6 saker vi inte ser fram emot efter förlossningen

6 saker vi inte ser fram emot tiden efter förlossningen

1. Första amningen!

Nej fy fabian för såriga bröstvårtor, mjölk som rinner till och ger värkande, sprängande boobs samt eventuell mjölkstockning.

2. Eftervärkar…

Jag hade en del med Isabella, men jag har ju hört att det ofta kan ska vara SÅ mycket värre med andra barnet. Det här är en grej som jag verkligen tycker känns så himla orättvis. Jag menar, har man inte redan haft tillräckligt ont? Borde det inte räcka med smärta nu när bebisen äntligen är ute?

3. Katastrofal hy

Precis som under första halvan av graviditeten med Isabella var min hud även denna gång katastrofal, för att sedan bli näst intill perfekt under andra halvan. Tyvärr dröjde det inte många dagar efter förlossningen innan den blev hemsk igen, ja faktiskt alldeles fruktansvärd. Och jag antar att det kommer bli samma även nu. Min hy är extremt känslig för hormonförändringar och sist krävdes det en tre månaders antibiotikakur plus efterbehandling med en speciell crème efter avslutad amning för att få bukt med problemem.

Läs också: 6 saker alla nyblivna mammor borde veta!

4. Tappa hår

Oj vad jag har älskat mitt hår under de senaste månaderna. Det har verkligen haft ett riktigt härligt glow, känts fräscht och friskt.När jag ammade Isabella tappade jag dock så mycket hår och det pågick under flera månaders tid. Det mesta pekar väl på att det blir likadant även den här gången och det är något som jag verkligen inte längtar till. Som tur är växer det ju i alla fall ut igen.

5. Dålig sömn

Jag håller mina tummar och tår för att det är vår tur att få en bebis som sover om nätterna den här gången. Kanske, kanske?Med Isabella var nätterna i vissa perioder verkligen hemska. Det var egentligen först runt 2-årsdagen som hon äntligen började sova okej och inte väckte oss flera gånger per natt. Himla tur att man förtränger sånt där rätt fort ändå.

Läs också: Mammorna – ”Det här var den bästa smärtlindringen under förlossningen”. 

6. Första toalettbesöken

Att göra nummer två efter förlossningen var ingen fröjd direkt. Lägg till några goa hemorrojder på det också. AJ!

Missa inte Ninas blogg på vår systersajt Loppi.se för att få veta allt om hur det går med förlossningen, den nya bebisen och punkterna ovan!

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

stats