Är du missnöjd med ditt sexliv? | Vimedbarn - Topplistor för influencers

Är du missnöjd med ditt sexliv?

Par som får barn är generellt sett missnöjda med sexlivet – även så långt som åtta år efter spädbarnstiden, visar forskningsstudier vis Sahlgrenska akademin.

Studierna visar att paren generellt sett upplever att relationens kvalité försämrades under barbets första fyra år, dock blev relationen något förbättrad när barnet fyllt åtta, men fortfarande inte lika bra som den var ett halår efter förlossningen.

Uttryck som både kramar, smek och pussar visade en nedåtgående kurva, medan den sexuella dimensionen låg på konstant låg nivå under barnens första åtta år. Något som förvånade var att par med endast ett barn var lika missnöjda med sexlivet som de som fått flera barn, de hade sex lika sällan (1-2 gånger per månad) och den främsta ursäkten var att de ”kände sig trötta”.

En av de mest påfrestande faktorerna för förhållandet är brist på egentid, både för sig själv och tillsammans med barnen. Många föräldrarpar nämner också bristen på avlastning och stöd.

Hur gör ni för att finna egentid? Tipsa varandra!

1 kommentar till “Är du missnöjd med ditt sexliv?

  1. Oj oj oj vad jag känner igen mig! Jag vet inte hur många gånger vi har diskuterat detta med sex sedan vi fick vårat första barn (9 år sedan).
    Jag har ingen lust överhuvudtaget och det är väldigt svårt att hitta tid till både sig själv och varandra.

    Mitt tips är att skaffa barnvakt en kväll, prata med varandra om saker som inte har med barnen att göra. Ligg och håll om varandra framför en bra film, kramas mycket och njut av stunden ni har för er själva!! 🙂

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

stats