VMB Influencer Awards | Vimedbarn - Topplistor för influencers

VMB Influencer Awards

Söndagen den 8 september var det ÄNTLIGEN dags för höstens roligaste influencerevent – VMB Influencer Awards! Årets tema var karriär, och hur man kombinerar kvinnligt entreprenörskap med en bra balans i livet. På plats fanns det inspirerande föreläsare , branschens hetaste profiler och våra fantastiska sponsorer SEB & Arla. Alla redo att dela med sig av sin erfarenhet och kunskap i influencerbranschen.

Vi har samlat bilderna från eventet, en lista över alla vinnare och sammanfattat vad som hände under dagen.

Foto: Lars Bredenberg

Peppen, engagemanget och inspirationen flödade under söndagen. Johanna Kajson och Lovisa Wallin, som är två av Sveriges hetaste influencers just nu, var dagens konferencierer.

Cirka 100 influencers var på plats och fick ta dela av lärorika workshops med våra grymma samarbetspartners.

Bättre privatekonomi och hur du undviker ekonomiska kvinnofällor med SEB

SEB ställde frågan ”Hur vill du leva som pensionär?” och talade om vikten av ett jämställt förhållande när det kommer till ekonomi.

När man bildar familj, eller är egenföretagare, är det vanligt att en i relationen går ner i tid på jobbet för att dra ett större lass i hemmet. Detta är en vanlig fälla som drabbar många kvinnor ekonomiskt, speciellt när det kommer till pensionen. På SEB:s hemsida kan du testa hur du egentligen ligger till ekonomiskt och hur du kan göra för att få mer pengar i framtiden. Testa hur mycket din deltid kommer kosta i framtiden här!

Under eventet fick gästerna fota sig i framtiden – när de levde i sin drömpension.

Maträtten som räddar alla rester i kylen med Arla

Trött på att slänga massa mat som blivit dålig? No more! Vår smarta sponsor Arla visade besökarna hur du tar hand om maten bäst – för att slänga så lite som möjligt. Det finns nämligen en maträtt som får dig att både spara pengar och på miljön.

Nämligen pannkakor – som hela familjen kommer älska. Vår toppbloggare Linnéa bjöd därför på två magiska sorters pannkakor, en med äpple och en med rödbetor. Vill du se fler recept på lättlagade, goda och smarta recept? Spana då in Arlas hemsida här!

Fayme hjälper Linnéa att fixa lite pannkakor till besökarna.

Vår bästa Jessica Lagergren och tvillingsyster Angelica Lagergren passade också på att steka lite goda pannkakor i Arlas kök.

Stjärnan Jessica Juhlin från Loppi-teamet hade en workshop om hur du stärker ditt eget varumärke.

Det bjöds även på Livepodd med Jennifer och Julia som driver podden Babykaos.


Alla vinnare i VMB-Influencer awards 2019:

Årets Trendsättare
En förälder som alltid är först med det senaste, visar vägen och inspirerar andra att göra likadant. Är det något som är på väg att trenda så kan man vara säker på att höra det hos den här profilen.

De nominerade:

Cissi Fioriniello – Cissi inspirerar med urgullig syskonmatchning på söta döttrarna, to-die-for garderober och vem vill inte ha en uppsättning hårrosetter efter att ha följt Cissis konto?

Denise Desmond – Coola Denise inspirerar oss med sin tuffa, sportig och naturliga stil där både värme och glimten i ögat gör henne till en äkta trendsättare. Ett av hennes motton är ”jämför dig aldrig med någon annan.”

Sanna Wester – Vi är många som inspireras av Sannas stilsäkra val, vackra hem och renoveringsinspiration som får oss att vilja måla om köksluckorna latte-beigea!

Vinnare: Denise Desmond

Motivering: Coola Denise inspirerar oss med sin tuffa, sportig och naturliga stil där både värme och glimten i ögat gör henne till en äkta trendsättare. Ett av hennes motton är ”jämför dig aldrig med någon annan.”

Årets Uppstickare
En modig förälder som vågar bryter normen och går sin egen väg utan att tvivla på sin sak eller bry sig om vad massan tycker.

De nominerade:

Amalia Braunsthal – Varför bo i villa och ha en Volvo, när man kan bo i en husbuss på 6 kvadrat och slå ner bopålarna för dagen där det känns bäst. Amalia och hennes familj lever livet många drömmer om med mindre prylar, vara här-och-nu och vara fri. 

Liv Grenell – Liv ger oss via sina sociala kanaler insikt och kunskap om att barn med autism har precis lika stor rätt till ett värdigt liv som alla andra – att tänka annorlunda är inte fel, bara just annorlunda. 

Mammasanningar Vivi Wallin – Vivi säger precis som det är – rakt upp och ner och mitt i prick. En exemplarisk uppstickare och talespersoner för alla oss mammor som ger både skratt, värme och välbehövlig igenkänning.

Vinnare: Mammasanningar Vivi Wallin

Motivering: Vivi säger precis som det är – rakt upp och ner och mitt i prick. En exemplarisk uppstickare och talespersoner för alla oss mammor som ger både skratt, värme och välbehövlig igenkänning.

Vivis tips till alla som vill lycka stärka sitt eget varumärke var att välja ut inriktning och satsa på den. – Det blir lättast för dig och bäst både för följare och samarbetspartners sa hon efter prisutdelningen.

