Tips på barnprogram för småttingarna i hemmet | Vimedbarn - Topplistor för influencers

Tips på barnprogram för småttingarna i hemmet

Fixi i Playland

I detta barnprogram följer vi ekorren Fixi som bor i landet bakom streamingtjänsten Viaplay. Där har Fixi det hedersamma uppdraget att tillsammans med drönaren Elis sköta uppspelningen av alla filmer och serier på Viaplay. Då är det viktigt att de agerar snabbt när produktioner stöter på problem.

“Fixi i Playland” sticker ut som ett av de mer välgjorda svenska barnprogrammen. Det utmärker sig även som innovativt, då avsnitten är fulla med gömda figurer som barnen ska hitta. Likaså bjuds det på kluriga rebusar eller gåtor.

Sammanlagt finns det fem säsonger av “Fixi i Playland” att streama på Viaplay.

Mini-Agenterna

Det enda otecknade tipset på listan. SVT:s barnserie “Mini-Agenterna” följer ett skickligt spionteam som arbetar i det dolda tillsammans med chefshunden Agent Ninjo. Tillsammans har de fullt upp med att jaga alla skurkar som dyker upp i stan. 

“Mini-Agenterna” är ett lekfullt och fartfyllt barnprogram som tar en till en mängd olika platser, och som garanterar spännande äventyr för de små.

Paw Patrol

Detta älskade program handlar om en grupp av valpar som arbetar tillsammans för att rädda invånarna i den fiktiva staden Adventure Bay från olika faror och problem. Utmaningarna är svåra, men eftersom varje valp har sin egen specifika expertis kan de tillsammans lösa de olika situationerna.

När det kommer till tips på barnprogram är det fler som lyfter fram “Paw Patrol” som ett av dem, mycket på grund av dess pedagogiska betydelse och uppmaning om att vi ska hjälpa varandra. Dessutom är den välgjord i den grad att även vuxna kan underhållas. 

“Paw Patrol” finns att få tag på genom en mängd olika streamingtjänster, bland annat Viaplay och SVT Play.

Babblarna

“Babblarna” är ett väldigt känt program i Sverige, men som likväl måste ta plats på en sådan här lista, inte minst för att det är så lärorikt. I det introduceras barnen för färger, siffror, former och bokstäver på ett lekfullt och pedagogiskt sätt. 

Likt “Fixi i Playland” har programmet också sina interaktiva inslag där man uppmuntrar tittarna att sjunga med, dansa och lära sig nya ord. Stora delar av programmet finns att se kostnadsfritt på YouTube.

Karma & Jonar

Detta barnprogram, som även det kommer från Viaplay, bygger på författaren Zelda Falkögas bästsäljande böcker med samma namn. I den magiska världen Glimeria bjuds vi in till ett storslaget äventyr när ett hot uppenbarar sig som ett mörkt moln över landet, och de två tonåringarna Karma och Jonar tar till sig modet som krävs för att rädda dagen.

“Karma & Jonar” lämpar sig bäst för något äldre barn som vuxit ifrån ovan nämnda titlar. Genom de två huvudkaraktärerna får vi lära oss att vi tillsammans är starkast, och att familjen är det viktigaste vi har.

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

stats