Sällskapsspel som lär om återvinning och hållbarhet | Vimedbarn - Topplistor för influencers

Sällskapsspel som lär om återvinning och hållbarhet

Vi med barn tipsar om sällskapsspelet ”Sopberget – ett fasligt skräpigt äventyr”. Spelet, som uppmuntrar både barn och vuxna att fundera mer kring konsumtion och återvinning. 

Sällskapspelet ”Sopberget – ett fasligt skräpigt äventyr” är ett av de miljötubildande spel som Gro Play nyligen lanserat. Med mycket humor, värme och ironi lär det spelarna om det konsumtionssamhälle vi lever i. Sopberget är ett spel som mitt i all köpstress lär barn och deras föräldrar att tänka på hur deras livsstil påverkar miljön. Spelet bidrar till ett bättre och mer hållbart samhälle genom att tidigt lära ut och informera om vad man kan göra själv för en hållbar miljö.

Spelarna ikläder sig rollerna som invånare i en liten stad. Målet är att sortera några av spelets 72 helt unika sopor. I staden bor bland annat den lurige farbror Lennart, en högkonsumerande gammal dansbandsartist som gärna vill ställa till det för spelarna genom att sabotera deras sopsortering.

Under spelets gång kan du råka ut för att besöka köpcentrumet ”Buy Til You Die” där du kanske köper tre varor till priset av två bara för att de är så billiga. Med lite tur kan spelarna också ta sig fram i staden snabbare genom att ta buss eller cykel.

Spelet kostar 349,00 kr och går att finna på bland annat www.groplay.se. Där finns även övriga försäljningsställen listade.

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

stats