9 saker gravida bråkar om på nätet | Vimedbarn - Topplistor för influencers

9 saker gravida bråkar om på nätet

1. Gravid eller inte?
Visar testet verkligen ett plus? I många forum läggs det upp bilder på graviditetstest. Är det ett svagt plus eller inte? Diskussionerna kan spåra ur och vissa monterar till och med isär sina test för att se om det inte gömmer sig ett plus där under.

2. Kostråd
Hur länge ska en salami frysas innan den är okej att äta? Eller får man ens äta salami när man är gravid, fast den har varit fryst? Och vilken typ av ostar får man frossa i? På nätet finns det många olika svar och teorier om vad som är okej att äta.

Läs också: Blödning under graviditeten – vad kan det bero på? 

3. Pojkmage eller flickmage
”Du har en bred mage, en klassisk flickmage ju”. Åsikterna är många när det kommer till magar och vilket kön som gömmer sig där inne.

4. Alkohol
”Ett glas vin kan väl inte vara så farligt?”. Är det okej att dricka ett glas bubbel på vännens bröllop? Det kan väl inte skada fostret? Att dricka alkohol när man är gravid är en het potatis som skapar tjafs på internet.

5. Träning
Får man verkligen träna hela graviditeten? Är inte det farligt? Det finns många som är för träning när magen växer medans andra gravida säger att det är farligt.

Läs också: Därför ska du inte slarva med D-vitamin 

6. Knep för att bli gravid
Alla som blivit gravida är ofta experter på hur du som vill bli gravid ska göra. Diskussionerna är många med tips och knep på vad du ska tänka på. Vilken ställning som funkar bäst, när och hur du ska ligga. Vad din kille ska ha för typ av kalsonger och hur ofta ni ska ligga.

7. Tecken på att förlossningen startat
Slempropp eller inte? Bildgooglar du ”slempropp” får du upp lite olika bilder på diverse manetliknande saker i trosor eller på toalettpapper. Hur vet man egentligen att förlossningen är på gång? Här går åsikterna väldigt ofta isär och skapar osämja på nätet.

8. Viktuppgång
Vad är egentligen en rimlig viktuppgång när man är gravid? Vissa barnmorskor kommer med tydliga ramar och regler när det kommer till kost som gravid. Men det där kan vara individuellt. I olika forum på nätet blir det ofta bråk om just kost och viktuppgång.

9. Resa som gravid
Kan man verkligen flyga med en bebis i magen? Och är det sant att bebisen kokar inne i magen om du ligger och steker på stranden på en solsemester? Resor som preggo är något som upprör många.

Läs också: Så vet du att din förlossning har startat 

Foto: Istockphoto

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

stats