan ju få en CP skada om man ruskar på dem det första året! Hur fan blir barna efter två varv i 200 km/h? Sjuka människa! seriöst hon vrider ju armarna typ ett varv… Jag vill seriöst sätta ett skott i pannan på henne och jag skojar fan inte! äckliga kärringjävel!

 25. Fy fan!!
  Uppenbarligen har den kvinnan blivit utsatt för den yogan när hon var liten.
  Hon har ju inte en hjärncell på rätta platsen. Borde spärras in med dem mammorna!!

 26. Sjuka människa! jag och sambon såg en dokumentär med den där kvinnan för något år sedan. Vi satt båda förbannade och äcklade i soffan. var tvugna att byta kanal tillslut då vi blev så illa tillmods.

 27. MEN FYYY FAN! Man blir ju fly förbannad av att se det där, stackars, stackars barn! Att man kan slänga runt med små bebisar som är så känsliga och ömtåliga, vafan??!!!! Spärra in människan! Det här är fan inte barnyoga, det är barnmisshandel!!!!!

 28. Seriöst!! Vad är det för jävla människa!! Armarna, ryggen, nacken tar ju skada! Stackars barn! Och vad är det för föräldrar som utsätter sina barn för sånt här? Dom kan ju bli allvarligt skadade!

 29. Asså?????? Det där är ju sjukt? Ett barn kan ju dö av att man skakar den.. de kommer ju slita av något? Fyfan vad äckligt asså. Det där kan man inte ens kalla för Yoga??????? Vill skjuta skallen av henne..

 30. Som farmor blir jag bestört, är det ingen som kan stoppa denna kvinna? man hör ju hur förskräck det stackars lilla barnet är, och vrida armarna på ett barn sådär.. Detta om något är barn misshandel. Kan ingen stoppa denna video, den upprör många

 31. Håller med, stena kärringjävlen!!! Hur fan kan man utsätta små barn för det där? Rysska som antagligen bor lite för nära Tjernobyl. Ännu värre att det finns idioter som betalar henne för att utsätta sina barn. Fy fan!

 32. FY I HELVETE!!! Åååh kan någon stoppa denna vidriga jävla hemska människa???? POLISEN?? BRIS? UNICEF?? Kan NÅGON organisation eller instans snälla reagera!!

 33. vill bryta hennes ben och armar jävla idiot, ska snurra runt henne sådär istället sedan kasta henne ner i marken

 34. Att hon är en sinnessjuk idiot är ju givet. Men hur i hela jävla helvetet kan föräldrarna stå och lugnt se på när hon skadar deras barn för livet. Jag skulle för i helvete slita henne i stycken om hon ens hade närmat sig något av mina barn……

 35. Herregud!!! Jag har inte ord, varför skulle det ens vara bra för barnen?! Jag vet seriöst inte vad jag ska säga.
  Vilken sjuk jävla kärring!! Och föräldrarna inte minst, som faktiskt tillåter att hon gör så med deras barn! FY FAN

 36. Fy fan jag får ont i magen. Det är ju uppenbart att barnet inte mår bra av det. Bebisen gråter ju av missnöje och kanske till och med smärta. Jag känner mig ju nästan hemsk när jag lyfter ett barn i armarna och händerna. Här slänger hon ju omkring med ungen också. Fy helvete.
  Mår jättedåligt för bebisarnas skull.

 37. Fy f-n vad jävligt! Jag klarade inte av att kolla på hela filmen när jag hörde bebisens gråt. Blir mycket ledsen och illa berörd! Har själv en snart 4 månaders flicka som ligger och sover nu och jag skulle ALDRIG utsätta henne för något sådant. Över min döda kropp. Fy f-n!

 38. Man ska ju inte stretcha små bebisar! de är ju hur ömtåliga som helst! vi som är vuxna kan dra o slita lite mer i våra muskler men vafan en bebis! det är inte meningen att dem ska utsättas för ”vuxensaker”, dumma jävla kärring! någon borde fan stoppa henne ju.
  Att man ens tillåter detta är helt sjukt asså! vänta bara tills den dag då hon råkar göra ett litet felsteg & en bebis arm dras ur led eller bryts eller något, DÅ kommer föräldrar som betalar henne för att göra så att fatta hur fel det är ! synd att något hemskt måste hända innan vissa ska förstå bara

 39. Föräldrarna är ju hur dumma som hälst också!! Även fast det inte är mitt barna skulle jag fan springa fram & rycka barnet från hennes händer, HON ÄR DUM I HUVUDET!!!!! Stackars stackars barn :'(

 40. asså skämtar ni? Barn plågeri… armarna ser ju ut att gå ur led vilken sekund som helst! BLIR ARG! BARNEN GRÅTER JU!

 41. Jävla tant jävel ! cp! idiot! galen ! dum i huvudet ! asså va fan åhh blir galen ! kjag skulle aldrig kunna se min lalla syster göra sånt ! BARNMASSHANDEL !…….

 42. Hur fan tänker man som förälder som betalar för att se sitt barn bli misshandlat och hur fan kan man ens komma på tanken till att göra något så sjukt mot barn? Fruktansvärt!!

 43. OMGG vad håller hon på med, när jag ser henne höll jag på att få hjärtattack. stackars barn. hur farligt är inte det.
  att ens andra föräldrar tillåter henne göra så med deras barn, är de sjuka i huvudet. en nyfödd barn herregud de e sjuka i huvudet.

 44. Helt jävla sjuk i huvet är vad hon är!! Det där är fan inte barnyoga det är barnmisshandel!!! små spädbarn eller ja vilket barn som helst kan få nackproblem och allt möjligt av det där fyfan skulle aldrig låta henne få äns peta på min son aldrig!!

 45. Heeeeeeeeeeeelvete vilken idiot!!! Skrämmande att vissa föräldrar inte kan tänka själva och ha en egen åsikt utan går på sån här idioti!

 46. Detta är fruktansvärt!! Att hon får hålla på med barn! Rena tortyren mot det lilla babyn, låter ju som att den får svårt att andas så som hon håller på!!

 47. Varför är det ingen som stoppar henne?! Detta är barn misshandel o inget annat! Om man skakar små barn så får dom skall skador eftersom hjärnan inte har vuxit på plats än..o denna sjuka människa håller på att svinga barnet i full styrka! Dom som har barn känner igen gråten på barnet, den gråter av rädsla o att den har ont! Bra att detta har kommit fram, men för barnens skull så stoppa detta plågeri!!

 48. Inte ens om hon vore den sista människan på jorden och jag vore döende att hon skulle få ta hand om mitt barn!! Never ever bitch..

 49. asså ungens armar och ben kunde ju ha gått ur led…. så fittans idijotigst varför stoppa int dom andra mammorna henne fy fan va dåligt. det där är inte barnyoga det är ju satan barnmishandell. om jag skulle vara någon av föräldrarna skulle jag polisanmäla det där.

 50. Jag lyckades kolla igenom hela klippet trots det extremt störande innehållet.
  Senare visade jag min mamma de första 24 sekunderna, hennes kommentar var att ”man inte bör visa sådant här och ge folk idéer”. Jag förklarade för henne att det var ett barn och inte en docka som hon svingade runt. Det var minsann länge sedan mamma hade ett sådant äcklat uttryck, hon vägrar se mer av klippet.

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

stats