Sex under graviditeten - JA eller NEJ? | Vimedbarn - Topplistor för influencers

Sex under graviditeten – JA eller NEJ?

Stor mage och bebis på jäsning. För vissa minskar sexlusten och blir nästintill obefintlig medan andra får en väldigt mycket starkare sexdrift. Samtidigt så är det ofta den klyftan som  männen också känner, antingen ser de sin kvinna som ännu vackrare och mer sensuell eller så väljer de att avstå från sex helt då de inte vill skada barnet eller att det helt enkelt för att det känns olustigt. 

Även om du och din partner har ett bra sexliv i vanliga fall, finns det risk för att er relation förändras under den här tiden. Man bör prata med varandra om hur ni känner och vad ni vill. Försök komma fram till en lösning som passar båda.

Sex under graviditeten är ofarligt

Många oroar sig för att det är farligt för fostret eller kvinnan att ha sex under graviditeten. Det är det som regel inte. Orgasmer kan i vissa fall utlösa sammandragningar och vävnaderna i underlivet som är skörare kan lättare börja blöda under graviditeten och när barnet är fött. Det kan kännas lite obehagligt, men är inte skadligt.

Men vilka ställningar bör man använda sig av då? Det kan vara svårare att hitta bra ställningar när magen är i vägen. Det bästa rådet är helt enkelt att experimentera tills man hittar en ställning som fungerar. Det kan fungera bra om du som är gravid ligger ner på sidan, står på alla fyra eller på knä i sängen och hänger på sängkarmen. Att ha sex i vatten kan underlätta för dig som är gravid, eftersom kroppen blir lättare. Mot slutet av graviditeten kan det vara bra att vara lite försiktig med hårda stötar. Detsamma gäller även för dildos och andra sexleksaker.

Fysisk närhet kan vara viktig för många människor. Om den ena parten vill ha sex och den andra inte så finns det andra saker man kan göra, glöm inte bort dem. Att ge varandra massage kan vara ett exempel.

Vad känner du som mamma eller pappa – försvinner sexlusten under graviditeten eller ökar den under dessa månader. Hur var det för er? Svara anonymt eller öppet om du vill.

Källa: Vårdguiden.se

2 kommentarer till “Sex under graviditeten – JA eller NEJ?

  1. Jag är gravid i vecka 30 och jag kan säga att min sexlust försvunnit totalt sedan jag blev gravid… jag tycker det är riktigt tråkigt och ibland jobbigt, men jag försöker att ge min man närhet och sånt ändå och tillfredställa homom på andra sätt, men det är jobbigt och jag får dåligt samvete över att vi nu inte haft sex på sju månader….=(

  2. jag fick barn för fyra veckor sedan å min lust ökade markant under graviditeten, dock försvan den helt för min sambo vilket ledde till mycket bråk.. känslig som jag var tog jag det personligt då jag inte trivdes alls med kroppen jag hade. nu är tösen ute å jag är mig själv igen, så nu vet jag att det inte var något riktat till mig.. men det tar nog ett tag innan min lust kommit tillbaka helt, vilket är typiskt då min sambos är tillbaka till 100%, men det får ta sin tid =)

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

stats