Vilken personlighetstyp är din man? | Vimedbarn - Topplistor för influencers

Vilken personlighetstyp är din man?

Han är hopplös, jobbar för mycket, träningsnarkoman eller ligger helt enkelt på latsidan? I ena ögonblicket är ni så nära och kära som två människor kan vara, i nästa så är han så långt borta så du undrar varför ni ens har ett förhållande. Vi med barn tipsar om vad du kan göra för att hålla honom i schack. Kanske är din man en blandning av flera nedanstående typer?

Den hopplösa typen

Den hopplösa typen, kan ibland kännas som en jättebebis, försvinner bort i sina egna tankar och ignorerar dig, kan inte skriva tack- eller julkort, glömmer saker konstant som att exempelvis komma ihåg sina föräldrars födelsedagar eller att packa ned barnens pyjamas och tandborste när de ska övernatta någonstans. Hur ofta har inte du tänkt eller sagt ”Han är ju helt hopplös den där mannen!?”.

Tips: Det viktigaste är att båda drar åt samma håll, att det finns engagemang hos båda och att ni börjar kommunicera!

Kontrollfreak

Ett kontrollfreak, allting måste göras på sitt sätt och inget går att kompromissa. Det är en trygghet för mannen att få göra saker på deras eget vis! Han har svårt att respektera andras gränser. Han är dålig på att delegera uppgifter och vill gärna ta på sig ansvaret för allting själv.

Tips: Sätt tydliga gränser från början och våga konfrontera honom. Få honom att förstå att det inte är hela världen om någonting blir fel.

Smitaren

Han som alltid kommer med undanflykter, han säger att han inte kan tvätta, laga trasiga saker i hemmet, handla eller laga mat. Kan han surfa på sin dator och mobil?

Tips: Inse att han kan och måste sköta det vardagliga arbetet i hemmet. Allt annat är bara undanflykter!

Den omtänksamme

Omhändertagaren, är alldeles för snäll och vill göra alla till lags. Går ofta för långt för att hjälpa andra och hinner oftast inte med sitt eget. Han lovar mer än vad han kan hålla, och därför sviker han många i slutändan.

Tips: Låt honom inte ta på sig uppgifter utöver hemmet utan att kolla med dig först!

Arbetsnarkomanen

Din man kan jobba 12-14 timmar om dygnet och har svårt att släppa jobbet även när han gör andra saker. Många är väldigt framgångsrika i arbetet men jobbar mycket för att slippa ta itu med problem och undvika att tänka på saker som är obehagliga.

Tips: Se till att han är närvarande när ni är tillsammans och förbjud honom att hela tiden kolla sina mejl under de få timmarna ni får tillsammans. Vad kan hända? Förmodligen försummas något materiellt vilket inte betyder så mycket inte i jämförelse med dig och barnen.

Kicksökaren

Han är ständigt ute efter nya kickar som får adrenalinet att pumpa. De håller gärna på med extremsporter och tröttnar snabbt när det inte händer något i vardagen. Söker uppmärksamhet och vill gärna få bekräftelse som gör att de kan gå långt för att få vad de söker, vilket är både på gott och ont.

Tips: Träna tillsammans så att du kan se att han tränar med sunt förnuft, det är vanligt att kicksökaren blir en träningsnarkoman. Försök att göra varje dag unik genom att undvika ett fast schema för er gemensamma fritid.

Vilken av ovanstående manstyper är din man? Tyck till!

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

stats