Årets Nykomling
En förälder som är rykande färsk i influencerbranschen och fått många följare på kort tid i sina kanaler.

De nominerade:

Hanna Alenskog – Tvillingmamman Hanna har tagit oss med storm sedan hon satte igång för fullt med sina sociala kanaler – inte minst Youtubekanalen. Värme, skratt och en härlig blandning småbarnkaos med mycket kärlek.

Moa Westöö –  Moa visar småbarnslivet precis som det är och bjuder in oss följare till en ärlig och härlig vardag. Under året har hon verkligen kommit upp i mångas flöden och i Youtube-rutan. Vi spår att det kommer att fortsätta!

Sofie Gullström – Sofie blev känd för många via populära tv-serien Unga Föräldrar och under året har hennes influencerkarriär tagit rejäl fart. Fina ärliga bilder från en fartfylld vardag och en härlig familj!

Vinnare: Sofie Gullström

Motivering: Sofie blev känd för många via populära tv-serien Unga Föräldrar och under året har hennes influencerkarriär tagit rejäl fart. Fina ärliga bilder från en fartfylld vardag och en härlig familj!

Sofie delade under eventet med sig av ett litet tips till oss så här inför hösten:

– Tänd ljus, mys och omringa dig av människor du tycker om. Och ät inte bara tacos på fredagar, duka upp till tacomåndag och njut!

Årets Storyteller
En förälder som är vass på att producera content som berättar en story och fångar följarna. Den röda tråden märks tydligt i allt som skapas.

De nominerade:

Emmely Persson – Emmely är en innehållskapare av rang som tillsammans med sin kille förtrollar oss med magiskt, drömmiga bilder med touch av både artisteri och twilight. Hon bjuder även in oss till sin vardag precis som den är.

Moa Hellström – Moas kreativitet, starka känsla för både text, bild och video samt härliga och ärliga sätt att berätta om sitt liv gör henne till en vass storyteller, vilket inte minst syns på hennes skyhöga engagemang. 

Stina Jansson – Stina tar oss med in till sin härliga värld med massor av blommor, klänningar, natur och kärleksfullt familjeliv. Vi inspireras av hennes bohemiska och färgsprakande flöde.

Vinnare: Moa Hellström

Motivering: Moas kreativitet, starka känsla för både text, bild och video samt härliga och ärliga sätt att berätta om sitt liv gör henne till en vass storyteller, vilket inte minst syns på hennes skyhöga engagemang. 

Årets Igenkänning
En förälder vars följare känner “exakt så är det!“ när dom besöker profilens kanaler. Den här personen delar med sig av det roliga, urspårade, sorgliga och vardagstrista som livet bjuder på.

De nominerade:

Camilla Essen Möller –  Att få ihop livet med tio barn, gård och djur är verkligen en bedrift! Men Camilla leder sin klan med varm och trygg hand, och delar med sig av både högt och lågt till sina följare på ett ärligt och igenkännande sätt!

Linn Andersson – Många ensamstående, enastående mammor har känt igen sig i Linns liv – livet är verkligen inte alltid en dans på rosor och det är tufft att vara småbarnsmamma, både med och utan en partner vid sin sida. Men Linn visar att man klarar mer än man tror och att kärleken kan komma igen!

Malin Gabrielsson – Att vara förstagångsförälder kan vara både pressande, stressande och osäkert. Malin ger oss en ocensurerad och ärlig bild av livet med ny bebis och Youtubande komiker till man. Det är en härlig blandning av bajsblöjor och bebishumor på hög nivå.

Vinnare: Malin Gabrielsson

Motivering: Att vara förstagångsförälder kan vara både pressande, stressande och osäkert. Malin ger oss en ocensurerad och ärlig bild av livet med ny bebis och Youtubande komiker till man. Det är en härlig blandning av bajsblöjor och bebishumor på hög nivå.

Malin var efter prisutdelningen väldigt stolt och glad över sitt pris då hon själv säger att meningen med hennes väldigt privata konto är att visa upp alla sidor av föräldraskapet så alla kan känna igen sig.

Under VMB Influencer Awards delades det också ut pris till Årets Hjältemamma/pappa – En mamma eller pappa som går genom livets hårdare prövningar och hjälper andra genom att dela med sig av utmaningarna i livet. Vinnaren av detta pris har valts av en jury och har därför inte gått att rösta på.

Vinnare: Elliot bakar

Motivering: Elliot föddes med Crouzons syndrom och ett stort bakintresse. I slutet på 2017 öppnade Elliots pappa Oscar upp ett instagramkonto där han varje vecka la ut filmer på när treåriga Elliot vispar, knådar, blandar och dekorerar. Du kan dock slippa att själv ta hand om städningen genom att ta hjälp med din flyttstädning i Stockholm . Ett av alla de måsten som du har att utföra är att städa bostaden. Målet med kontot Elliotbakar som nu är uppe i 84 tusen följare är att sprida budskapet att annorlunda är bra och till och med fantastiskt!

Stort grattis till alla vinnare i VMB Influencer Awards 2019!

Och ett stort tack till dagens konferencierer Lovisa Wallin och Johanna Kajson!

Och till sist ett extra stort tack till alla som kom och alla som röstat fram våra fina vinnare!

Se mer från VMB Influencer Awards i filmen från eventet nedanför!


Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

stats